Διακοπές!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Χίος: Η αρχή του τέλους!


...μη σας ξεγελά ο δυσοίωνος τίτλος. Μόνο όμορφα πράγματα θα πούμε σήμερα! Αυτή τη φορά μας ξεναγεί με τον φωτογραφικό του φακό ο Νίκος Αρακάς, υπεύθυνος των ΚΕΕ στη Χίο. Παρά τις υποχρεώσεις και τη μεταμεσονύκτια ουζοποσία, στάθηκε συνεπής στην υπόσχεση του και σήμερα το πρωί βρήκα τις φωτογραφίες που μοιράζομαι μαζί σας!
Ο Νίκος, μας... κατέστρεψε χθες, αφού μου έδωσε να μεταφέρω μια... βόμβα στα κεντρικά γραφεία του ΙΔΕΚΕ: Τα περίφημα χιώτικα μασουράκια, ένα γλυκό απερίγραπτης νοστιμιάς. Έγινε χαμός!

Ας αρχίσουμε όμως από την ομάδα της Διά Βίου Μάθησης που είχε ένα από τα καλύτερα περίπτερα στην 6η Έκθεση Αγροτουρισμού στη Χίο

Στη φωτογραφία (από αριστερά) Πόπη Παρθενίδου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΚΕΕ, Μαρίκα Καρίβαλη, Γραμματέας ΚΕΕ, Νίκος Αρακάς, Προϊστάμενος ΚΕΕ, Κατερίνα.. (σύζυγος Νίκου Καλαφάτη που σε λίγες μέρες περιμένουν τον υιό, Νίκος Καλαφάτης, Υπεύθυνος ΚΕΔΒΜΑΠ.

Μπορείτε να δείτε το περίπτερο και να κρίνετε μόνοι σας. Δυστυχώς η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Χίο από όλους όσοι εργάζονται στη Διά Βίου Μάθηση, δεν θα ληφθεί υπόψη από τις νέες απαράδεκτες μοριοδοτήσεις... Είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι άνθρωποι που τα δίνουν όλα και εργάζονται πολύ πέρα από τις υποχρεώσεις τους, να αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Να πω μόνο -ήμουν αυτόπτης μάρτυρας πως κράτησαν ανοιχτό το περίπτερο σχεδόν ως τα μεσάνυχτα, μόνο και μόνο από την καλή τους θέληση και την αγάπη τους γι' αυτό που κάνουν (συγγνώμη για τα πικρά σχόλια, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν μάλλον δεν έχουν ιδέα για όσα πραγματικά κάνουν οι εργαζόμενοι)


Ας περάσουμε όμως σε πιο ευχάριστα: Έγινε λοιπόν η εκδήλωση που σας είπα και χθες για το βιβλίο. Να πως κατέγραψε μερικά στιγμιότυπα ο Νίκος:




Παρά τη ζέστη, όσο έπεφτε ο ήλιος ο κόσμος πύκνωνε. Όταν άρχισε και ο Ευτύχης Μπλέτσας τα δικά του, έγινε πια το αδιαχώρητο... Στο κοινό και μια από τις καλύτερες υπεύθυνες του προγράμματος Οδυσσέας (Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός για τους Μετανάστες), η Μαρία Παππά, υπεύθυνη για το νομό Χίου. Μόνο παράπονο ότι δεν μας ακολούθησε στην ...ουζοποσία!


Η συζήτηση μου άνοιξε όπως καταλαβαίνετε την όρεξη. Ακόμη κι αν δεν πεινούσα πάντως, η καταπληκτική μυρωδιά θα με είχε οδηγήσει εκεί που οι άνθρωποι από το Χιώτικο Κελάρι μαγείρευαν τα χερίσια μακαρόνια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε νοστιμιά! Τα συνόδευσα με λίγη κοπανιστή Χίου...


Ήμουνα πια έτοιμος για ουζάκι! Ως άνθρωπος του καλοκαιριού ένιωθα όμορφα με την κάπως τροπική ζέστη. Είχα ενθουσιαστεί με όλα. Με τη συζήτηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, με τους ανθρώπους που γνώρισα (πολλούς για πρώτη φορά), με τα περίπτερα της Έκθεσης, με τον καινούργιο καταπληκτικό χυμό μανταρίνι που έχει βγάλει η εταιρία Κάμπος Χίου


Να σημειώσω πως δεν κάνω διαφήμιση, απλώς μοιράζομαι ότι μου άρεσε! Να πω και για την ευγενική πρόσκληση των υπευθύνων της Νομαρχίας για δείπνο στον καταπληκτικό Χότζα (αν πάτε στη Χίο μην παραλείψετε να τον επισκεφθείτε!)
Να πω και για τις μαγικές φωνές που μας συνόδευαν όση ώρα είμασταν στο χώρο της Έκθεσης. Το φωνητικό σύνολο "Εν φωναίς" μας ταξίδευε όμορφα. Μπορεί κι αυτό να μου ξύπνησε την πιο ταξιδιάρικη διάθεση...
...και πόσα ταξίδια μοιραστήκαμε πίνοντας το ουζάκι μας εκείνο το βράδυ... Που ήταν μόλις προχθές!

...Συνεχίζεται...

3 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Με συγκίνησε ιδιαίτερα η ύπαρξη της ομάδος δια βίου μάθησης στη Χίο.
Φυσικά δεν μου κάνει εντύπωση το πως την αντιμετωπίζουν, στην Ελλάδα αυτά τα θέματα για κάποιους είναι περιττά γιαυτό κι έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε.
Συγχαρητήρια για όλα όσα έγινα κι όσα θα γίνουν.
Περιμένω τη συνέχεια.

kostasst είπε...

Παντού υπάρχουν τέτοιες ομάδες, μόνο που αντιμετωπίζονται με πλήρη απαξίωση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι μήνες απλήρωτοι και συνεχίζουν αν προσφέρουν. Η ...ανταμοιβή τους είναι να χάσουν πολλοί τη δουλειά τους εξαιτίας μιας μικρόνοης μοριοδότησης...

Ξανθή είπε...

Κατά τα άλλα έχουμε ένα υπουργείο με τον τόσο βαρύ τίτλο "Υπουργείο Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης"!!!χαχαχα
Καλό Σαββατοκύριακο!!