Διακοπές!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μια μέρα στην Καντόνα!

Από το Beauty Stories που φιλοξένησε το μικρό μου ρεπορτάζ. Είναι χαρά για μένα να βλέπω κάτι δικό μου στην πιο ... όμορφη ιστοσελίδα!
protii

Η Καντόνα είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της μεγάααααλης Κίνας! Και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας-blogger - πατέρας Κώστας Στοφόρος ήταν εκεί και μας σκέφτηκε! Προφανώς γιατί κάνοντας τη βόλτα του στο γραφικό νησί Σάμιαν έπεσε επάνω σε φωτογράφιση μόδας. Δείτε και διαβάσετε λοιπόν τι μας έφερε, κάνοντας μαζί του μια βόλτα στον "Πράσινο Δρόμο", στο νησί Σάμιαν. 

Το μικρό νησί Σάμιαν ή Shameen στα Καντονέζικα,  βρίσκεται στον Μαργαριταρένιο Ποταμό (Pearl River). Το όνομά του σημαίνει «αμμώδης επιφάνεια», αν και μόνο άμμο δεν βρίσκεις σήμερα εκεί.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά μέρη της Καντόνας, με τον "Πράσινο Δρόμο" στο κέντρο του όπου δεσπόζουν τα κτίρια των παλιών προξενείων. Όλος ο δρόμος είναι διακοσμημένος με μπρούτζινα αγάλματα με εικόνες της καθημερινής ζωής.

Το νησί υπήρξε κέντρο του εμπορίου στην εποχή των Αυτοκρατόρων, κατά των 18ο και 19ο αιώνα  ενώ μεγάλες εταιρείες είχαν εδώ την έδρα τους. Το 1859 μοιράστηκε σε Γάλλους  και σε Βρετανούς.
Συνδεόταν με τη στεριά με δυο γέφυρες, που έκλειναν μετά τις δέκα το βράδυ. Η μία ήταν Γαλλική και η άλλη Βρετανική.

Εμπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ιαπωνία οικοδόμησαν μεγάλα πέτρινα κτίρια ακολουθώντας την «αποικιακή αρχιτεκτονική»
Το 1949 με την επικράτηση της Επανάστασης τα κτίρια πέρασαν στη νεοσύστατη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Σήμερα το νησί έχει γίνει –μεταξύ άλλων- αγαπημένη τοποθεσία για φωτογραφίσεις γάμου και μόδας. Αυτό που συναντά κανείς περπατώντας καθημερινά  στον «Πράσινο Δρόμο», έναν πεζόδρομο γεμάτο πράσινο, με τα επιβλητικά κτίρια να τον περιστοιχίζουν, είναι πραγματικά απίστευτο.

Κι αυτή είναι μια μικρή γεύση από τη φωτογράφηση μόδας που έγινε για Κινέζικο περιοδικό μόλις λίγες ημέρες πριν. 

proti

Στην Κίνα μεταξύ πολλών άλλων εκδίδονται το περιοδικό Cosmopolitan (πωλήσεις 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα) και το Harper' s Bazaar (πωλήσεις 800 χιλ. αντίτυπα).

2


3


4


5


6
Κι αυτό το Καντονεζάκι, πως σας φαίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: