Διακοπές!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Για την ανατροφή και τη διατροφή των παιδιών


Εδώ και λίγο καιρό έχουμε δημιουργήσει μια άτυπη ομάδα για την ενημέρωση των γονιών πάνω σε θέματα ανατροφής και διατροφής των παιδιών. Σύντομα όλη η παρέα θα είναι στο διαδίκτυο μέσα από ένα νέο περιοδικό το OUT. (στη φωτογραφία η ομάδα εν δράσει σε εκδήλωση του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου)

Μέχρι να ξεκινήσουμε η ενημέρωση φυσικά δεν σταματά.
Έτσι η Ασημένια Κούσουλα , Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (www.kousouladiet.gr) θα βρεθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στη Λαμία, προσκεκλημένη των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου και του 20ου Δημοτικού της Λαμίας, όπου θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα σε εκδήλωση με θέμα: «Πως οι γονείς διδάσκουν στα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες".

Την ίδια μέρα, στις 7-8 το απόγευμα, στην εκπομπή Εντός Εκτός που μεταδίδεται από το ψηφιακό κανάλι Πρίσμα της ΕΡΤ, η σχολική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων Θεοδοσία Καραγιάννη, με αφορμή σχετική εκδήλωση που έγινε στου Παπάγου οργανωμένη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου, θα μιλήσει με θέμα τη στήριξη των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί και ρεπορτάζ απο την εκδήλωση.

Ήταν μια σημαντική εκδήλωση που έγινε πριν από δυο εβδομάδες και τις δικές μας εισηγήσεις ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τις κορυφαίες στιγμές της ήταν η ανάγνωση των απαντήσεων των παιδιών σε ερωτηματολόγια που είχαν μοιραστεί τις προηγούμενες μέρες:

1. Τι είναι για σένα η Γ’ Λυκείου;
2.Τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό όταν ακούς τη φράση «Πανελλήνιες Εξετάσεις»;
3.Τι θα ήθελες να κάνουν οι γονείς σου για να σε στηρίξουν;
4.Τι θα ήθελες να σου πουν οι γονείς ή οι καθηγητές σου;

Οι απαντήσεις των παιδιών έδωσαν το έναυσμα και την ιδέα για μια ημερίδα που σχεδιάζεται να οργανωθεί την επόμενη χρονιά.

2 σχόλια:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

"Νοικοκυρεύεται η ψυχή μου" όταν διαβάζω τις δραστηριότητές σου για τα παιδιά, μαζί με τους φίλους της ομάδας, Κώστα μου. Είσαστε το άλλοθι της ουσίας σε μια χώρα που ευδοκιμούν οι τζάμπα μάγκες...

kostasst είπε...

Ευχαριστώ Φαίδωνα για τη στήριξη και τα καλά σου λόγια. Τα χρειαζόμαστε!