Διακοπές!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κράτα τον Δρόμο ανοιχτό! Το εγχείρημα του Δρόμου μας αφορά όλους

(Για να) Έχουμε πολύ Δρόμο ακόμα…

Διανύουμε μια δύσκολη χρονιά. Μια νέα φάση έχει ανοίξει για την χώρα. Ο προσανατολισμός είναι δύσκολος, πολλές και φορές και επώδυνος. Ο Δρόμος νιώθει ότι σε «χοντρές γραμμές» ανταποκρίνεται. Προσπαθεί να εκτιμήσει και να μιλήσει για την κατάσταση με πιο βαθύ, ουσιαστικό, γόνιμο και προωθητικό τρόπο. Προσπαθούμε να πάρουμε θέση. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο ανοικτοί, να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος διεξόδου που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε όλοι να διαπιστώσετε ξεφυλλίζοντας τα τελευταία φύλλα του Δρόμου αλλά και με την υλοποίηση της συνεργασίας μας με την ιστοσελίδα και το ένθετο Νόστιμον Ήμαρ.

Συνεχίζουμε. Ξέροντας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα από την συλλογική θέληση όλων όσων πιστεύουν στο εγχείρημα του Δρόμου, όλων όσων αισθάνονται ότι πρέπει να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια γιατί κάτι έχει να προσφέρει, όλων όσων ανησυχούν για το που πάνε τα πράγματα. Οι δυσκολίες πάντα είναι μεγάλες και ειδικότερα στην περίοδο που διανύουμε τα οικονομικά ζητήματα προκαλούν ασφυξία σε όλα τα εγχειρήματα που θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την οικονομική βοήθεια σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι η τελευταία. Είναι πολύ σημαντική για εμάς, για εσάς, για όλους μας.

Για αυτό σας ζητάμε να μας δώσετε ένα ποσό που αντέχετε ή ακόμα καλύτερα να μας κάνετε μια πάγια εντολή από τον τραπεζικό λογαριασμό σας, 10 ευρώ, 20 ευρώ, 50 ευρώ μέχρι και 100 ευρώ. Εμείς, εσείς ή άνθρωποι που μπορούν με μεγαλύτερη «άνεση» να συνεισφέρουν. Φορείς, σύλλογοι και σωματεία. Από την Ελλάδα ή φίλοι στο εξωτερικό.
Εάν το ποσό της μηνιαίας πάγιας εντολής είναι 20 ευρώ και πάνω, ο εντολέας θα λαμβάνει δωρεάν το ετήσιο ημερολόγιο του Δρόμου. Εάν το ποσό της μηνιαίας εντολής είναι 40 ευρώ και πάνω, ο εντολέας θα λαμβάνει δωρεάν τα βιβλία των Εκδόσεων Α/συνεχεια, το ετήσιο ημερολόγιο του Δρόμου και τα εισιτήρια εισόδου στο τριήμερο φεστιβάλ Resistance Festival.

Μπορείτε να κάνετε πάγια εντολή ή να μας ενισχύσετε οικονομικά στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • Αριθμός λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς: 5029046675386
    (ΙΒΑΝ: GR5101720290005029046675386, BIC: PIRBGRAA)
    Δικαιούχος: Ενότητα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
  • Αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: 163/944259-67
    (ΙΒΑΝ: GR5001101630000016394425967, BIC: ETHNGRAA)
    Δικαιούχος: ΤΟΥΝΤΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  • Αριθμός λογαριασμού Alpha Bank: 1400 0210 1109 756
    (ΙΒΑΝ: GR0501401400140002101109756)
    Δικαιούχοι: Τούντα Ζωή Γεωργίου, Δερμενάκης Παύλος Στυλιανού

  • Για πρακτικές πληροφορίες:
    Ζωή Τούντα: 210-3845870, 6974110667
    ή στείλτε μας στο
    grammateia@edromos.gr


Πάρτε μέρος του εγχειρήματος του Δρόμου
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί ακόμα και η έκδοση του Δρόμου είναι στο δικό σας χέρι. Όπως ήδη γνωρίζετε η συγκεκριμένη εφημερίδα «φτιάχνεται» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με την εθελοντική προσφορά πολλών φίλων, από την αρθρογραφία μέχρι διάφορες άλλες δουλειές της έκδοσης. Τέτοια εφημερίδα είναι ο Δρόμος. Έτσι θα θέλαμε όλους όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές να σας καλέσουμε να πάρετε μέρος στο εγχείρημα του Δρόμου.
Σας απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα όχι μόνο γιατί υπάρχουν οι οικονομικοί περιορισμοί, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μια εφημερίδα όπως είναι ο Δρόμος θα πρέπει να καλλιεργήσει άλλες σχέσεις με όσους τη διαβάζουν και τη στηρίζουν. Θα πρέπει να προωθήσουμε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας, πιο συμμετοχικό και πιο διαδραστικό. Η συμμετοχή μπορεί να είναι σε διάφορες δουλειές όπως η γραμματειακή υποστήριξη, η διόρθωση κειμένων, οι μεταφράσεις από διάφορες γλώσσες, η αρθρογραφία, οι ανταποκρίσεις, τα ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα μας, να φτιαχτεί ή να αναπτυχθεί ένα στέκι του Δρόμου σε μία πόλη ή περιοχή, η διάδοση και η διαφήμιση του Δρόμου και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο mail info@edromos.gr ή στο τηλέφωνο 210-3468282. Μέσα στο επόμενο διάστημα εμείς δεσμευόμαστε να κανονίσουμε μια συνάντηση για να βρεθούμε και από κοντά, αλλά και για να συντονιστούμε καλύτερα.


Κλείνοντας…
Συνεχίζετε να αγοράζετε τον Δρόμο κάθε Σάββατο. Και αν δεν το κάνετε, κάντε το. Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα πάνε χαμένα τα δύο ευρώ που θα δώσετε. Αν σας αρέσει, πάρτε και ένα δεύτερο φύλλο και χαρίστε το σε κάποιον γνωστό σας. Κυρίως, κάντε μια πάγια τραπεζική εντολή ενίσχυσης με όσα χρήματα μπορείτε. Ακόμα και το πιο μικρό ποσό, η πιο μικρή ιδέα ή συμμετοχή έχει πολύ μεγάλη αξία και σημασία για το εγχείρημα του Δρόμου. Καλή συνέχεια και καλή μας επιτυχία!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο Πολιτισμός πηγή δυστυχίας στη Σχολή Μωραΐτη





«Ο πολιτισμός αντιμετωπίζει την επικίνδυνη επιθετική τάση του ατόμου εξασθενίζοντάς την, αφοπλίζοντάς την, αναθέτοντας την επιτήρησή της σε μια αρχή στο εσωτερικό του, η οποία μοιάζει με κατοχική δύναμη σε μια κατακτημένη πόλη», γράφει o Σίγκμουντ_Φρόυντ σε ένα από τα πολυδιαβασμένα έργα του, το «Πολιτισμός πηγή δυστυχίας» (στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας)

Τη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη (Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, Π. Ψυχικό, το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ οργανώνουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου συμμετέχουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής και συγγραφέας και η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Αλεξίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6795000

Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα





Τη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) παρουσιάζεται ένα βιβλίο -ντοκουμέντο, που φέρνει νέο φως στην πολύκροτη δίκη του Μπελογιάννη.
«Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα: Πλήρη πρακτικά και ιστορικό των δικών Μπελογιάννη - Τα σήματα Βαβούδη» είναι ο τίτλος του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος»
Ο Σπύρος  Σακελλαρόπουλος έχει επιμεληθεί την έκδοση, ενώ την έρευνα έχει πραγματοποιήσει ο Γρηγόρης Σακελλαρόπουλος.
Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο Διονύσης Ελευθεράτος συμμετέχουν ο Γιώργος Λεονταρίτης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, η Ιωάννα Παπαθανασίου και ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μνήμη Δήμου Τσακνιά

Μας λείπει ο Δήμος...

Inline image
                                                                                                                                             
                                                                                                                                         Αθήνα, 2.11.2016

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σαν σήμερα δυο χρόνια πριν, στις 2.11.2014, έφυγε για το ταξίδι δίχως γυρισμό στα 65 του χρόνια ο Δήμος Τσακνιάς.
Για την οικογένεια και τους φίλους του και, σίγουρα, για αρκετούς συντρόφους και συντρόφισσες του, η απώλεια του αποτελεί ακόμη ανοιχτή πληγή. Μας λείπει αφόρητα. Για όσους δεν κινδυνεύουμε να τον ξεχάσουμε, καθώς και για όσους σιγά-σιγά η μνήμη του ξεθωριάζει αλλά θα ήθελαν να τον «κρατήσουν» για λίγο ακόμη, επισυνάπτουμε ένα απ’  τα ελάχιστα video που βρήκαμε στο διαδίκτυο μετά το θάνατο του. Είναι μια παρέμβαση του «από τα κάτω» στη συζήτηση που είχε οργανώσει η ΚΟΕ, συνιστώσα τότε ακόμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 21.11.2012 ως δική της συμβολή για τη δημιουργία του νέου, «ενιαίου» πλέον, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «αναχρονιστικές» τοποθετήσεις, για το τι θέση θα είχε πάρει ένας νεκρός αν είχε ζήσει τα όσα συγκλονιστικά βιώσαμε τα δυο χρόνια από το θάνατο του, είναι κάτι παραπάνω από απρεπείς. Δυο χρόνια μετά, ωστόσο, η παρέμβαση του Δήμου – τότε ακόμα μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος - κάνει ακόμη πιο φανερή όχι μόνο τη σημασία της απώλειας του, αλλά και το μέγεθος της οπισθοχώρησης της υπόθεσης της χειραφέτησης των εργαζόμενων, του λαού και της χώρας στην οποία αφιέρωσε, από εργαζόμενος μαθητής ακόμα, όλη του τη ζωή.

                                                                                Νάντια Βαλαβάνη





Από την περσινή εκδήλωση στη μνήμη του Δήμου Τσακνιά