Διακοπές!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής για την ΕΡΤ



Μην αφήσουμε το «ξαφνικό χτύπημα» να γίνει «ξαφνικός θάνατος»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, από τις  πρώτες ώρες αναγγελίας κλεισίματος της ΕΡΤ, σύσσωμο παραστάθηκε στον χώρο της ΕΡΤ εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της και όχι μόνο.
Δεν είναι απλά οι 2.656 εργαζόμενοι που μένουν «ξαφνικά» χωρίς δουλειά, δηλαδή 2.656 οικογένειες οδηγούνται στην πείνα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι ραδιοσυχνότητες της ΕΡΤ και το σύνολο της περιουσίας της ανήκουν σε όλους μας, αφού φτιάχτηκαν με  χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί κανείς, έτσι απλά εν μία νυκτί, να τα εκποιήσει σε αυτούς που καραδοκούν. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, εθνικού εξευτελισμού και υποτέλειας το σφράγισμα του συνόλου των σταθμών (ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και web). Είναι το σφράγισμα του στόματος όλων μας, και αποτελεί απειλή προς την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ανάπτυξη του πολιτισμού που μας αρμόζει. Εμείς και τα παιδιά μας δεν θέλουμε να διαμορφώνουμε κριτήριο και συνειδήσεις, μόνο μέσω αυτών των «προϊόντων» που επιδιώκουν να μας πλασάρουν αυτοί που μας θέλουν αποβλακωμένους θεατές στους καναπέδες. Μας προσβάλει τον καθένα προσωπικά και όλους μαζί η αναφορά της κυβέρνησης ότι με αυτή της την απόφαση γλιτώνουμε το "χαράτσι" της ΕΡΤ, εμείς που πληρώσαμε και πληρώνουμε συνεχώς χαράτσια στο όνομα τού να σωθεί η χώρα αλλά να χαθούμε οι άνθρωποι.
Εν τέλει η υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εργασίας, του ίδιου του συντάγματος εναπόκειται μόνο σε έναν όρο «στον πατριωτισμό  των Ελλήνων» και αυτή είναι δική ΜΑΣ υπόθεση. Δεν είναι μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ, δεν είναι σίγουρα υπόθεση μόνο αυτών που αποφασίζουν, μόνο αυτών που θέλουν να καθορίσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο                                   Αγ.Παρασκευή 12/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: