Διακοπές!

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ήταν πατριώτη ένας λαός/ ένας μεγάλος τοπικός εχθρός!


Από το πέταγμα της Χιλής και από τα φωτεινά παραδείγματα, περνάω -δυστυχώς- στα θλιβερά δικά μας... Ο στρατός Κατοχής του μνημονίου δεν δίστασε ούτε μπροστά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης...

Αντιγράφω το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:

"...Με μια «καταδρομική» κίνηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο της Ακροπόλεως και δια της βίας, αφού πρώτα άνοιξαν την κεντρική είσοδο, έβγαλαν τους συμβασιούχους που είχαν οχυρωθεί από χθες μέσα σε αυτόν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε χρήση βίας και χημικών εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση.

Παραμένουν στον χώρο της Ακροπόλεως αυτή την ώρα οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψουν αύριο το πρωί στο χώρο του μνημείου.
Η είσοδος του Ιερού Βράχου, πάντως, παραμένει κλειστή για τους τουρίστες.
Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αν και άνδρες των ΜΑΤ εξακολουθούν να περιφρουρούν το χώρο, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός συμβασιούχου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στόχος των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων, τους οποίους τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια.
Νωρίτερα οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο που κρατούσε την πόρτα στην είσοδο της Ακροπόλεως κλειστή, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συμβασιούχους και μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των τουριστών.
Σημειώνεται ότι της επέμβασης της αστυνομίας είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως είχε αναλάβει από χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η κατάθεση του εφόρου αρχαιοτήτων της Ακρόπολης. σύμφωνα με την οποία η κινητοποίηση των συμβασιούχων παρακωλύει τη λειτουργία του χώρου, άνοιξε το δρόμο για την επέμβαση.

Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι

"Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
"Το κράτος που είναι σύμφωνα με το σύνταγμα ο άριστος εργοδότης αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες και απειλεί να τους συλλάβει" δήλωσε, εκφράζοντας την οργή του στην τηλεόραση του Σκάι ο εργατολόγος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.
Νωρίτερα ο πρόεδρός των συμβασιούχων, Ν. Χασομέρης,δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή με τους συμβασιούχους στο υπουργείο Πολιτισμού αγγίζει 800 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με δικαστικές αποφάσεις και πως αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία βάζει χέρι στις δικαστικές αποφάσεις.
"Οι εικόνες αυτές είναι απαράδεκτες, όπως και όσοι δυσφημίζουν έτσι τη χώρα μας" δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση μετά το τέλος της σύμβασης δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής της και στις 31 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν.
Χθες οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και διανυκτέρευσαν στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδρίαζαν σήμερα το πρωί προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.

Αποδοκιμάζει την επέμβαση η ΑΔΕΔΥ

Την έντονη έντονη αποδοκιμασία της για τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη που συνοδεύτηκε από άσκηση βίας και συλλήψεις εργαζόμενων - συμβασιούχων που απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
"Είναι άξιο απορίας όλοι όσοι κόπτονται για την πολιτιστική εικόνα της χώρας, χρεώνοντας στους εργαζόμενους την "κλειστή" Ακρόπολη, αν είναι υπερήφανοι για τη σημερινή εικόνα εισβολής των ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο που θα "ταξιδέψει" από τις τηλεοράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου".
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τάσσεται στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους που καθυστερούν τους τελευταίους 22 μήνες και καλεί την κυβέρνηση "να αντιμετωπίσει σοβαρά και άμεσα το θέμα των συμβασιούχων, αναλογιζόμενη τις οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση, αλλά και το πλήγμα που θα υποστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, αρκετές από τις οποίες στην περίπτωση απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων - συμβασιούχων, θα παρουσιάζουν κυριολεκτικά εικόνα διάλυσης"..."

Ό,τι και να πω είναι λίγο... Το "αίσχος" μοιάζει φτωχό. Αυτοί οι άνθρωποι που ξεπουλάνε τη χώρα, που αρπάζουν τα ψίχουλα από το τραπέζι του φτωχού, πρ΄πει αν πάνε στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό...
Ένα καλό "μαύρισμα" στις εκλογές θα είναι ό,τι πρέπει... Τι λέει ναρωτιέμαι ο πρώην συνήγορος του Πολίτη και νυν συνοδοιπόρος των "Παπουτσήδων" κύριος Καμίνης; καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ; Θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας;
Προφανώς αεροβατώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: