Διακοπές!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Chatroom στο θέατρο Χώρα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΡΑΜΜΗ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ»/ 17 Μαΐου, ώρα 21:00

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Coyot στο Θέατρο Χώρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, συνεχίζει στα πλαίσια του ήδη επιτυχημένου προγράμματος «Χώρα για Όλους» να υποστηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και κοινωνικά έργα. Σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Λυκόφως ΑΜΚΕ, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Έφηβου και την τηλεφωνική Γραμμή-Σύνδεσμος, θα παρουσιάσουν την παράσταση:
«CHATROOM»
του Enda Walsh
της πρώτης παράστασης για εφήβους στην Ελλάδα

Στις 17 Μαΐου 2009 τα παιδιά σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ή τους υπολογιστές τους, για να πάρουν βοήθεια. Γιορτάζουμε και εμείς μαζί με τα παιδιά το γεγονός ότι κανένα παιδί δεν είναι μόνο του.
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση των στόχων της «Γραμμής Σύνδεσμος».

«Γραμμή-Σύνδεσμος»

Δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά του 21ου αιώνα στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν

Στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης του 21ου αιώνα, η βοήθεια για παιδιά μπορεί να είναι τόσο κοντά όσο το πλησιέστερο τηλέφωνο ή ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα εκσυγχρονισμένα μέσα τηλεπικοινωνίας έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους με διάφορους τρόπους και τώρα εκατομμύρια παιδιών σε όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ο διεθνής οργανισμός Child Helpline International έχει μέλη σε κάθε χώρα στον κόσμο, όπως είναι η «Γραμμή-Σύνδεσμος» στην Ελλάδα. Τα μέλη αυτού του οργανισμού χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους, για να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, ακόμα και σε παιδιά που μπορεί να μην έχουν τηλέφωνο στο σπίτι τους. Όλες αυτές οι τηλεφωνικές γραμμές και τα παιδιά στις διάφορες χώρες γιορτάζουν αυτή τη μέρα μαζί μας.

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» έχει απαντήσει έως τώρα σε 11.300 κλήσεις από παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους που αναφέρουν δυσκολίες στις σχέσεις με γονείς, συνομήλικους και άλλους, συναισθηματικές δυσκολίες, διατυπώνουν ερωτήσεις για θέματα σεξουαλικότητας, αναφέρουν κακοποίηση, ανησυχούν για διατροφικές διαταραχές.

Η υπηρεσία «Γραμμή-Σύνδεσμος» για την ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού και του εφήβου άρχισε να λειτουργεί στις 6 Ιουνίου 2005 με την εποπτεία του κ. Ιωάννη Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, και με φορέα υλοποίησης του προγράμματος την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει ως στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, μέσω πρώιμης αναγνώρισης, σωστής και έγκαιρης αντιμετώπισης.
Στην τηλεφωνική γραμμή εργάζονται αποκλειστικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι απαντούν απευθείας στην ανώνυμη, εάν αυτό προτιμάει ο καλών, κλήση.

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30π.μ.-8:30μ.μ. και Σάββατο 9:30π.μ.-2:00μ.μ. Το τηλεφώνημα έχει αστική χρέωση.

Από το blog "Αισθηματική Ηλικία" (esthimatikiilikia.blogspot.com), αντιγράφουμε:
"...Ενα συγκλονιστικό έργο, στο επίπεδο ενός Ken Park, με μια καλή μετάφραση ,με σπουδαία μουσική, και τουλάχιστον 2 εξαιρετικής ερμηνευτικής δύναμης ηθοποιούς, στα χέρια της τουλάχιστον διεκπεραιωτικής ως προς το ίδιο το νόημα του έργου σκηνοθέτιδας, καταντά βαρετό, αμήχανο, ουδέτερο και πληκτικό. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι η παλιομοδίτική δραματουργική επεξεργασία , που διάβασα στο κατα τα άλλα σωστής αισθητικής πρόγραμμα, αλλά η διάθεση αυτό το έργο να επικοινωνήσει σε παιδιά και εφήβους σαν παιχνίδι και αιτία για δραματοθεραπεία. Αν είναι έτσι, η αισθηματική μου ηλικία είναι πολύ
γέρική για να το ακολουθήσει, όμως ΄εχοντας διαβάσει το αρχικό κείμενο, έχοντας δει ενα ανέβασμα του εις την εσπερία, και ξέροντας ότι τα γυρίσματα αυτού του έργου σε σκηνοθεσία Hideo Nakata( Ring, Dark Water, Kaidan) ολοκληρώνονται και η ταινία θα βγεί σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, φοβούμαι ότι η σκηνοθέτις θα εκτεθεί, για την απλοικότητά της. Κι είναι κρίμα γιατί το 6μελες σχήμα έχει όλα τα φόντα να εκτινάξει αυτή την παράσταση καθιστώντας της έργο της χρονιάς.
Οπως κι αν έχει είναι μιά θεατρική παράσταση που σας την συνιστώ..."

Μετάφραση : Έκτορας Λυγίζος, Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνοθεσία : Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνογραφία-Κοστούμια : Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική Σύνθεση : Δημήτρης Καμαρωτός
Επιμέλεια Κίνησης : Μαριέλα Νέστορα
Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος
Δραματουργική Επεξεργασία : Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βίντεο : Έκτορας Λυγίζος
Βοηθοί Σκηνοθέτη : Δημήτρης Καραντζάς, Γεωργία Ψυχογυιού
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σοφία Γεωργοβασίλη
Γιώργος Σπάνιας,
Παναγιώτης Εξαρχέας
Μαρία Γεωργιάδου,
Θύμιος Κούκιος,
Άρτεμις Φλέσσα
Παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος Λυκόφως ΑΜΚΕ
Μια παράσταση του CoYoT

Βοηθάει να μιλάς…

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για παιδιά και εφήβους. Απαντά στον αριθμό 801-801-1177 με κόστος μία αστική μονάδα από όπου και αν τηλεφωνείς. Μπορείς να τηλεφωνήσεις από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί εώς τις 8:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί εώς τις 2:00 το μεσημέρι.

Στη «Γραμμή-Σύνδεσμο» ακούμε πολύ προσεκτικά αυτά που σε απασχολούν, σε στηρίζουμε και σε ενισχύουμε να βρεις τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματά σου.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία τηλεφωνούν παιδιά και έφηβοι στη «Γραμμή-Σύνδεσμο» είναι δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς τους, με τους φίλους τους, προβλήματα στην οικογένεια, όπως ο χωρισμός των γονιών, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου και άλλα. Σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα, αλλά μπορείς και να γράψεις σε σύμβουλο για κάτι που σε απασχολεί και να λάβεις άμεσα απάντηση.

Η υπηρεσία μας είναι ανώνυμη και εμπιστευτική.

Εάν έχεις ανάγκη να μιλήσεις, τηλεφώνησέ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: