Διακοπές!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Χαρά να σε γιαούρτωνα!


Αυτά τα λόγια με σφίξανε σαν πένσα,
τα είπε χθες το βράδυ μια ψυχή
κι ένας φαλάκρας, απ' έξω και από μέσα χαμογελούσε,
ναι, γιατί να σκοτιστεί.
--------------------------------
Ο πρώτος προβοκάτορας απ' όλους στη ζωή μου
είναι η αφεντιά σου που αντιγράφει την φωνή μου.
άλλαξες το σώμα μου με έπιπλα και σκεύη
σαν τον σοσιαλισμό που σε βολεύει.

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ' το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα.


Οι στίχοι από τον "Πολιτευτή" ταιριάζουν γάντι στο Γιωργάκη και τους συνενόχους του. Όμως η απάθεια φαίνεται να παίρνει τέλος και έτσι... Άσχημα τα νέα για τους σύγχρονους δωσίλογους που απρέδωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ. Άλλωστε όσοι δεν διαφοροποιούνται είναι σαφώς συνένοχοι

Έμπρακτα άρχισε ο λαός να εκδηλώνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

Διαβάστε:
«Δημοσιογράφοι» φωνάζαμε, μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα από τις ασπίδες των ΜΑΤ δεχόμασταν.
Σαν σακιά μας πέταξαν πάνω στις αναποδογυρισμένες καρέκλες και στο πάτωμα, μας πίεζαν με τις ασπίδες τους και μας γρονθοκοπούσαν άγρια σε συνδυασμό με ένα απίστευτο υβρεολόγιο που μάλλον τους εμψυχώνει τέτοιες στιγμές. Ήμασταν δύο δημοσιογράφοι, ο υπογράφων, ο συνάδελφος από το star Βαγγέλης Γκούμας και ο εικονολήπτης του ίδιου σταθμού Γ. Σ.
Στη στοά Κοραή λίγο μετά το τέλος της πορείας για την πρωτομαγιά έγιναν όλα αυτά, αλλά είχαν ξεκινήσει μισή ώρα πριν στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, όταν οι τελευταίοι διαδηλωτές συνάντησαν τον πρώην πρόεδρο της βουλής και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Είχε εγκλωβιστεί αλλά και αυτός δεν ήθελε να φύγει και οι αποδοκιμασίες συνεχώς μεγάλωναν. Για αρκετά λεπτά ακολούθησε ένα λεκτικό χάος τον κατηγορούσαν για τα πάντα συχνά τον έβριζαν και από μακρυά που και που του πετούσαν κανένα μπουκάλι νερό.
Σε καμία περίπτωση πάντως όσο στενό κι αν ήταν το “μαρκάρισμα” του πλήθους δεν τον χτύπησαν μόνο μια στιγμή τον κατάβρεξαν με νερό. Σίγουρο επίσης ήταν ότι ένιωθε χαμένος και ότι πολλοί από αυτούς που τον αποδοκίμαζαν δεν επέτρεψαν σε άλλους να χρησιμοποιήσουν βία. Έτσι μετά από ένα μπρος πίσω που έκανε –πάντα– με κόσμο γύρω του, κάποια στιγμή είχε φτάσει μέχρι και το πεζοδρόμιο έξω από την βιβλιοθήκη επέστρεψε προς την Κοραή με αποτέλεσμα να ενταθούν οι αποδοκιμασίες.
Στην στοά της Κοραή, και πίσω από μια ομάδα των ΜΑΤ βρήκε προσωρινή προστασία αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να αιφνιδιάζονται και δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν. Έτσι και πάντα με αποδοκιμασίες βρήκε οριστικό καταφύγιο στην τουαλέτα ενός από τα καφέ της στοάς όπου και έμεινε σχεδόν μισή ώρα. Μέχρις ότου δηλαδή η αστυνομία καταφέρει να καταστρώσει κάποιο σχέδιο διαφυγής του πρώην προέδρου της Βουλής.
“Το Πασόκ είναι εδώ ενωμένο ΔυΝαΤό” ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι 150 περίπου συγκεντρωμένοι αλλά και οι θαμώνες των καφέ. Την ίδια στιγμή και από τον ίδιο χώρο ο ανταποκριτής του BBC έδινε την ζωντανή του ανταπόκριση στο Λονδίνο. Τους προπηλακισμούς είδε και ο συνάδελφος Βαγγέλης Γκούμας που μαζί με τον εικονολήπτη του κάλυπταν την πορεία και μπήκαν στην στοά για να συνεχίσουν και αυτοί το ρεπορτάζ.
Σχεδόν μισή χρειάστηκε η αστυνομία για να καταστρώσει το σχέδιο “απελευθέρωσης” από την τουαλέτα του κ. Α. Κακλαμάνη το οποίο συνοψίζεται ως εξής. Ήρθε προς ενίσχυση της υπάρχουσας αστυνομικής δυνάμεως άλλη μια διμοιρία, η μία παρατάχθηκε σε γραμμή από την τουαλέτα ως έξω από το καφέ και η δεύτερη προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους συγκεντρωμένους που δεν σταμάτησε στιγμή να αποδοκιμάζει βουλευτή και και την πολιτική του πασόκ. Μετά την έξοδο – φυγάδευση του κ. Κακλαμάνη από την αστυνομία άρχισαν οι σκηνές που περιγράφουμε παραπάνω.
Όσο για τον κ. Κακλαμάνη θα ήθελα να του πω ότι λυπάμαι για το περιστατικό που έζησε αλλά δεν μπορώ να μην του πω και μια παροιμία. “Τα στερνά τιμούν τα πρώτα”».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
Πηγή: Ελευθεροτυπία (www.enet.gr)

Στον τέως πρόεδρο της βουλής και όλους τους συντρόφους του που ψηφίζουν" ΔΝΤ, αφιερώνω και το τραγούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: