Διακοπές!

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Καληνύχτα κύριε Κακλαμάνη...


Όλοι όσοι ζούμε στην πόλη κι ακόμη περισσότερο όσοι έχουμε παιδιά καταλαβαίνουμε ότι προ πολλού έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Κάθε δέντρο, κάθε θάμνος είναι πολύτιμα. Η τελευταία σπιθαμή ελεύθερου χώρου πρέπει να σωθεί... Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο!
Κι όμως οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες κωφεύουν, εξυπηρετώντας έμμεσα ή άμεσα επιχειρηματικά συμφέροντα
Αν ανοίξουμε τη λίστα δεν θα γράψουμε τίποτε άλλο!
Αυτός πάντως που τους ξεπέρασε όλους είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Η συνολική του πολιτική είναι περιβαλλοντοκτόνα...
Κι όμως, ομολογώ ότι περίμενα εντελώς διαφορετικά πράγματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Έτυχε να τον γνωρίσω και να εκτιμήσω την ευαισθησία του για κάποια κοινωνικά θέματα που αφορούν κυρίως στον τομέα της Υγείας. Μέχρι να αναλάβει δήμαρχος, μόνον καλά είχα να πω...
Απ' ότι φαίνεται από τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και από τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, αυτό που χρειάζεται είναι η ριζική αλλαγή του "δημαρχοκεντρικού" συστήματος. Κανείς δεν πρέπει αν διοικεί ανεξέλεγξτος, όπως συμβαίνει σήμερα. Με το 42% των ψήφων ελέγχεις με πλειοψηφίες μεταξύ 60-70% το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απλή αναλογική και η εκλογή δημάρχου έμμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα!

Για να γυρίσουμε όμως στα έργα και τις ημέρες του κ.Κακλαμάνη, συνεχίζω:
Θα αρκούσε μόνο να αναφέρουμε το κόψιμο των δέντρων στην Πατησίων σε μια από τις πιο επιβρυμένες περιοχές της πόλης...
Η αθλιότητα όμως ξεπέρασε κάθε όριο με το θέμα του γηπέδου του Πανθηναϊκού.
Ξοδεύοντας εκατομμύρια από τις τσέπες των δημοτών, προσπάθησε να μας πείσει ότι όλοι συμφωνούν με το τερατώδες του σχέδιο μιας νέας "Βωβούπολης" στον Ελαιώνα.
Τώρα έρχεται η πρώτη σοβαρή δημοσκόπηση, αυτή της VPRC, να τον αφήσει παντελώς έκθετο...
Διαβάζω:
"Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Αθηναίων από τη ζωή στην Αθήνα, την οποία χαρακτηρίζει σε ποσοστό 83% ως «μη ευχάριστη», σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ζωή στην πόλη χειροτέρευσε την τελευταία διετία, ενώ το 70% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη δημοτική αρχή έναντι 27% όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι...
Σχετικά με τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η δημοσκόπηση της VPRC έδειξε ότι: Το 44% των πολιτών δηλώνουν ανεπαρκώς ή διόλου ενημερωμένοι. Το 95% κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία πάρκου στη σημερινή θέση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το 71% κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία νέου γηπέδου στον Ελαιώνα. Το 52% κρίνει ως μη απαραίτητη την δημιουργία στον Ελαιώνα του εμπορικού κέντρου Mall, αν και το 48% συμφωνεί ότι το έργο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την κατασκευή του γηπέδου, έναντι 35% που διαφωνεί.
Συνολικά, για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα το 48% θα προέκρινε την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού με μετατροπή του υπόλοιπου χώρου σε πάρκο, το 24% προτιμά την αξιοποίηση του χώρου ως μητροπολιτικού πάρκου χωρίς καμία βαριά κατασκευή, ενώ το 22% συμφωνεί με την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων από τον Δήμο Αθηναίων έργων, ήτοι του γηπέδου, του εμπορικού κέντρου και του δημαρχιακού μεγάρου.
Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινή αναστολή της κατασκευής του εμπορικού κέντρου κρίνεται από το 50% των ερωτηθέντων ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, έναντι 31% όσων τη χαρακτηρίζουν λανθασμένη. Γενικότερα, το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης εκτιμάται από το 57% των πολιτών ότι εξυπηρετεί περισσότερο οικονομικά συμφέροντα, από το 16% ότι εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες των πολιτών και από το 22% ότι εξυπηρετεί και τα δυο.
Το 70% υποστηρίζει ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου πρέπει να επιβαρύνει οικονομικά τον Παναθηναϊκό.
Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, το 54% πιστεύει ότι το εν λόγω οικόπεδο πρέπει να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, ενώ το 38% συμφωνεί με την κατασκευή..."
(Από την ιστοσελίδα του 9,84)

Αναλυτική παρουσίαση της έρευνας στη διεύθυνση: http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/paroysiasi-dimoskopisis-tis-vprc

8 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ δεν θα αναλύσω στατιστικά τα γεγονότα θα πω μόνο πως κανείς δεν αγάπησε αυτόν τον τόπο όσο έπρεπε για να προσφέρει όσα έχει ανάγκη.
Ο καθένας με την σειρά του στηλίτευσε και κάτι!

kostasst είπε...

Κι όποιος θέλησε να προσφέρει, οι άλλοι απλώς δεν τον άφησαν!

jacki είπε...

Καλά οι φωτογραφίες απίστευτες και πολύ πετυχημένες..
Όσο για τα υπόλοιπα τι να πω;
Κατά τα άλλα μας ενόχλησε το κάψιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου (μεταξύ μας και εμένα με ενόχλησε).
Τώρα αυτό τι είναι.. Ύστερα πλημμυρίζουν οι πόλεις στην πρώτη βροχή και απορούνε γιατί;
Τραγική κατάσταση.

kostasst είπε...

Πρέπει όλοι εμείς που ζούμε στις πόλεις να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους ελεύθερος χώρους που έχουν απομείνει...
Ακόμη και τα βουνά καταστρέφουν. Εκεί να δεις τι γίνεται με πυρκαγιές και πλημμύρες.
Ύστερα φταίνε τα καιρικά φιανόμενα!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εμείς φταίμε … για τις επιλογές μας κατά την ώρα τις κάλπης, για την ανοχή μας δια της δημόσιας σιωπής. Δεν αρκεί να αισθανόμαστε οργή καθισμένοι στους καναπέδες μας την ώρα των δελτίων ειδήσεων. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να ορθώσουμε τις φωνές μας. Οι φωτογραφίες είναι πολύ πετυχημένες.
Καλή σου μέρα !!

kostasst είπε...

Καλημέρα. Όπου βρεθώ, χρόνια τώρα, έστω και αφιερώνοντας λίγο χρόνο -όταν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, μετέχω σε κάθε σχετική πρωτοβουλία. Στο Χαλάνδρι που δραστηριοποιούμαι, επειδή πολλοί άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, έχουμε πετύχει αρκετά και έχουμε σταματήσει πολλά σχέδια της τοπικής (κακό) διοίκησης...
Δες και το www.stasi.gr

admin είπε...

Η μαλακία συνεχίζεται.Και οι κολαούζοι από πίσω.200 είναι και είμαστε 3 εκατομμύρια! Αντίδραση στην ψεύτικη αντίδραση της μειοψηφίας πρέπει να γίνει!

kostasst είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα το πνεύμα της παρέμβασης σας. Ποιοί είναι τα 3 εκατομμύρια και ποιοί οι 200;