Διακοπές!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Από το Χαλάνδρι στου Παπάγου!


Όπως σας είχα ήδη ενημερώσει την Κυριακή βρεθήκαμε μαζί με τη σχολική ψυχολόγο Θεοδοσία Καραγιάννη και τη κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Ασημένια Κούσουλα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου στο χώρο του σχολείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλίου (που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου, με την παρουσίαση του βιβλίου του δάσκαλου, μουσικού και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη με τίτλο: «Εδώ Παύλος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη»)
Η παρουσίαση αυτή θα γίνει με πρωτότυπο τρόπο, καθώς οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα, θα δημιουργήσουν μια συναυλία, όπου ενδιάμεσα, θα διαβάζονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου.
Στόχος είναι η λήξη της Εβδομάδας Βιβλίου να συνδυασθεί με μια γιορτή της Μουσικής.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και:
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγορης Ζαφειρόπουλος
Ο Πρ. Δημοτικου Συμβούλιου Γιωργος Κουράσης
Η Πρόεδρος Ενωσης Γονέων Χαλανδρίου Λιτσα Πισιμίση
Η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Σοφία Κορωναίου
Η Διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αγγελική Μπαιρακτάρη
Ο Διευθυντης 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Μπέλεσης
και βεβαίως πολλοί γονείς και δάσκαλοι του σχολείου

Οι εισηγήσεις παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον (όσοι δεν ήρθατε χάσατε) και όλη η οργάνωση ήταν άψογη, όπως και η φιλοξενία του Συλλόγου. Άνθρωποι που αγωνιούν για να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Που δεν πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα και θέλουν να ενημερωθούν. Αν όλοι λειτουργούσαμε έτσι σε όλα τα επίπεδα, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος...
Μπορείτε και αυτές τις μέρες να τους επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στην έκθεση βιβλίου. Αγοράζοντας βιβλία από εκεί και εσείς θα βγείτε ωφελημένοι και θα ενισχύσετε το Σύλλογο (το 14ο Δημοτικό βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Ευριπίδου κοντά στην πλατεία Κένεντι)


Στου Παπάγου

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα θα βρεθούμε και πάλι με τη Θεοδοσία Καραγιάννη, αυτή τη φορά στου Παπάγου, σε ένα διαφορετικό κοινό.
Αυτή την επιστολή έστειλε στου γονείς ο Σύλλογος του 1ου Λυκείου Παπάγου (Κύπρου 4 & Ιωνίας)

"Αγαπητοί Γονείς,

Όλοι μας έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον τη διαδικασία της προετοιμασίας των παιδιών μας για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αν και ζούμε από κοντά τη σωματική τους κόπωση, την πνευματική τους υπερπροσπάθεια, αλλά και τη συναισθηματική τους φόρτιση, τις περισσότερες φορές αισθανόμαστε αδύναμοι να τα βοηθήσουμε αποτελεσματικά και να τους προσφέρουμε την υποστήριξη που πραγματικά έχουν ανάγκη. Είναι λοιπόν αυταπόδεικτη η σημασία της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης για ζητήματα που άπτονται της ψυχοσωματικής ισορροπίας των παιδιών μας.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνουμε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γονείς μαθητών υποψηφίων σε πανελλαδικές Εξετάσεις: Ενημέρωση και Υποστήριξη».
Θα μας μιλήσουν η συγγραφέας και σχολική ψυχολόγος κα Θεοδοσία Καραγιάννη, ειδική συνεργάτις στις Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κος Κώστας Στοφόρος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί ήδη Έκθεση Βιβλίου, διοργανωμένη από τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Παπάγου.

Σας περιμένουμε όλες και όλους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: