Διακοπές!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Κοκκινοσκουφίτσα



Η Κοκκινοσκουφίτσα

Η μαμά της διάβασε όταν ήταν μικρή την «Κοκκινοσκουφίτσα». Από τότε ονειρευόταν πάντα να συναντήσει τον Λύκο της ζωής της. Όταν οι λύκοι άρχισαν να κατεβαίνουν πεινασμένοι από τα βουνά τη χρονιά του «σιωπηλού θανάτου», αποφάσισε να πάει να τους συναντήσει. Ήταν σίγουρη πως κάπου ανάμεσά τους θα ήταν κι ο δικός της. Είχε δίκιο. Όταν συναντήθηκαν αναγνώρισαν αμέσως ο ένας τον άλλο. Τα μάτια του Λύκου έλαμπαν. Την έκανε μια μπουκιά!


Μικρό παραμυθάκι με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στη Λυρική   

Θα κάνω ότι πάω για τα παιδιά. Αυτό είναι το καλό όταν έχεις παιδιά –μπορείς να παλιμπαιδίζεις με …αιτία!
Έτσι λοιπόν, μόλις βρω την ευκαιρία θα πάω στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να δω την ανατρεπτική παιδική όπερα του Σύμουρ Μπάραμπ. Όπως σημαιώνεται στο πρόγραμμα της παράστασης, «το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή της παιδικής όπερας. Δεν είναι ο λύκος εκείνος που τρομοκρατεί την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά εκείνη που κατορθώνει να τον εξουδετερώσει, μιλώντας του για καραμέλες και γλυκά που τον κάνουν να χάσει τελείως την όρεξή του»

Σκηνοθέτης της παράστασης -που θα παίζεται μέχρι το τέλος Απριλίου- είναι ο Δημήτρης Καραντζάς, που σημειώνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουμε το παραμύθι, αλλά να δούμε και τον τρόπο που στήνεται μια παράσταση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: