Διακοπές!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Χαλανδρίου: Όχι στην αλληλεγγύη!


Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις ο Δήμος Χαλανδρίου δημιουργεί προσκόμματα στο "Μαζί να τα Φάμε" θέλοντας να ακυρώσει τις δράσεις μιας πρωτοβουλίας αλληλεγγύης πολιτών του Χαλανδρίου που εδώ και καιρό εξασφαλίζει φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα και στηρίζει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ένας Δήμος που δείχνει υποκριτικό ενδιαφέρον για τους πολίτες με ένα "Κοινωνικό Παντοπωλείο" για το οποίο πληρώνει εξωφρενικό ενοίκιο (5500 ευρώ το μήνα!!!) και με πολιτική που στηρίζεται και στηρίζει την εφαρμογή του Μνημονίου στο Χαλάνδρι


Ένας Δήμος που γυρίζει την πλάτη σε 100 ενήλικες και 106 παιδιά που σιτίζονται και στηρίζονται από το "Μαζί να τα Φάμε"

Και για να μη ξεχνιόμαστε, πίσω απ' όλη αυτή την αθλιότητα, επικαλούμενος τυπικά προσκόμματα και ανύπαρκτες καταγγελίες, κρύβεται καλά- καλά ο Δήμαρχος Γεώργιος Κουράσης.... 

Προσυπογράφω κάθε λέξη από την καταγγελία των συν-δημοτών : 


Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συμπολίτες μας, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο


Το «Μαζί να τα Φάμε» προκειμένου να διενεργήσει την 11η διανομή τροφίμων στην περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να του παραχωρηθεί άδεια στο χώρο του 7oυ και 10ου δημοτικού σχολείου. Για πρώτη φορά μετά από έξι διανομές σε διάφορα σχολεία της πόλης η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να μας χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια με τη δικαιολογία ότι στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.

Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι για άλλη μία φορά να εξηγήσουμε δημόσια σε όλους το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε

-Το «Μαζί να τα Φάμε» είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι εμπορική δραστηριότητα.

-Η συμβολή μας στη διανομή ποιοτικών τροφίμων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αποτελεί κίνηση ενίσχυσης και αλληλεγγύης προς όσους από τους συμπολίτες μας δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Ταυτόχρονα μικροί Έλληνες παραγωγοί ή μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ενισχύουν το εισόδημά τους παρακάμπτοντας τα «κυκλώματα» που ελέγχουν το χώρο της εμπορίας τροφίμων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιβίωσή τους.

- Η προσφορά τροφίμων από τους παραγωγούς αλλά και από ευαισθητοποιημένους πολίτες έπειτα από κάθε διανομή δίνει τη δυνατότητα στο «Μαζι να τα Φάμε» να συντηρεί μηνιαίως 106 ενήλικες και 110 παιδιά. (τα πλήρη στοιχεία τους είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή αλλά δεν δημοσιοποιούνται ευρύτερα για ευνόητους λόγους). Πρόκειται για συμπολίτες μας που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και η διακοπή αυτής της βοήθειας θα τους οδηγήσει σε πραγματικό αδιέξοδο.

-Με την ευκαιρία της διανομής συγκεντρώνονται κάθε μήνα φάρμακα, ρούχα, βιβλία που προωθούνται στους Γιατρούς του Κόσμου και σε κοινωνικά φαρμακεία, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην πόλη αλλά και, σε συνεργασία με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, σε περιοχές της Αττικής που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. (πχ στο Πέραμα, σε δημοτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας κλπ. Αποδείξεις παραλαβής είναι επίσης διαθέσιμες).

Γιατί επιδιώκουμε η δράση μας να γίνεται μέσα στα προαύλια των σχολείων:

-         Με αυτόν τον τρόπο οι διανομές τροφίμων γίνονται κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Έτσι διευκολύνεται η πρόσβαση σε συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο μέσο μεταφοράς λόγω μεγάλης ηλικίας ή οικονομικής στενότητας.  Το κυριότερο, όμως, είναι πως διαφορετικές γειτονιές συμβάλλουν με τη σειρά τους στις πράξεις αλληλεγγύης.

-         Κατά τη διάρκεια της διανομής εξασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών ενώ, με δεδομένη την προσέλευση χιλιάδων συμπολιτών μας, εξασφαλίζονται και στοιχειώδεις όροι κατά την παραμονή τους στο χώρο (κυλικείο, νερό, τουαλέτες κλπ). Εννοείται ότι μετά το πέρας κάθε διανομής οι χώροι καθαρίζονται πλήρως ενώ σε κάθε σχολείο προσφέρεται ως ανταπόδοση μεγάλη ποσότητα ειδών καθαρισμού.

-         Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων δίδεται η ευκαιρία να προβληθούν σε ευρύτερο κοινό τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικές οι εκατοντάδες υπογραφές συμπαράστασης που συγκεντρώθηκαν ώστε να μην κλείσει το δεύτερο Γυμνάσιο.

-         Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων επιδιώκεται η διαδικασία της διανομής τροφίμων να έχει το χαρακτήρα μίας πανηγυρικής εκδήλωσης προσφοράς και αλληλεγγύης, διδακτική για μικρούς και μεγάλους. Για το λόγο αυτό προσφέρονται δωρεάν παράλληλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα (θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, ανταλλαγές παιδικών παιχνιδιών ή ρούχων) απόλυτα συμβατές με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου.

Πιστεύουμε ότι για όλους αυτούς τους λόγους η δράση του Μαζί να τα Φάμε αγκαλιάστηκε από χιλιάδες συμπολίτες μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια να ανασταλεί η εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στους ίδιους αλλά και σε μία σημαντική εθελοντική κίνηση αλληλεγγύης στην πόλη μας.
Αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε.
Καλούμε κάθε πολίτη του Χαλανδρίου να εκφράσει την υποστήριξή του στο αίτημα μας για παραχώρηση των σχολικών προαυλίων.

Εκδηλώστε την υποστήριξή σας στο "Μαζί να τα Φάμε" στέλνοντας την παρακάτω διαμαρτυρία στη διεύθυνση:

   mayor@halandri.gr     και    grammatia.dimarxou@halandri.gr   
(κοινοποίηση και στο mazinatafame@yahoo.gr) :
η καλέστε στο Δήμο στα τηλέφωνα: 2132023919 -2132023917-  2132023918


 «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο "Μαζί να τα Φάμε" και ζητάμε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αλληλέγγυες δράσεις του στα προαύλια των σχολείων του Δήμου μας»

Η Στρατόσφαιρα στην ertopen




Τη Τετάρτη (26/2)  στις 8 μ μ θα απολαύσουμε από την ertopen το άλμπουμ «Στρατόσφαιρα» rock dreams όπως παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στην ΕΤ3 (συμμετείχε η Ρούλα Μανισάνου)

Νότες, λέξεις και χρώματα άφησαν για λίγο τη στρατόσφαιρα όπου ταξιδεύουν και προσγειώθηκαν μαγικά στον ελεύθερο αέρα της ΕΡΤ3. 
Γιατί τα 13 τραγούδια του άλμπουμ Στρατόσφαιρα» rock dreams παίζουν μόνο σε ελεύθερες συχνότητες.

«Η Στρατόσφαιρα είναι το πρώτο στρώμα πάνω από την ατμόσφαιρα. Εκεί κατοικούν οι ερωτευμένοι και οι επαναστάτες. Χωρίς φτερά. Γύρω τους ίπτανται  νότες, λέξεις και χρώματα. Όταν συμβεί επαναστάτες να ερωτευτούν μεταξύ τους, τότε δημιουργούνται γιγάντιες αστρικές εκρήξεις.»
Rock til u drop. Ο ζλατ έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο της  ΕΡΤ3, όπου και τον άκουγε όταν ζωγράφιζε η στεφ,  rock κιθαρίστας στους Νορβηγούς lumbago και nekropolis,στους  παραγωγός στους betong hysteria και στους έλληνες 30 - ντέρτι. Κάνει ενίοτε διαστημικούς περιπάτους με πολυθεάματα όπως με τα artificial –datura-music of the spheres. Φιλοτελιστής αντέδρασε στην θέα του γραμματόσημου με την ζωγραφιά για το σπάραγμα τοιχογραφίας με το καραβάκι, της ανασκαφής στην Ίκλαινα και έψαξε τη δημιουργό του. Με έκπληξη ανακάλυψε πως ήταν ζωγράφος - story teller (παραμυθού αγγλιστί) – και συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Για πρωινό λοιπόν έγραψε μουσική σε 2 παραμύθια της, αλλά για κυρίως πιάτο σέρβιρε «Στρατόσφαιρα». Η στεφ αγαπάει απέραντα τ’ αστέρια (κυρίως τα κόκκινα), τις πτήσεις εκτός πλανήτη και τα καλοκαίρια. Κάνει παρέα με παιδιά κάθε ηλικίας και αν θέλουν, τους μιλάει για την τέχνη και τα βιβλία. Επιμένει να δίνει μορφή, σε λέξεις και χρώματα με ουσία.
Το άλμπουμ «Στρατόσφαιρα» rock dreams από την cobalt records  , περιέχει 13 τραγούδια και όλα τα χρώματα που τους ταιριάζουν. Τις νότες γράφει ο Θανάσης Ζλατάνος και τις λέξεις η Στεφανία Βελδεμίρη.


Την στρατόσφαιρα μουσικά αποτελούν οι


Θανάσης Βικόπουλος, Γιάννης Μπουτσιούκης, Λουκάς Βεζύρογλου, Gilles Drag και Θανάσης Ζλατάνος.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Είναι λάθος ή δεν είναι;

Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου 

Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…

Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24), 27/2/2014, στις 8:30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου
την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 8:30 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο IANOS
(Σταδίου 24, Αθήνα).
Η Άννα Ιορδανίδου συνομιλεί με τους συγγραφείς
Γιάννη Καλπούζο, Κωστή Μακρή και Νίκο Σαραντάκο
για το σωστό και το λάθος με παραδείγματα από κείμενα.

Τι είναι σωστό και λάθος; Πώς ορίζεται;
Από τους «ειδικούς», από τους εκδοτικούς οίκους, από τη σχολική γραμματική;

Για πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο:
sarantakos.wordpress.com
www.enet.gr
 Ένα διαφορετικό βιβλίο περί «σωστού» και «λάθους» που καταργεί τις αυθεντίες (αλήθεια, ποιες είναι αυτές;) και σε ενημερώνει για τα κριτήρια του σωστού και του λάθους ώστε να αποφασίσεις μόνος σου.
Η Άννα Ιορδανίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, παραθέτει και σχολιάζει αποσπάσματα βιβλίων, άρθρα, δελτία τύπου, καταγράφει τις συνηθέστερες απορίες και δίνει απαντήσεις (π.χ. της γραμματέα ή της γραμματέως; / βαρέος ή βαριού; / τόσο πολύς ή τόσος πολύς; / χατήρι ή χατίρι; / ζάπλουτος ή ζάμπλουτος; / υπέρ το δέον ή υπέρ του δέοντος;). 
Και τέλος θυμίζει τους Κανόνες της σχολικής Γραμματικής με επιπλέον βιβλιογραφικές παραπομπές.
Γιατί, πολύ απλά, όπως αναφέρει η ίδια, η σχολική Γραμματική και ένα λεξικό με ετυμολογική πληροφορία (διαθέσιμα στο Διαδίκτυο) αρκούν για να είσαι… σωστός.
Ένα βιβλίο που δε βασίζεται στην απομνημόνευση αλλά στην κριτική σκέψη. Μια διαφορετική προσέγγιση όχι μόνο στα θέματα γλώσσας αλλά και ζωής J 

Για πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο:
sarantakos.wordpress.com
www.enet.gr

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Νησιά και έρωτας στη καρδιά του Φλεβάρη



Λιακάδα... Αλκυονίδες μέρες. Ένα μικρό διάλειμμα από το διαρκές τρέξιμο. Αυτιά βουλωμένα κι ο κόσμος μοιάζει να έχει συρρικνωθεί μέσα στο κεφάλι μου. Σιωπηλός καφές στο μπαλκόνι. Και βιάζομαι να έρθει καλοκαίρι και να γεμίσουν τα μάτια μου θάλασσα...
Θέλω να ταξιδέψω, να διασχίσω το Αιγαίο από νησί σε νησί.
Θα το κάνω με τη φαντασία.
Ανοίγω τον χάρτη που θα με οδηγήσει στις Κυκλάδες. Ένας χάρτης με χρώματα: Τα νησιά και ο έρωτας της Πόπης Γκερούση (εκδόσεις Άνεμος)
Κι αναρωτιέμαι πως μποεί κάποιος να με ρωτά "Αν διαβάζω ποίηση"
Ναι διαβάζω κι έτσι βρίσκοαμι στα νησιά

Στο "λεμονί νησί", τη Σίφνο:

"...Παιχνίδι.
Το μέτρημα των λευκών ολοστρόγγυλων βότσαλων
σε ένα κομμάτι ακρογιαλιάς...
Όταν φτάσω στο εκατό θα σου πω χίλιες φορές σ' αγαπώ.
Μου αρέσουν οι αριθμοί μαζί σου. Πολλαπλασιάζουν
το συναίσθημα"

Σο "μπλε νησί", την Αμοργό:

"...και τότε βουτούσα στη θάλασσα
τη θάλασσα που ενώνει
και μέσα στη θάλασσα να το ξανά ολόκληρο το νησί..."

Και θυμήθηκα τη Μικρά Αγγλία, όταν το καραβάκι της ποίησης με έφερε στο "πράσινο νησί", την Άνδρο:

"...κι είμαστε όλοι οι άνθρωποι αγαπητοί
όμορφοι κι αστραφτεροί
όταν το βλέμμα που κοιτάζει έχει αγάπη
και είναι ο έρωτας μπλε
που σου χαρίζει το βλέμμα
που αγκαλιάζει, λύνει, ιαίνει, ζητά..."

..και πηγαίνω στην Ίο, το "άσπρο νησί" να θυμηθώ κάποιες παλιές διακοπές, ένα ξενύχτι στη Χώρα και το ξημέρωμα.. Και "έλα μαζί μου, θα σου χαϊδεύω τα μαλλιά/ θα είσαι η πριγκίπισσά μου..."
Το παιδικό χαμόγελο στην άκρη του δρόμου... Λιωμένο παγωτό στα χέρια ...
Και βγαίνει το "μαύρο νησί", η Σαντορίνη και "άνοιξα τη χούφτα μου περπατώντας στα στενά με τους θεούς τους αγριεμένοςυ του ανέμου..."

Η ποίηση της Πόπης Γκερούση γεμάτη αρμύρα που μένει στα χείλη καθώς ψιθυρίζεις από μέσα σου τους στίχους, κάνει το μπαλκόνι μου καράβι και το τσιμεντένιο δάσος της Αθήνας θάλασσα. Η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός γίνονται τα νησιά στο βάθος του πελάγου...
Κι ο καφές ευλογημένο ουζάκι με ελιά, αγγούρι και φέτα στο πιατάκι.
Η ζωή μου μετριέται σε καλοκαίρια. και μελαγχολώ αίφνης.
Την άλλη πάλι απογειώνομαι.
Πανί το βιβλίο, ναύτες οι στίχοι...

Ξέρω γιατί διαβάζω ποίηση. Ομορφαίνει το κόσμο γύρω και μέσα μου. Ή τον ερμηνεύει. Κάνει τα χρώματα μουσική και εικόνες.
Σαν το φύσημε που ανάβει μια σχεδόν σβησμένη φωτιά.
Ξυπνάω πάλι. Διώχνω το χειμώνα..

Διαβάστε τα νησιά και τον έρωτα και θα είσαστε ανοικτοί κι έτοιμοι και για τα δύο!


Φίλων Σοφίες: Ένα πρωτότυπο εγχείρημα συνάντησης αναγνωστών και συγγραφέων




“Χωρίς τόλμη και αρετή, χωρίς πτήσεις κοντά στον Ήλιο, χωρίς μοιραίες πτώσεις, όταν ο ουρανός βρέχει πούπουλα, είναι πια αργά για να φτιάξεις φτερά και να πετάξεις.”

Πρόκειται για το ...απόφθεγμα υπ' αριθμόν 168 με το οποίο είχα τη χαρά να μετέχω στο εγχείρημα του":Ανθρώπου στο ΝηΣί" Νικόλα Σμυρνάκη, που με τον τίτλο "Φίλων Σοφίες" κυκλοφορεί σε e-book ελεύθερα στο διαδίκτυο από σήμερα!
Ο Νικόλας είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω σε κάποιο από τα ταξίδια μου στην Κρήτη, όπου μιλήσαμε για την αγάπη του διαβάσματος και τα παιδιά σε εκδήλωση που οργάνωσε η Χριστίνα Μαρκουλάκη.
Πριν από καιρό είχε ζητήσει και τη δική  μου -μικρή- συμβολή στο πρωτότυπο εγχείρημα συνάντησης αναγνωστών και συγγραφέων....
Ένιωσα μεγάλη χαρά και έκπληξη, καθώς είχα ...ξεχάσει τι είχα γράψει!
Αλλά και γενικά νομίζω πως θα το απολαύσετε...
Άλλωστε τα καλύτερα πρ΄γματα στη ζωή είναι ...δωρεάν...
Γράφει ο Νικόλας:

"Μετά από δύο χρόνια, φτάνουμε επιτέλους στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
 
Το πρώτο ψηφιακό βιβλίο σύμπραξης συγγραφέων-αναγνωστών είναι πλέον γεγονός και οφείλεται στη δική σας συμμετοχή αλλά και υπομονή. 

Μέσα από την καρδιά μου ένα σπουδαίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και ανοχή σας αλλά είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει όλους. 

Το έργο μας, "Φίλων Σοφίες. 203 αποφθέγματα κυκλοφορούν ελεύθερα" φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε συγγραφείς και αναγνώστες, αποτελεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα το οποίο οφείλεται στα δικά σας εξαιρετικά αποφθέγματα αλλά και τη διάθεσή σας να δοκιμάσουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει....    

...Κυκλοφορεί ελεύθερα, με το όνειρο "ελεύθερα" να πετάξει στους υπολογιστές όλης της χώρας, ένα έργο που οι άνθρωποι θα θυμούνται ως σταθμό στα συνεργατικά λογοτεχνικά projects.

Σήμερα 19/02/14 θα βρίσκεται στο www.IslandofMan.me, συγκεκριμένα σε αυτό το link
έτοιμο για κατέβασμα, ξεφύλλισμα, μοίρασμα και πολλές αναγνώσεις :)))"

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τζούλιαν Μπαρνς για τον έρωτα


Λέω να μπω κι εγώ στο κλίμα της μέρας, αντιγράφοντας από το νέο βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς "Τα τρία επίπεδα της ζωής" (Μεταίχμιο)

"...Ζούμε στην επιφάνεια, στη γη, κι όμως -γι' αυτό- οι βλέψεις μας είναι υψιπετείς. Ενώ σερνόμαστε στο έδαφος, απλώνουμε καμιά φορά το χέρι ψηλά, φτάνοντας μέχρι τους θεούς. Μερικοί πετούν στον ουρανό με την τέχνη, άλλοι με τη θρησκεία. Οι περισσότεροι με τον έρωτα. Όταν όμως πετάς ψηλά μπορεί αν τσακιστείς. Λίγες είναι οι ομαλές προσγειώσεις. Μπορεί να βρεθείς να σκας στο έδαφος με ορμή που τσακίζει κόκαλα ή να σε παρασύρει ο σιδηρόδρομος σε ράγες ξένης χώρας. Κάθε ερωτική ιστορία είναι εν δυνάμει μια ιστορία ψυχικής οδύνης. Κι αν όχι στην αρχή, τότε αργότερα. Κι αν όχι για τον ένα, τότε για τον άλλο. Μερικές φορές και για τους δύο.
Γιατί λοιπόν προσβλέπουμε μονίμως στον έρωτα; Διότι ο έρωτας είναι το σημείο συνάντησης της αλήθεια με τη μαγεία..."

Ο Τζούλιαν Μπαρνς έχει αφιερώσει το βιβλίο στη σύζυγό του Πατ Κάβανα, με την οποία υπήρξαν παντρεμένοι σχεδόν 30 χρόνια. Μέχρι το θάνατό της το 2008...


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το Υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη αναλαμβάνει και την ...Παιδεία!!



Μετά την επίθεση στους Συλλόγους Γονέων με την ενεργοποίηση νόμου που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όσους εξ αυτώ δεν διαθέτουν ΑΦΜ, ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση η Αστυνομία ώστε η Παιδέια μας να μεπι στη νέα -Μεσαιωνική_ εποχή.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Περικλής" τα λέει όλα: 

Μία νέα εποχή…

Μία νέα εποχή ξεκινά. Η εποχή της ανάπτυξης. Ανάπτυξη της αστυνομοκρατίας, του εκφοβισμού και  :
  • "Της πλήρους καταγραφής των σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας αστυνομικών τμημάτων.
  • Των μεθοδευμένων προσωπικών επαφών και συναντήσεων των αστυνομικών οργάνων και των Διοικητών των αστυνομικών τμημάτων με τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.
  • Της καταγραφής προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα.
  • Των εμπεριστατωμένων αναφορών για τα ανωτέρω υποβάλλοντας οι Διοικητές των τμημάτων τις απόψεις τους προς τις οικείς Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας"… 


Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν δημιούργημα ενός ευφάνταστου συγγραφέα αστυνομικών διηγημάτων σχετικά με πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να λάβει η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Με βάση αυτό το έγγραφο κλιμάκια του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής «επισκέφτηκαν» Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας και συνέλεξαν στοιχεία.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι υποχρεούνται οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων.

Αναρωτιόμαστε εύλογα:
Είναι πλέον αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για να επιλαμβάνεται των προβλημάτων και των αναγκών που σχετίζονται με το σχολείο και όχι το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες του;
Και μάλιστα  να συντάσσουν εμπεριστατωμένες αναφορές για τα προβλήματα των σχολείων;

Μήπως πλέον για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την κατάργηση των προνοιακών υποδομών στην εκπαίδευση, πρέπει να απευθυνόμαστε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος;

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω διατυπώνονται ως ρητορικά ερωτήματα.

Είναι επίσης εμφανές ότι με τις ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.

Είναι επίσης δυστυχώς εμφανές, ότι με βάση και την ιστορική εμπειρία, η εποχή που η αστυνομία και η ασφάλεια επεδίωκε επαφές, δημιουργούσε το λεγόμενο «σπουδαστικό της ασφαλείας» και εισχωρούσε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αντιστοιχούσε σε περίοδο πολιτικής εκτροπής.

Μας δημιουργεί επίσης εντύπωση ότι η Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν άγνοια.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει θέση.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και  να ανακαλέσει άμεσα την σχετική εντολή.

Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο: Στο στόχαστρο της Εφορίας οι Σύλλογοι Γονέων!

 
 
 
Από φίλο που δραστηριοπιείται χρόνια στο Σύλλογο Γονέων της περιοχής του, έλαβα σήμερα το ακόλουθο μειλ. Τα όσα γράφει τα επιβεβαιώνω κι εγώ από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και σε Συλλόγους Γονέων της δικής μου γειτονιάς. Απολαύστε:
 
"...Είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να σκεφτεί το διεστραμμένο μυαλό των κρατούντων όταν σχεδιάζουν "νέα προϊόντα" και υπηρεσίες. Όταν δρουν σαν όργανα του κράτους έτοιμα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ενάντια τόσο στη κοινωνία όσο και στην κοινή λογική.

Ξεκίνησαν οι ΔΟΥ ένα σαφάρι ενάντια στους συλλόγους γονέών των σχολείων με θέμα την ανυπαρξία ΑΦΜ στους περισσότερους από αυτούς με βάση διάταξη νόμου που ήταν για χρόνια ανενεργός

Με δεδομένο λοιπόν ότι ανακαλύπτουν πχ ένα έγγραφο δαπάνης στο σύλλογο γονέων 5 χρόνια πριν ξεκινάνε διώξεις στον ταμία και στον υπάρχοντα πρόεδρο του συλλόγου που φτάνει μέχρι και την καταβολή προστίμων για πράγματα που δεν έχουν ιδέα.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων - αν όχι όλοι - δεν έχουν ΑΦΜ και στηρίζονται στην εθελοντική δράση λίγων γονέων που σε κάθε σχολείο αποτελούν και την ψυχή της λειτουργίας του μαζί με τους εκπαιδευτικούς του . Η υπάρχουσα όμως κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς σε παραιτήσεις πρακτική που από τις ίδιες τις ΔΟΥ και τους ελεγκτές της προτείνεται ως λύση στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων  που ελέγχονται.

Για άλλη μία φορά λοιπόν εξοβελίζεται η κοινή λογική από τον παραλογισμό των κρατούντων πέριξ της δημόσια παιδείας. Το κέντρο ελέγχου του δημόσιου σχολείου δεν είναι πλέον το υπουργείο παιδείας και οι δήμοι  αλλά το οικείο αστυνομικό τμήμα όπου  ο διευθυντής του σχολείου καλείται για φιλική συζήτηση και η ΔΟΥ όπου τα ΔΣ των συλλόγων γονέων καλούνται για φιλικό πρόστιμο...."

Νομίζω πως δεν χρειάζονται σχόλια....

Γιατί καίγονται τα διόδια;

Η παράλογη αύξηση της τιμής των διοδίων -το νέο προκλητικό δώρο στους εργολάβους (και ιδιοκτήτες ΜΜΕ)- νομίζω πως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών πεποιθήσεων τους. Καλούμαστε να πληρώσουμε για δρόμους που απλώς δεν ...υπάρχουν.
Όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Δρόμου", σύμφωνα με τα απίσημα στοιχεία από το 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι πέντε "κοινοπραξίες" που λυμάινονται τα διόδια έχουν εισπράξει τα παρακάτω ποσά:

- Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα): 435.623.473,07
- Νέα Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα, Αθήνα-Μαλιακός, Σχηματάρι-Χαλκίδα): 441.841.638,94
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί): 315.362.259,74
- Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Λεύκτρο-Σπάρτη): 149.249.153,61
- Κεντρική Οδός (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος): 31.508.913,30

Η εφημερίδα σημειώνει:

"...Για το σχηματισμό ολοκληρωμένης εικόνας θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι το προϋπολογισθέν συνολικό κόστος κατασκευής των πέντε οδικών αξόνων ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ και η διάρκεια παραχώρησης των συμβάσεων έχει επεκταθεί μέχρι το 2041. Με βάση τα ιστορικά δεδομένα της περιόδου 2008- 2013 (έσοδα περίπου 1,5 δισ. ή ετήσια έσοδα 250 εκατ. ευρώ) τα έσοδα για την περίοδο 2014- 2041 προβλέπεται να ανέλθουν σε 7 δισ. ευρώ.   
Καπιταλιστικός παράδεισος με δημόσια επιχορήγηση…"

Στην πράξη χρειάζεσαι ένα βδομαδιάτικο για να πας στη Θεσσαλονίκη. 22 ευρώ για να πας και να έρθεις από τη ..μακρινή Λαμία.
Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους κατοίκους του ...εξωτικού Ωρωπού που επιβαρύνονται καθημερινά με δυσβάταχτο κόστος, ενώτα διόδια είναι αποτρεπτικά για τους επισκέπτες, κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό της πόλης

Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις και η Κυβέρνηση κατά την προσφιλή τακτική όλων των εξουσιών που έχουν χάσει (αν είχαν ποτέ) τη δημοκρτική τους νομιμοποίηση, κατέφυγε στην ακταστολή

Συνελήφθησαν 9 -καθόλου τυχαίοι πολίτες, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα...

Κρατούμενοι είναι ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοί του, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πολίτες πρόεδροι τοπικών συλλόγων.

Εις βάρος των εννέα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών,
παρακώλυσης συγκοινωνιών, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας
και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Αξιοσημείωτο ότι στο πλαίσιο της έρευνας "για τον εντοπισμό και σύλληψη των ατόμων που
προκάλεσαν ζημιές στο κουβούκλιο του σταθμού" θα εξεταστούν και εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που υπάρχει στα διόδια και στην εθνική οδό, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και αύξησης του αριθμού των κατηγορουμένων (!!!)

Αυτή τη στιγμή (Τρίτη πρωί) υπάρχει συγκέντρωση -κινητοποίηση των κατοίκων. Είναι καλό να βρεθούν εκεί όσο περισσότεροι μπορούν. Η κλοπή -μέσω των διοδίων- μας αφορά όλους!


- See more at: http://left.gr/news/anapsan-foties-oi-ayxiseis-sta-diodia-kai-ta-dora-stoys-ergolavoys#sthash.gln5YO0t.dpuf

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα (6/2) στις 7μμ η πρεμιέρα της ραδιοφωνικής Παραμυθοκουζίνας





Η χαρά μου είναι μεγάλη καθώς σήμερα, στις 7 το απόγευμα θα βγούμε στον "αέρα" του διαδικτύου μέσα από το ραδιόφωνο για παιδιά το ifeelkid
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με προσεγμένο και πλούσιο πρόγραμμα που προέκυψε μέσα από μεράκι ενός άλλου μπαμπά του Κωνσταντίνου Ρομπόρα.
Σήμερα στην πρεμιέρα της εκπομπής θα έχω καλεσμένη μου τη φίλη, ψυχολόγο και ..παραμυθού Θεοδοσία Καραγιάννη. Θα φτιάξουμε παραμύθια, αλλά κυρίως θα σας δώσουμε συνταγές για να μαγειρέψετε τις δικές σας ιστορίες στο μαγικό τσουκάλι της φαντασίας...

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ifeelkid

O iFeelKid  είναι μια πολύχρωμη παιδική πύλη με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του παιδιού στο σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου.
Ο iFeelKid γεννήθηκε μία ανοιξιάτικη ημέρα, έχει ευωδιαστή αύρα και αποτελεί την φιλόδοξη προσπάθεια να κατανοήσουμε τον παιδικό κόσμο και να διαδώσουμε στους γονείς αυτό που θέλουν τα παιδιά !!!
Ο iFeelKid είναι:
  • Παιδικό ραδιόφωνο, με non stop μουσική και παιδικά παραμύθια.
  • Καθημερινό πρόγραμμα με ζώνες προσαρμοσμένες στην τυπική ημερήσια παιδική διαβίωση.
  • Παραμύθια για παιδιά από 3-10 ετών.
  • Παιχνίδια γνώσεων και περιπέτειας
  • Ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά και γονείς
  • Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με συμμετοχή όλης της οικογένειας
Στον iFeelKid θα ακούσετε επίσης για:
  • Παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων που διαβάσαμε, θεατρικές παραστάσεις που είδαμε ή θα δούμε, πολιτιστικές εκδηλώσεις που πήγαμε ή θα πάμε.
  • Προτάσεις για ταξίδια και διακοπές σε προορισμούς με υποδομές για παιδικές δραστηριότητες
  • Διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων για βιβλία, θεάματα, δραστηριότητες, και προσφορές για ταξιδιωτικούς προορισμούς
  
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους
από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα
από τη Σύμη, την Καστοριά, τα Χανιά, την Καλαμάτα …
από κάθε γωνιά της Ελλάδας…
από Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Τορόντο, Λονδίνο, Μπέλφαστ, Βερολίνο…
από την Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία…
από κάθε σημείο του κόσμου ολόκληρου…

Ελάτε να ακούσουμε αυτό που θέλουν τα παιδιά…!

Τρόποι ακρόασης iFeelKid
 
Το ραδιόφωνο του iFeelKid μπορείτε να το ακούσετε μόνο μέσω Internet.
Εχετε 3 επιλογές :
 
1. Από desktop ή laptop υπολογιστή
Ανοίγεται την κεντρική σελίδα www.ifeelikd.gr και πατάτε το Play πάνω στην κεντρική εικόνα
2. Απο Smartphone ή Tablet 
Αν διαθέτετε συσκευή Αpple (iPhone, iPad, iPadmini) κατεβάζετε την δωρεάν εφαρμογή ifeelkid
Αν διαθέτετε συσκευή Samsung, Nokia, LG ή άλλη με λειτουργικό Android κατεβάζετε την εφαρμογή στο Play Store.
3. Απο Smart TV ή άλλη τηλεόραση
Συνδέεστε στο Internet και αναζητείται τον iFeelKid μέσω internet ή Tune in 
 
Για οποιαδήποτε άλλα πληροφορία μπορείτε να στείλετε email στο info@ifeelkid.gr και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε τρόπο να μας ακούσετε !