Διακοπές!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Παραμυθένια νέα...


ΑΜΡΙΤΑ -το νερό της ζωής
Ιστορήσεις στα μονοπάτια της Ινδίας με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη
Σχεδιασμός προγράμματος, κείμενα και αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη
Μουσική συνοδεία με hang: Σπύρος Παν


Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για τρίτη φορά, στο χώρο του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη η οποία με τη μουσική συνοδεία του Σπύρου Παν θα παρουσιάσει μια επιλογή ιστοριών από την Ινδία για το ενήλικο κοινό.
Από τις πιο σημαντικές και πανάρχαιες κοιτίδες ιστοριών, η Ινδία αποτελεί μια ιδιαίτερη πηγή προφορικής παράδοσης με πλούσιο υλικό και διαφορετικά είδη αφηγημάτων. Η Σάσα Βούλγαρη ξεκινώντας μόλις την έρευνά της σε ένα νέο αφηγηματικό τοπίο δημιουργεί ένα πρόγραμμα ειδικά για το Μουσείο Μπενάκη. Οι ιστορίες που επιλέγει από αυτό το αχανές υλικό αναπτύσσονται γύρω από την απλότητα της ζωής, τα ερωτικά της τερτίπια και φτάνουν στην πιο βαθιά σοφία και στο δρόμο της φώτισης. Περιπαικτικές ιστορίες και γοητευτικοί θρύλοι, πεφωτισμένοι θνητοί και συμπονετικοί θεοί, φιλοσοφικά ερωτηματικά και καρμικές συναντήσεις … τελικά η Αμρίτα κυλάει μέσα από την πηγή της ίδιας της ζωής.

Το hang είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο μουσικό όργανο με εκπληκτικές δυνατότητες. Το πρώτο μοντέλο τελειοποιήθηκε το 2000 από τους Ελβετούς Felix Rohner και Sabina Schärer ύστερα από πολυετή έρευνα στον τομέα της κατασκευής μεταλλικών μουσικών οργάνων. Είναι χειροποίητο και μέχρι το τέλος του 2007 όλα τα μοντέλα ήταν κουρδισμένα διαφορετικά, με άλλα λόγια το κάθε όργανο είχε τη δικιά του προσωπικότητα. Το hang έχει μόνο 8 νότες, η αντήχηση των οποίων όμως δημιουργεί μια ξεχωριστή ποιότητα ήχου που δεν μοιάζει με κανενός άλλου μουσικού οργάνου.
Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν για το ενήλικο κοινό στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης κάθε Παρασκευή από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 19 Μαρτίου 2010 στις 21.00

Διαρκεί περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
Τιμή εισιτηρίου: €17

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. 210-3251311
Τρίτη έως Κυριακή 9:00–15:00 και Τετάρτη 9:00-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: