Διακοπές!

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τσε Ρουβάς και Μαριάννα 2: Οι μαχητές του περιβάλλοντος επιστρέφουν!


Συναυλία σε νταμάρι της Γκιώνας λέγεται πως θα δώσει ο Σάκης (Τσε) Ρουβάς με χορηγό τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Τα έσοδα θα διατεθούν για το χτίσιμο του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή. Στην εκδήλωση θα μετέχει και χορωδία υπό τη διεύθυνση του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.
Έτσι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα δείξει εμπράκτως τη διαφοροποίηση της από την οικογένεια Βαρδινογιάννη που καταστρέφει τη Γκιώνα και την Οίτη.

Γι' αυτή τη μαχητική στάση της μας είχε προϊδεάσει με ομιλία της στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές»
Έλεγε μεταξύ άλλων (τα αποσπάσματα είναι απολύτως αυθεντικά -διαβάστε όλη την ομιλία στο http://www.eurocharity.gr/articles/3456/1b6d1/6523/)

"Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα κίνδυνο χωρίς σύνορα και διακρίσεις. Ένα κίνδυνο που απειλεί ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο. Η αλλαγή του κλίματος δεν είναι πρόβλεψη, είναι γεγονός, και δεν προέκυψε σήμερα αλλά είναι πρόβλημα δεκαετιών που γιγαντώθηκε μέσα σε μια διεθνή οικονομία η οποία αναπτυσσόταν με γρήγορο ρυθμό, χωρίς ηθικά διλήμματα και χωρίς τη συνειδητοποίηση πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλά κίνδυνος για το περιβάλλον αλλά απειλή για τους λαούς, την ευημερία και την παγκόσμια ασφάλεια."
(Προφανώς εδώ μεταξύ άλλων καταγγέλει την ΕΛΜΙΝ -συμφερόντων Βαρδινογιάννη- και την S & B -συμφερόντων Κυριακόπουλου, για την χωρίς ηθικά διλήμματα καταστροφή της Γκιώνας και της Οίτης με μόνο σκοπό το κέρδος)

"...Τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά μέσα από τις εικόνες καταστροφής, από πλημμύρες, τυφώνες, καύσωνες και άλλα φαινόμενα που πλήττουν πολλά σημεία της Γης. Οι συνέπειες της αλλαγής του κλίματος γίνονται σταδιακά ορατές, κάνοντας φανερό ότι καμιά χώρα, σε όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται, όσο πλούσια κι αν είναι, δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστη..."
(Προφανώς αναφέρεται και στην καταστροφή των δασών που σαφέστατα έχει επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή)

Σήμερα δεν αμφιβάλλει κανείς ότι πλησιάζουμε στο κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο η οικολογική καταστροφή πιθανόν να γίνει μη αναστρέψιμη... Θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, στην παραγωγή και την ασφάλεια της τροφής, στο πόσιμο νερό και στο φυσικό περιβάλλον...

Κληροδοτούμε τις μελλοντικές γενιές με το τίμημα μιας μονόπλευρης ανάπτυξης και με την αγωνία του αύριο... Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Γιατί όποιο κι αν είναι το τελικό σενάριο, τα μεγαλύτερα θύματα των κρίσεων είναι πάντα οι νέοι και τα παιδιά. Και ακόμα περισσότερο τα άρρωστα παιδιά, αυτά που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, όπως και κάθε άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Είναι καιρός να δώσουμε στα παιδιά και στους νέους τη δυνατότητα να ελπίζουν και τα όπλα να περιφρουρήσουν το μέλλον τους και να το κατακτήσουν...
... Η σωτηρία του πλανήτη απαιτεί συλλογική και ατομική δράση. Ο καθένας από την θέση του μπορεί να συμβάλει και αν όλοι είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν είναι αδύνατο."
(Η κυρία Μ. σαφώς υπαινίσεται πως θα ξεκινήσει τον αγώνα από το ίδιο της το σπίτι. Θα εξαντλήσει κάθε πίεση προκειμένου να σταματήσει το καταστροφικό έργο της... οικογενεικαής επιχείρησης!)

Ο ΣΑΚΗΣ ΠΗΡΕ Τ' ΟΠΛΟ ΤΟΥ...

Εικόνα από τη διαμαρτυρία του Σάκη στην κυρία Λάτση για την έκρηξη στην Πετρόλα. Ο μαχητής του περιβάλλοντος την ακολούθησε μέχρι τις χιονισμένες Άλπεις, αφού νωρίτερα είχε αναγκαστεί να τραγουδήσει και σε πάρτι γενεθλίων, προκειμένου να τις επιδώσει ψήφισμα οικολογικών οργανώσεων.

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΑΚΗ (ΤΣΕ) ΡΟΥΒΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Αν μ' ακούς
Έξω παγωνιά
άδειο σπίτι
αδεια κι η καρδιά
Και για συντροφιά
Έχω τις ειδήσεις των εφτά
(τραγούδι διπλής ανάγνωσης για το περιβάλλον με το παραπλανητικό "ειδήσεις των 7". Ο Σάκης καταγγέλει τα ΜΜΕ για παραπληροφόρηση)

Άσκηση υποταγής
Υποταγή
πάει να πει όλα αναμμένα
υποταγή
πάει να πει γερή φωτιά
υποταγή
και μη ντρέπεσαι κανένα
σήκω, κάτσε εκεί
και σήκω πάλι ξανά
(Σκληρή καταγγελία των εμπρηστών των δασών)

Θέλω να κοιτάω
Τις αισθήσεις μου ερεθίζεις
θέλω να κοιτάω...
να μη σταματάς ότι αρχίζεις
θέλω να κοιτάω...
(Ένας αγωνιστής σαν τον Sakis δεν κλείνει τα μάτια στην καταστροφή του περιβάλλοντος)

Στη μαμά σου
δε μπορώ να τραβάς
κάθε νύχτα εσύ την κουβέρτα
το μπουρνούζι μου να φοράς
το τηλέφωνο ν' απαντάς
(Ο ακτιβιστής πρέπει να μείνει μόνος και να απαντά ο ίδιος στο τηλέφωνο καταγγελιών για το περιβάλλον)

Το ξέρω είσαι μόνη
Το ξέρω είσαι μόνη
είσαι μόνη
είσαι μόνη
κι αυτό με θυμώνει
με πληγώνει
με σκοτώνει
(τραγούδι συμπαράστασης σε μοναχικούς ακτιβιστές με διεθνή απήχηση:
I know you're alone
you're alone
you're alone
and this is driving me mad
it's hurting me
it's killing me)

Καμιά σειρήνα δεν θα απομακρύνει τον Sakis από τον αγώνα του για το περιβάλλον!

Εν τω μεταξύ το "Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα" ως ύμνος της οικολογίας μεταφράστηκε και στα ισπανικά. Απολαύστε την αγωνιστική του έξαρση:
Quiero que tengas como pareja y como hijo,
Complejo de Edipo
Quiero que tengas como pareja y como hijo,
Complejo de Edipo

Adoro que me lleves
al teatro y al cine.
Adoro que me seques
el pelo con el secador.
Adoro que me mimes
cuando me duele la garganta.
Adoro que me hagas
lo que me hiciste ayer

Quiero que tengas como pareja y como hijo,
Complejo de Edipo
Quiero que tengas como pareja y como hijo,
Complejo de Edipo

Αυτά. Αν υποψιαστώ ότι θα γεμίσετε το στάδιο το βράδυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: