Διακοπές!

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Οι ληστές των ορέων- Ασύδοτη η τρομοκρατία των μπράβων

Άλλα ήθελα να γράψω, αλλού με οδηγούν τα γεγονότα. Είχα γράψει στην προηγούμενη ανάρτηση για τους ανθρώπους που αντιστέκονται στην καταστροφή της Γκιώνας και για τη συνάντηση στις Βρύζες που με γέμιζε αισιοδοξία...
Κάποιους τους γέμισε λύσσα! Είχαν μάθει χρόνια και χρόνια να καταστρέφουν τη φύση και να ληστεύουν ασύδοτα τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Διάβαζα μάλιστα σε βιβλίο του γνωστού δασολόγου Νίκου Ζαλαώρα ότι υπήρχε νόμος (του 1979 αν δεν κάνω λάθος)που προέβλεπε την αποκατάσταση τοπίου... αλλού! Άνοιγες ορυχείο ή λατομείο στη Γκιώνα και σε αντάλλαγμα μπορούσες να αποκαταστήσεις το τοπίο της... Εκάλης...
Τώρα που οι αντιδράσεις πληθαίνουν, τώρα που οι φωνές δεν μπορούν να φιμωθούν επιλέγουν άλλες μεθόδους, καθώς φαίνεται (αν και οι παλιότεροι θα θυμούνται ακόμη και τις παρεμβάσεις σπίτι- σπίτι τα βράδια των εκλογών)
Τώρα να δούμε τι θα γίνει και πως θα αντιδράσει η Πολιτεία και οι Τοπικοί Άρχοντες σε αυτά που συμβαίνουν. Θα κάνουν πάλι τους Πόντιους Πιλάτους;

ΚΑΡΕ/ ΚΑΡΕ

Το ντοκουμέντο του αίσχους... Το καμμένο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια


Διαβάζω:

Βγάλτε Τις Κουκούλες Των Τρομοκρατών Εμπρηστών

Ένα συγκλονιστικό γεγονός ξύπνησε σήμερα τα ξημερώματα τους λιγοστούς κατοίκους της Καλοσκοπής Γραβιάς Φωκίδας, που είναι χτισμένη στις πλαγιές της Γκιώνας.

Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή του πρώτου εμπρησμού. Ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νέους, που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, όπου έγινε μόνιμος κάτοικος Καλοσκοπής.

Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα το σπίτι και λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η καταστροφή, που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα, έγινε αντιληπτή τυχαία από κάτοικο της περιοχής, που εκείνη της ώρα είχε βγει από το σπίτι του. Έντρομος ενημέρωσε την πυροσβεστική, ξύπνησε και κινητοποίησε αμέσως τους περίοικους, ενώ γρήγορα όλο το χωριό έσπευσε επί τόπου για να βοηθήσει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς.

Έτσι, αποτράπηκε τουλάχιστον η επέκταση στα γύρω σπίτια, κάποια εκ των οποίων είχαν στην αυλή δεξαμενές πετρελαίου και γκαζιού και αποσοβήθηκε ένα άλλο ολοκαύτωμα της ηρωικής «Κουκουβίστας», σαν αυτό που είχαν κάνει οι φασίστες κατακτητές το 1944.

Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο σπίτι, καθώς ο Στέφανος έλειπε για λόγους υγείας στην Αθήνα. Όπως φαίνεται όμως ο αγώνας του για την σωτηρία της Γκιώνας, από την αλόγιστη εκμετάλλευση των μεταλλείων, ήταν πολύ σημαντικός για να θελήσουν κάποιοι να τον εκφοβίσουν ώστε να του κλείσουν το στόμα.
Η Πυροσβεστική και η αστυνομία, που ειδοποιήθηκαν, έφτασαν όταν ήταν πια αργά, γιατί τα οχήματα ξεκίνησαν από την Άμφισσα και το Πολύδροσο.

Η Αστυνομία διενεργούσε και διενεργεί έρευνα για την ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες όμως αυτές δεν πλησίασαν κανέναν από τους φυσικούς τρομοκράτες, που αποθρασύνθηκαν και ξαναχτύπησαν ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

Όμως για μας είναι γνωστοί... Τουλάχιστον οι ηθικοί αυτουργοί.

Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων.

Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας S&B και υπεργολάβων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη 2008, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.

Στοχοποιούν τους υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.

Όμως οι κάτοικοι της Καλοσκοπής και των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και αγώνας.

Ήδη πολλοί προτρέπουν την «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» να οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Γι’ αυτούς τους λόγους συνεδριάζει απόψε η συντονιστική επιτροπή των χωριών.

Γκιώνα, 30 Μαρτίου 2009

Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου ....... τι να πεις ρε κωστα ...... τα φασιστοειδη παντα με τις ιδιες μεθοδους

να σε καλα που μας ενημερωνεις

thn kalhspera moy

kostasst είπε...

Δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά! Καλησπέρα και από μένα...

anna είπε...

Κουκουλοφόροι,μπράβοι,πουλημένοι, όπως και να τους πούμε,η ουσία είναι ότι στην ίδια Χώρα ζούμε και τον ίδιο αέρα αναπνέουμε!!!!Τι παρακαταθήκη αφήνουν στα παιδιά τους????Καλησπέρα Κώστα.

kostasst είπε...

Καλησπέρα... Μόνο που αυτοί που κρύβονται πίσω από τους μπράβους έχουν όλη την εξουσία. Στην ουσία αυτοί κυβερνούν...