Διακοπές!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

...κι άλλες ιστορίες των παιδιών της Σαλαμίνας



Συνεχίζω με τη συνέχεια του Πράσινου Παραμυθιού, όπως τη φαντάστηκαν τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων στη Σαλαμίνα:

«Σήμερα άκουσα τη μαμά μου να συζητάει με τη νονά μου τη συνέχεια του παραμυθιού:
Ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα κατέφυγαν στη σπηλιά του κουνουπιδιού, νιώθοντας ασφαλείς εκεί. Μα τα παιδιά του κακού Γαριδάκια, τα πατατάκια, καθώς έπαιζαν κυνηγητό, τους είδαν και έτρεξαν να ειδοποιήσουν τον μπαμπά τους. Σύντομα ξέσπασε πόλεμος. Με την πλευρά του Φρουτένιου και της Λαχανίτσας ήταν όλα τα φρούτα και λαχανικά. Ο στρατηγός Μπρόκολος, ο λοχαγός Ακτινιδιάκης, ο υπολοχαγός Μπανάνας και οι στρατιώτες Φρουτάκηδες και Λαχανάκηδες από την πλευρά τους ήταν έτοιμοι. Από την άλλη πλευρά ο στρατηγός Γλιφιτζούρης, ο λοχαγός Πάστας, ο υπολοχαγός Νουγκατίνας και οι στρατιώτες Γαλακτομπούρεκοι από την άλλη πλευρά ήταν έτοιμοι για επίθεση. Όταν άρχισε ο πόλεμος μεταξύ τους, έχασαν όλοι πολλούς στρατιώτες. Όμως τα φρούτα και τα λαχανικά νίκησαν. Ήσυχοι ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα, ξαναπήγαν στη σπηλιά ασφαλείς»
(Ευαγγελία)

«Σιγά, σιγά η μαμά σκέφτηκε και βρήκε κι άλλες ιδέες. Γι’ αυτό λοιπόν, άρχισε να γράφει την ιστορία. Έγραψε λοιπόν: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο ερωτευμένοι: Ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα. ¨Όμως δεν μπορούσαν να είναι μαζί γιατί οι οικογένειές τους ήταν διαφορετικές και δεν άρεσαν η μία στην άλλη. Ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα συναντιόντουσαν στα κρυφά, παρόλο που είχαν προβλήματα με τους γονείς τους. Προσπάθησαν σιγά, σιγά να τους ενώσουν γιατί η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Σιγά, σιγά τα βρήκαν και αποφάσισαν πως δεν έχει νόημα η διαφορά. Έτσι λοιπόν παντρεύτηκαν και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»
(Ρούλα Πουλιάση –Κατερίνα Φουρναράκη)



«Αφού οι Τηγανητοί στρατιώτες και όλοι οι άλλοι κακοί έκαναν μάχες, πολλές μάχες, αμέτρητες μάχες με τους καλούς, νικητές ήταν οι καλοί, γιατί πάντα το καλό νικάει κι έτσι κι έγινε: Οι κακοί έκαναν ένα μεγάλο λάθος και νικητές βγήκαν οι καλοί»
(Άδωνις Λάσκαρης)

«Τελικά η μαμά βρήκε μια ιδέα. Αφού ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα δεν μπορούσαν αν ήταν μαζί θα κάνανε κάτι δραστικό. Θα βρουν μια όμορφη κοπέλα για να την ερωτευτούν. Έτσι ο Πάστα- Σαντιγής και ο Γαριδάκιας θα ασχολούνται με τα προβλήματά τους και ο Φρουτένιος με τη Λαχανίτσα θα είναι μόνοι τους και ήρεμοι. Το σχέδιο πέτυχε. Ο Φρουτένιος με την Λαχανίτσα βρήκανε την ησυχία τους. Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά μα πάρα πολύ καλά»
(Ειρήνη Ζότο)

«Η μαμά είπε να γράψει ένα παραμύθι. Το παραμύθι άρχισε έτσι: Ο Φρουτένιος είχε 10 παιδιά. Τον Μηλένιο, τον Αχλαδένιο, τον Μπανανένιο, τον Μανταρινένιο, τον Μάγκο –τον πιο μικρό- και άλλα. Η Λαχανίτσα είχε μόνο τρία παιδιά: Τον Λαχανίτσα, τον Μαρουλίτσα και τη Ντοματένια. Μια μέρα τα έβαλε η μαμά στο τραπέζι και έτσι συστηθήκανε και έγιναν μια οικογένεια. Έτσι ενώθηκαν και έγινε μια Φρουτολαχανοσαλατίτσα πανέμορφη και χρωματιστή. Νοστιμούλα και εκπληκτική»
(Ξένια Παππά)



«Ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα ήταν ένα πολύ όμορφο και ερωτευμένο ζευγάρι. Όμως ο Γαριδάκιας ένας πολύ κακός άνθρωπος ήθελε να τους χωρίσει. Έτσι μια μέρα έκανε με τους στρατιώτες του ένα σχέδιο. Το σχέδιο ήταν να πει ότι ο Φρουτένιος ήταν μαζί με μια άλλη κοπέλα και την φίλαγε. Πάει ο Γαριδάκιας μια μέρα στη Λαχανίτσα και της το είπε. Η Λαχανίτσα τελικά το πίστεψε, γιατί είχε βγάλει φωτογραφία και την είχε τυπώσει από τον υπολογιστή (δηλαδή ήταν ψεύτικη αυτή η φωτογραφία ). Ο Φρουτένιος μόλις γύρισε στο σπίτι που ζούσε, η Λαχανίτσα έκλαιγε και μάζευε τα ρούχα του γιατί δεν τον ήθελε άλλο στο σπίτι αυτό, γι’ αυτό που τάχα μου είχε κάνει. Ο Φρουτένιος δεν κατάλαβε τι έγινε, ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα χώρισαν οριστικά και αμετάκλητα. Έτσι ο Γαριδάκιας ήταν χαρούμενος»
(Θεοδοσία Γιαζιτζίδου)

«Το επόμενο πρωί η μαμά πήγε κατευθείαν στον υπολογιστή και έγραψε μια ιστορία για δυο παιδιά που ερωτεύτηκαν τον Φρουτένιο και τη Λαχανίτσα. Τα 2 ερωτευμένα πλασματάκια πήγαν να ζητήσουν την άδεια από τον κακό βασιλιά Πάστα –Σαντιγή. Εκείνος φυσικά τους είπε όχι και κύρηξε πόλεμο. Τα δυο παιδιά έφυγαν και πήγαν στον Πλανήτη της Αγάπης. Εκεί παντρευτήκανε και έκαναν πολλά φρουτάκια και λαχανάκια. Ενώ στον Πλανήτη του βασιλιά Πάστα -Σαντιγή σταμάτησε ο πόλεμος και ο βασιλιάς πέθανε. Το θρόνο πήραν τα παιδιά του Φρουτένιου και της Λαχανίτσας.»
(Αθηνά Χριστινιάκη)

3 σχόλια:

Στεφανία Βελδεμίρη είπε...

ωραία δελφίνια!

Ανώνυμος είπε...

Μα υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στην ισοπέδωση από την παιδική δημιουργικότητα? Οχι φυσικά, κι αυτή - ευτυχώς - αναζωπυρώνει και την, καμιά φορά κοιμισμένη, φαντασία των γονιών!
Καλή ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!

kostasst είπε...

Έχεις δίκιο... Ελπίζω όπου νάναι να σημάνουν οι καμπάνες!