Διακοπές!

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εσύ, πόσο άλογο έφαγες σήμερα; (ή μήπως ήταν μουλάρι;)

"Το ένα τ' άλογο να είναι άσπρο, όπως τα όνειρα που έκανα παιδί/ το άλλο τ' άλογο να είναι μαύρο σαν τη δική μου τη κατάμαυρη ζωή", τραγούδούσε ο Μπιθικώτσης. Το εν λόγω άσμα αποκτά βεβαίως άλλη σημασία μετά το νέο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρώπη.
Όπως και το "ντει βρε γαιδαράκο ντεί", αλλά και η λέξη "μουλάρωσε"...

Πέρα από πλάκες, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα "ανοιχτά σύνορα" ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ και οι έλεγχοι που καταργήθηκαν παράγουν σκάνδαλα. Δεν ξέρω ποιά σύμμαχος χώρα μας πλάσαρε τα 74.000 κιλά κρέατος ιπποειδών, αλλά βλέπω ότι ο κύριος Σαμαράς φρόντισε να ταΐσει σφυρίδα τον Γάλλο ...σοσιαλιστή πρόεδρο που έκανε την τιμή να κοπιάσει και να μας πει πως δεν θα μας ζητήσει άλλες θυσίες. Μήπως να του σερβίραμε κεφτεδάκια όπως η Μέρκελ;

Όχι, εμείς είμαστε ...large και με εκατομμύρια Έλληνες να αγωνιούν προσφέρουμε πλούσια γεύματα χωρίς ...άλογο.

Μια άλλη διάσταση του θέματος -για να αφήσουμε τον Ολάντ να απολαύσει το ψαράκι του- έχει να κάνει βεβαίως με τα σκουπίδια που μας προσφέρουν ως "νοστιμιές" και έτοιμο φαγητό για να μη ...κουραζόμαστε!
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο σπιτικό φαγητό, ας δημιουργήσουμε δίκτυα να αγοράζουμε κατευθέιαν από τους παραγωγούς και να διεκδικήσουμε να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα τρόφιμα που περνάνε τα σύνορά μας.

Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων κτηνοτροφικών αλυσίδων της ΕΕ οδηγούνται σε αδιέξοδο, με τεράστιο κόστος -αν θέλουν να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων τους.
Η χώρα μας που πριν μερικά χρόνια είχε αυτάρκεια στο χοιρινό, υπεραυτάρκεια στα κοτόπουλα και στα αμνοερίφια, εισάγει όλο και περισσότερο κρέας όλο και πιο αμφίβολης ποιότητας. Θυμίζουμε μόνο τη μαφία του Βελγίου -κτηνίατροι πλήρωσαν με τη ζωή τους όταν τόλμησαν να καταγγείλουν τι συμβαίνει - τις τρελές αγελάδες της Βρετανίας, τα μολυσμένα κρέατα της Γερμανίας κ.α. (κατά τ' αλλα τους πειράζει που τρώμε ...κοκορέτσι)
Αν δούμε και το χάρτη θα διαπιστώσουμε  πως άλλη μια φορά μας πιάσανε κορόιδα.
Τέλος να πούμε για την απόλυτη βαρβαρότητα που έχουν καταγγείλει πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και αφορά στη σφαγή των αλόγων και των λοιπών υποειδών...
Άλλη μια γεύση ...πολιτισμού από την ΕΕ...   

Το ρεπορτάζ
 Πάνω από 74.000 κιλά αλογίσιου κρέατος καταναλώθηκαν στην Ελλάδα
 
Πάνω από 74.000 κιλά κρέατος ιπποειδών, δηλαδή αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού, έφτασαν και καταναλώθηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει ο Guardian. Όπως δείχνουν οι αριθμοί, περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών διανεμήθηκαν στο εμπόριο από και προς τις χώρες τις Ευρώπης μέσα στο 2012.
Στα στατιστικά τεκμήρια που υπάρχουν στον πίνακα παρατίθενται οι ακριβείς ποσότητες κρέατος ιπποειδών ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που είχαν προορισμό την ελληνική αγορά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: