Διακοπές!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Διαβήτης: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) θέλοντας να συμβάλλει, μέσα από την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού αλλά και την κινητοποίηση επιστημονικών ομάδων από το χώρο της διατροφής και της υγείας, στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και κατ’ επέκταση της υγείας τους πληθυσμού, συνεχίζει τις πολύ ενδιαφέρουσες Ημερίδες του.
Επόμενη στάση η Παιανία, όπου την Κυριακή (24 Οκτωβρίου)στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα που έχει ως θέμα, «Διαβήτης. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα»!

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Σταματίνα Αντωνίου. Μεταξύ των ομιλητών ο πρόεδρος του ΙΔΜΕ Ευάγγελος Ζουμπανέας, η νευρολόγος Βασιλική Κοντογιάννη, ο ειδικός παθολόγος Σπύρος Μπάρμπας και ο φυσιοθεραπευτής Σταύρος Χούντας.


Διαβήτης
Κάθε χρόνο προστίθενται 7 εκατομμύρια περιστατικά σακχαρώδους διαβήτη στα ήδη υπάρχοντα 250 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Καθώς η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται εξαιτίας του τρόπου ζωής μας, νέες μεγάλες επιστημονικές μελέτες, βρίσκουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Η εμφάνιση και η εξάπλωση του διαβήτη τύπου 2, αυξάνεται παγκοσμίως και σε νεαρές ηλικίες.
Σύμφωνα και με προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των διαγνωσμένων περιστατικών διαβήτη τύπου 2, παρουσιάζουν οι χώρες Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου, μπορεί να οφείλεται στην βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών, στις αναπτυσσόμενες χώρες, στην υιοθέτηση ενός δυτικού τρόπου ζωής, με χαρακτηριστικά τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και αυξημένα κορεσμένα λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: