Διακοπές!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θεσσαλονίκη: Παραμύθια, μεζέδες, ΠΑΜΕ, Άνθιμος και μια εκπληκτική παράσταση!


Τι να πεις τώρα για τη Θεσσαλονίκη;

Να ξεκινήσω από την Παραμυθοέκθεση που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στο μπαρ Παρτιζάν στην οδό Βαλαωρίτου. Όπως είναι φυσικό, το πρώτο βράδυ μαζί με τη Στεφανία Βελδεμίρη και την υπόλοιπη παρέα πήγαμε εκεί.
Τις υπόλοιπες μέρες θα διαπιστώναμε πως η περιοχή της οδού Βαλαωρίτου έχει γίνει το νέο κέντρο διασκέδασης της Θεσσαλονίκης. Μετά τα μεσάνυχτα γίνεται χαμός!



Εμείς μετά το ραντεβού μας στο Παρτιζάν πήγμαε στο ουζερί Αγορά, από τα καλύτερα της πόλης, αφού συχνάζει Θεσσαλονικιώτικες και Μυτιληνιές γεύσεις. Είναι το αγαπημένο στέκι του φωτογράφου -θρύλου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Κυριακίδη. Εκπληκτικές φωτογραφίες όπως αυτή είναι στους τοίχους:



Τους μεζέδες δεν πρόλαβα να τους φωτογραφήσω. Μόνο στο γλυκό θυμήθηκα πως έχω μηχανή!



...και μετά περπατήσαμε για να χωνέψουμε και είδαμε μια ενδιαφέρουσα διαφήμιση:



Το άλλο πρωί, μέρα γενικής απεργίας. Πρώτα κατέβηκα στη θάλασσα και πήρα μια βαθιά ανάσα από αυτό που είναι για μένα το άρωμα της πόλης...




...Μετά πήγα στις συγκεντρώσεις. Πολύς κόσμος στους δρόμους. Για πρώτη φορά βρέθηκα σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Κι εκεί το ΠΑΜΕ χωριστά. Βάδισα μαζί τους σε μια άνευρη πορεία.



Πιο μαχητικά, με τη συνοδεία κρανοφόρων ακολουθούσε η άλλη πορεία...



...η εκκλησία στο δικό της κόσμο. Λίγα βήματα πιο πέρα πέφτω στον Μητροπολίτη Άνθιμο που επιβιβάζεται σε τζιπ. Του ζητάω να τον βγάλω φωτογραφία. Ποζάρει με καμάρι. Έτσι είναι οι... σταρ!



Το βράδυ πήγαμε στο Καφωδείο Ελληνικό (Ιουστινιανού 3, τηλ. 2310 237016) Παρακολουθήσαμε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα (εισιτήριο μόλις 5 ευρώ!)Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τη Θεσσαλονίκη με άφθονο γέλιο. Οι φωτογραφίες της Μαίρης Νταφλούκα που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:





Μερικά στοιχεία για την παράσταση:

Μύθοι του Θερμαϊκού Χτυποκάρδια στο θρανίο
Μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης
Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων του Θεάτρου Τέχνης “Ακτίς Αελίου” στην πόλη, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση θα έχει θέμα της τη Θεσσαλονίκη, εορταστικό χαρακτήρα και πολλές εκπλήξεις!

Παίζουν και τραγουδούν:
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα
Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός,
Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: