Διακοπές!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βία χωρίς τέλος...


Έγραφα χθες, πριν κατέβω στη διαδήλωση:
"...τα πογκρομ των ανεγκέφαλων ανθρωποειδών θα φέρουν νέο κύκλο αίματος... Η αστυνομία αντί να ασχολείται να προστατεύει την "τάξη", με τεράστια δύναμη κάθε φορά που γίνεται διαδήλωση, καλό θα ήταν να προστατεύει τους πολίτες!"
Δυστυχώς έμελε να δικαιωθώ πολύ σύντομα (κανείς δεν θέλει τέτοια "δικαίωση")

"...Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα και μετά από επίθεση αγνώστων ενας νεαρός μετανάστης υπέκυψε στα τραυματα του, μετά από επίθεση που έγινε με μαχαίρι στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια.
Ο νεαρός δέχθηκε από τους δράστες τουλάχιστον δέκα μαχαιριές, ενώ οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα..." (TA NEA)

Θλίψη, οργή... Ένα εκκρεμές... Για τον μετανάστη διαβάζουμε στα "ψιλά"... Η αστυνομία απούσα... Βλέπετε ετοιμαζόταν για να ...αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Κατέβηκα στην πορεία και είδα χιλιάδες ΜΑΤατζήδες να παραμονεύουν στα στενά. Πάνοπλοι! Το τι γινόταν παραδίπλα στις γειτονιές των Πατησίων τους άφηνε παγερά αδιάφορους, όπως και το υπουργείο ...Προστασίας (!!!) του Πολίτη.
Το βασικό είναι να κάνουμε τον κόσμο να μην κατεβαίνει στις πορείες: Βαράτε στο ψαχνό. Με τα γκλομπ ανάποδα!!!
Ας μην κοροϊδευόμαστε, χωρίς εντολές άνωθεν κανείς αστυνομικός δεν θα αρχίσει να χτυπάει βίαια διαδηλωτές

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκου Καραδήμα:
«Εάν είναι να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομία, να αποδοθούν στα ύπατα αξιώματα» είπε στον Βήμα 99,5 «Ζούμε δύσκολες στιγμές. Έχει διαρραγεί η συνοχή της Αστυνομίας. Το γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να επιβληθεί με νόμιμα μέσα εξοργίζει το λαό» πρόσθεσε ο κ.Καραδήμας.

Στη φωτογραφία προσέξετε ότι ο ΜΑΤατζής κρατά το γκλομπ ανάποδα. Κανείς δεν μπορεί να βρει ποιός είναι;


Αντιγράφω:

"...Σε υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια εξελίσσεται πλέον η Ελληνική Αστυνομία, είτε δια της απουσίας της εκεί όπου οι πολίτες πραγματικά την χρειάζονται είτε δια της παρουσίας της όταν αυτή συνοδεύεται από άσκηση ωμής βίας εναντίον αθώων πολιτών. Και βεβαίως όλα αυτά, με την ανοχή -αν όχι την ενθάρρυνση- της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας... Χθες το μεσημέρι η απεργιακή διαδήλωση βάφτηκε στο αίμα. Αυτό συνέβη επειδή κάποιοι βαθμοφόροι θεώρησαν ότι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν μια μικρή ομάδα ταραχοποιών ήταν να διατάξουν τους άνδρες των ΜΑΤ να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών! Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 31χρονος διαδηλωτής, να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι και να πνιγεί –γι' ακόμη μια φορά- το κέντρο της Αθήνας στα δακρυγόνα...." (αρχή άρθρου της Ελευθεροτυπίας)

"...Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είπε ότι η κατάσταση του 31χρονου μετά την χειρουργική επέμβαση παραμένει σταθερή. Βρίσκεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του θα είναι κρίσιμη για κάποια 24ωρα.

«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία της υγείας του. Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 31χρονος είναι πολύ σοβαρά. Σπάνια έχω δει τόσο βίαια χτυπήματα» τόνισε ο κ.Παπανικολάου και υπογράμμισε πως εάν είχε υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο «θα μιλούσαμε σήμερα με πολύ άσχημους όρους»..." (in.gr)

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
11/5/2011

"Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!"

Εδώ βίντεο με ξυλοδαρμό διαδηλωτή:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=celyhv_P79Y

ΥΓ. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε για μας και τα παιδιά μας;
ΥΓ2 (Σάββατο 14 Μαΐου) Μια περίεργη "Βλάβη" εξαφάνισε επί δυο μέρες αυτή την ανάρτηση. Μήπως κάποιος πρέπει να μας πει τι είδους επιλεκτική βλάβη συνέβη στα μπλογκ που σχολίαζαν τα γεγονότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: