Διακοπές!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Από το Αιγαίο ως το ...φεγγάρι: Παραμύθια με έμπνευση από τον Ιούλιο Βερν

 Διαβάζουμε τους "Πειρατές του Αιγαίου" του Ιουλίου Βερν, ένα μυθιστόρημά του που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 (σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη). Μια άλλη φίλη της παρέας προτίμησε το πιο κλασικό "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". Ποιά θα είναι άραγε η πηγή της έμπνευσης για τα παραμύθια που θα φτιάξουμε την Παρασκευή το βράδυ; Ίσως τρεις μέρες πριν την πανσέληνο να σκεφτούν τα παιδιά ταξίδια στο φεγγάρι...

Μας περιμένουν τα "Τέκνα του πλοιάρχου Γκραν" (-Τι είναι τα "τέκνα", μπαμπά;), το "Δυο χρόνια διακοπές", ο "Δεκαπενταετής πλοίαρχος", οι "Πειρατές", ο "Πιλότος του Δούναβη"...

Κάποιος πρότεινε να ονομάσουμε τον πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα "Οδό Ιουλίου Βερν"

Γενικώς μας έχει πιάσει πιάσει μια "ΙουλιοΒερνίτιδα" καθώς η πρώτη βραδιά παραμυθιού πλησιάζει. Αντιγράφω από την "Παραμυθοκουζίνα":

 Παρασκευή 19 Ιουλίου, 8 το βράδυ: Φτιάχνουμε τα δικά μας παραμύθια στο Πόρτο Ράφτη

 
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Αύριο το βράδυ στις 8, στο Πόρτο Ράφτη -στην περιοχή Πανόραμα στο Αυλάκι (στα σκαλάκια της οδού Αμυγδαλιάς) θα φτιάξουμε τα δικά μας παραμύθια με έμπνευση από τον Ιούλιο Βερν και με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας.
Η πρώτη βραδιά παραμυθιού για το καλοκαίρι του 2013, έφτασε!
Φέρτε μαζί το μαγιό σας, λευκά χαρτιά και πολλά χρώματα (όσοι είσαστε καλοί γονείς φέρτε και κανένα μεζεδάκι με τα παρελκόμενα -για μετά)

Σήμερα, μια καλή φίλη από τη Κρήτη μου έστειλε ένα βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης με έμπνευση από τον "Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες", που διαφημίζει τη δυνατότητα να γυρίσεις ταινίες στο πανέμορφο νησί της Μεσογείου. Απολαύστε το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: