Διακοπές!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Νέα επιτυχία των δυνάμεων του Χρυσοχοΐδη: Ένας πατέρας νεκρός!


Επιτυχημένη θεώρησε η ηγεσία της ΕΛΑΣ την επιχείρηση στο Βύρωνα! Η κυβερνητική ΕΡΤ με την εκπρόσωπο τύπου κα Χούκλη μας το διαβεβαίωσαν. Ο Κλουζοχοΐδης μένει όπως πάντα στη θέση του (πάντα φταίνε οι άλλοι -ο υπουργός ποτέ δεν έχει ευθύνη για τίποτα)
Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα είναι ...ξεροκέφαλα.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας":
Ανοιξε πόλεμο η ΕΛ.ΑΣ. και σκότωσε περαστικό
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Από τη γελοιοποίηση του Αμαρουσίου, στην τραγωδία του Βύρωνα... Ενας 25χρονος πολίτης, πατέρας ενός βρέφους 18 μηνών, έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα από το όπλο αστυνομικού, όταν βρέθηκε στο μέσο των διασταυρούμενων πυρών σκληρών κακοποιών με αστυνομικούς.
Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν στήσει την επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο ενόπλων, μπορεί να μην ήταν 100% σίγουροι -μέχρι εκείνη τη στιγμή- ότι είχαν να κάνουν με τους ίδιους δράστες που είχαν... ξεγυμνώσει 18 ώρες πριν τους συναδέλφους τους στο Μαρούσι, γνώριζαν όμως καλά ότι έπρεπε να τα βάλουν με αδίστακτους κακοποιούς που πυροβολούν στο ψαχνό, όπως είχαν κάνει στα τέλη Γενάρη στο Βραχάτι Κορινθίας, και όχι μόνο.
Παρ' όλα αυτά έκαναν επιχείρηση σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, όπως είναι ο Βύρωνας, μέρα μεσημέρι, σε μικρή απόσταση από το 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Αποτέλεσμα; Ενα αιματηρό φιάσκο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 25χρονος, τρεις τραυματίες (οι δύο αστυνομικοί και ο ένας δράστης), μια υπάλληλος φούρνου, η οποία βρέθηκε όμηρος για λίγη ώρα και εκρήξεις από χειροβομβίδες.


Η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο ληστών στήθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, κοντά στην πολυκατοικία όπου διέμεναν οι δράστες. Δυο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενέχονταν σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες και είναι ιδιαίτερα σκληροί.
Οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν σε αυτή, τους εντόπισαν τη στιγμή που επέστρεφαν με ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Τους εγκλώβισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε. Ο συνεργός του και συνοδηγός δεν πρόλαβε να βγει από το όχημα. Τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο πόδι και συνελήφθη. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό».
Ο άλλος δράστης κρύφτηκε σε ένα φούρνο, μέσα στον οποίο βρισκόταν μια υπάλληλος.
Ανοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ εκσφενδόνισε και πέντε χειροβομβίδες. Οι δύο από αυτές εξερράγησαν.
Ο 25χρονος Βορειοηπειρώτης, που εργαζόταν ως υδραυλικός, είχε μόλις επιστρέψει μαζί με τον γιο του αφεντικού του από την οικοδομή. Περπατούσαν προς την αποθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το φούρνο, για να αφήσουν τα εργαλεία τους, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Πανικόβλητος στην προσπάθειά του να προστατευθεί έτρεξε σε πυλωτή που βρίσκεται απέναντι, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο μέσο των διασταυρούμενων πυρών και να χάσει τη ζωή του από το όπλο αστυνομικού.
Ο δεύτερος κακοποιός συνελήφθη στο φούρνο λίγο αργότερα, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο «401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο». Ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, δραπέτες των φυλακών, είναι οι «ύποπτοι» που κινούνταν πίσω από το κτίριο της ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, στο Μαρούσι. Οι ίδιοι που αιφνιδίασαν τον 22χρονο αστυφύλακα και τον 28χρονο ειδικό φρουρό, όταν πήγαν να τους ελέγξουν μετά από τηλεφώνημα στο «100» και με την απειλή πυροβόλου όπλου τούς άρπαξαν τον οπλισμό, τα αλεξίσφαιρα και τα κλειδιά του περιπολικού και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με κλεμμένο Ι.Χ. Για να ανοίξουν πυρ, λίγα λεπτά αργότερα, σε βάρος μοτοσικλετιστών της ομάδας «ΔΙΑΣ», στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Ελικώνος στο Ψυχικό και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του ειδικού φρουρού, που έχει επτά χρόνια υπηρεσίας, και του αστυφύλακα, που είχε 4 μήνες υπηρεσίας, και τα κλειδιά του περιπολικού βρέθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο των πυροβολισμών.
Η μαρτυρία αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία οι πρωταγωνιστές της γελοιοποίησης του Αμαρουσίου και των πυροβολισμών στο Ψυχικό έμοιαζαν φυσιογνωμικά με τους δράστες της ένοπλης ληστείας υποκαταστήματος της Τράπεζας «Eurobank» στις 27 Ιανουαρίου, στο Βραχάτι Κορινθίας και της συμπλοκής που ακολούθησε με αστυνομικούς, πιστοποιήθηκε χθες. Στον Βύρωνα βρέθηκε το κλεμμένο όπλο του ενός εκ των δύο αστυνομικών και το ασημί κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας «Πεζό», με το οποίο διέφυγαν από το Μαρούσι οι κακοποιοί.
Στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν: έξι Καλάσνικοφ, μια κοντόκαννη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, μια βαριοπούλα και ποσότητα εκρηκτικής ύλης (15 κιλά ΤΝΤ και πυροκροτητές).
«Ποτέ στη γειτονιά μας δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα», εξηγεί μια κάτοικος του Βύρωνα, αυτήκοος μάρτυρας των «30 πυροβολισμών και των δύο εκρήξεων χειροβομβίδας». «Γυρίσανε από την οικοδομή και πήγανε στην αποθήκη, που βρίσκεται δίπλα στο φούρνο, για να αφήσουν τα εργαλεία. Ο γιος μου μπήκε μπροστά, το παιδί δεν πρόλαβε... Ακούστηκε ένα μπαμ, με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου και μου είπε ότι ακούστηκε κάτι στην αποθήκη. Ηρθα και συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί», περιέγραψε στην «Ε» ο Θεόδωρος Λάμπρου, ο υδραυλικός για τον οποίο εργαζόταν ο 25χρονος. "

ΥΓ. Μετά από αυτά είναι φυσικό οι αστυνομικοί να εξαιρούνται από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι υπόλοιποι πολίτες (μαζί με ιερείς, δικαστικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς, εφοπλιστές και άλλους αναξιοπαθούντες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: