Διακοπές!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Μιλάμε με τους γονείς στο Χαλάνδρι

Είναι μεγάλη χαρά να μαθαίνεις πως κάποιος από τους Συλλόγους Γονέων έχει πλούσια δράση και παίζει σημαντικό ρόλο στη σχολική ζωή. Η χαρά γίνεται διπλή, όταν αυτός ο Σύλλογος σε καλεί να συμβάλλεις στην προσπάθεια του. Έτσι -όπως ήταν φυσικό- δέχτηκα αμέσως την πρόσκληση να παρουσιάσω τα βιβλία μου στις εκδηλώσεις που οργανώνονται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου από τον Σύλλογο Γονέων του 14ου Δημοτικού Χαλανδρίου.
Η ιδέα ήταν να ξεφύγουμε από την τυπική παρουσίαση βιβλίων και να κάνουμε ένα είδος μίνι ημερίδας, όπου με αφορμή τα βιβλία θα μιλήσουμε για δυο θέματα που απασχολούν συνεχώς τους γονείς. Τη διατροφή και την εκπαίδευση. Άλλωστε τα δυο αυτά θέματα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των δύο "Ημερολογίων"
Στο "Γονείς για πρώτη φορά" σε ένα εκτεταμένο κεφάλαιο με τίτλο "Ζητήματα διατροφής", αναλύονται ζητήματα που αφορούν στο γάλα, την πρώτη τροφή του παιδιού, στις τροφικές αλλεργίες, αλλά και στα προβλήματα της παιδικής παχυσαρκίας ή των παιδιών που έχουν άρνηση απέναντι στο φαγητό.
Στο "Όποιος αγαπάει (εκ)παιδεύει" στο κεφάλαιο για το σχολείο, που καταλαμβάνει 100 σελίδες του βιβλίου, θίγονται ζητήματα όπως η επιλογή του παιδικού σταθμού, τι περιμένουν οι γονείς από το σχολείο, πως μπορύν να βοηθήσουν τα παιδιά, η συναισθηματική νοημοσύνη, η άρνηση του παιδιού για το σχολείο κ.α.

...Με τη σειρά μου απευθύνθηκα σε δύο νέες επιστήμονες. Τη διατροφολόγο Ασημένια Κούσουλα και τη σχολική ψυχολόγο Θεοδοσία Καραγιάννη. Με την πρώτη έχουμε ήδη κάνει μαι αντίσοιχη παρουσίαση στη Λαμία και συνεργαζόμαστε από το φθινόπωρο σε σειρά άρθρων για το περιοδικό "Παιδί & Νέοι Γονείς". Με τη δεύτερη γνωριστήκαμε πιο πρόσφατα, αρχίζοντας μια εξίσου γόνιμη συνεργασία. Πρέπει να πω ότι η Θεοδοσία Καραγιάννη είναι η συγγραφέας ενός από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει, και λατρεύει η μικρή μου κόρη. Του "Τρυφερούλη Μικροφτερούλη".Ακόμη και τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές περιμένει να της το διαβάσω για ...φορά (έχω χάσει το μέτρημα!)

Δέχτηκαν λοιπόν και οι δυο με την ίδια χαρά (η Ασημένια θα ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω αφού ζει και εργάζεται στη Λειβαδιά, απ' όπου θα έρθει για την εκδήλωση). Και νάμαστε!

(Στη φωτογραφία: Από την εκδήλωση της Λαμίας, η Α.Κούσουλα πρώτη από δεξιά)

Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου:

"..Την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο εβδομάδας εκδηλώσεων, θα παρουσιαστούν τα βιβλία "Γονείς για πρώτη φορά- ετοιμαστείτε για τη μεγάλη αλλαγή" και "Όποιος αγαπάει (εκ)παιδεύει -από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο" του Κώστα Στοφόρου. Πρόκειται για τα δυο πρώτα βιβλία της τριλογίας "Το ημερολόγιο ενός πατέρα", που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κριτική.

Με αφορμή τα δυο βιβλία θα μιλήσουν:

-Η κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, για τους τρόπυς που οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.
-Η σχολική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων Θεοδοσία Καραγιάννη για το πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για τη γενικότερη εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η εκδήλωση θα γίνει στο 14ο Δημοτικό Χαλανδρίου (Θησέως και Ευριπίδου- κοντά στην πλατεία Κένεντι)..."

ΥΓ. Αν στο μεταξύ θέλετε να ακούσετε μερικά πράγματα για τα δύο "Ημερολόγια" μπορείτε να συντονιστείτε την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου στον Ξένιο (94,3) στην εκπομπή του Θεοδόση Μάλαμα (4-6 το απόγευμα). Είμαι καλεσμένος, και όπως συμβαίνει πάντοτε όταν βρίσκομαι με τον Θεοδόση, μάλλον θα τα πούμε έξω από τα δόντια (με άφθονο χιούμορ και καλή μουσική συνοδεία!)

(Στη φωτογραφία ο Θεοδόσης πριν και αφού διάβασε τα "Ημερολόγια"!)

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΦΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ.

kostasst είπε...

Έχεις δίκιο, όμως σπανίως τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τέτοια θέματα...

Φαίδρα Φις είπε...

πολύ ωραία!
πιστεύω ότι θα τα καταφέρω
να ακούσω την εκπομπή.

καλό μεσημέρι
σας φιλώ

kostasst είπε...

Περιμένω τα σχόλιά σας...