Διακοπές!

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ρώσικη Πρωτοπορία

Οι εκδόσεις "Εκτός των Τειχών" διοργανώνουν επίσκεψη-ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης με έργα Ρώσικης Πρωτοπορίας (1900-1930), το Σάββατο 31 Μάη, 11πμ, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Βασ.Σοφίας και Ηροδότου 1 - Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός)

Η έκθεση (κείμενο από το site της ΕΡΤ)
Η πολύτιμη συλλογή Κωστάκη με έργα καθι αντικείμενα αντιπροσωπευτικά του κινήματος της Ρωσικής Πρωτοπορίας, παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Την πλούσια έκθεση της συλλογής Κωστάκη, από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, "Πέντε εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας", εγκαινίασε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.
"Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των δύο Μουσείων για αυτή την σημαντική έκθεση "Πέντε εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας" στη χώρα μας", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.
Η έκθεση που περιλαμβάνει έργα καλλιτέχνών όπως οι Malevich, Popova, Tatlin, Rochenko, Nikritin και Lissitzky, χωρίζεται σε πέντε ενότητες, "Τα Χρόνια Πριν", η οποία είναι μια ενότητα που παρουσιάζει έργα επηρεασμένα από το συμβολισμό, τον εξπρεσιονισμό και τον μεταϊμπρεσσιονισμό, "Τα Ταξιδιωτικά Χρόνια", που παρουσιάζει έργα που δηλώνουν τη σχέση των Ρώσων καλλιτεχνών με την ευρωπαϊκή τέχνη, "Τα Μυστικιστικά Χρόνια", μια ενότητα που παρουσιάζει έργα βασισμένα σε φιλοσοφικές θεωρίες για την Τέχνη, "Τα Ιδεολογικά Χρόνια", η οποία παρουσιάζει έργα , τα οποία είναι συναφή με την ιδεολογία της Οκτωβριανής Επανάστασης, και τα "Χρόνια Μετά", η οποία παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών που αρνήθηκαν να ενταχθούν στην αισθητική του σοσιαλιστικού ρεαλισμού.
Χορηγός της έκθεσης είναι το Ίδρυμα Ωνάση, και ο πρόεδρος του κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στην Ντόλλυ Γουλανδρή καθώς ενώνονται οι επιθυμίες συλλεκτών όπως η Ντόλλυ Γουλανδρή και ο Κωστάκης σε μια έκθεση με μοναδικό ενδιαφέρον.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως και τις 10 Οκτωβρίου 2008.
Λιουμπόβ Ποπόβα, Ζωγραφικό Αρχιτεκτόνημα, 1918-1919, λάδι σε μουσαμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: