Διακοπές!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

32 διανοούμενοι, συνιστούν... Μνημόνιο: Μερικές φορές καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!


Την ώρα που η Κυβέρνηση συγκεντρώνει την πλήρη αποδοκιμασία του λαού, την ώρα που τα κανάλια προσπαθούν όπως όπως να περισώσουν ό,τι μπορεί να περισωθεί, την ώρα που η αγανάκτηση έχει γίνει ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω, 32 διανοούμενοι, συνιστούν... Μνημόνιο!

Θλιβερή συνύπαρξη κρατικοδίαιτων διανοούμενων, βολεμένων με μισθούς και επιμίσθια, διορισμένων από την Κυβέρνηση, αρθρογράφων (για να βγάζουν το κατιτίς τους) σε εκδοτικά συγκροτήματα της διαπλοκής, αναθεωρητών της ιστορίας που έχουν γίνει απολογητές των δωσιλόγων της Κατοχής, καλλιτεχνών που ζουν με μεγάλες κρατικές παραγγελίες, εκλεκτά παιδιά του "εκσυγχρονισμού" που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής...
Αυτοί όντως "μαζί τα φάγανε" για να θυμηθούμε τον φίλο τους τον κύριο Πάγκαλο...
"Αριστεροί" στη μεταπολίτευση, όταν ήταν της μόδας. ΠΑΣΟΚ το '81. Πρώτο τραπέζι στα δείπνα του Παπανδρέου στην "αλλαγή". Αντι-ΠΑΣΟΚ το '89. "Εκσυγχρονιστές" με το Σημίτη. "Επανιδρυτές" του κράτους με τον Καραμανλή. "Σοσιαλιστές" με το Γιωργάκη. "Μνημονιακοί" και "αντιλαϊκιστές", αυτόκλητοι "σωτήρες της πατρίδας" σήμερα, δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, οι μεγαλοεκδότες, τα παπαγαλάκια του Mega και του Σκαϊ...

Κρίμα που ανάμεσά τους υπάρχουν και άνθρωποι πραγματικής αξίας... Κρίμα που κάποιοι από αυτούς κάποτε έχτισαν τις δικές μας ευαισθησίες και μας έφτιαξαν αυτό που είμαστε σήμερα...

Έβλεπα τον κύριο Δοξιάδη στο δελτίο της ΝΕΤ (του παραχωρήθηκε άφθονος χρόνος) να παραληρεί υπέρ του Μνημονίου λέγοντας το απίστευτο: Όσοι είναι εναντίον του Μνημονίου α) Το αντιστρατεύονται από άγνοια, β) Από συμφέρον, για να καταστραφεί ο τόπος!
Ας γράψει κανένα ποιήμα για το Μνημόνιο η Ακαδημαϊκός κυρία Δημουλά και να το μελοποιήσει ο Διονύσης Σαββόπουλος... Θα το σχολιάσει θετικά στη στήλη του στα ΝΕΑ ο (και) πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ κ.Θεοδωρόπουλος...

(Διαβάστε και την αναλυτική κριτική του Σπύρου Σακελλαρόπουλου στο Αριστερό Βήμα)

Την απάντηση δίνει ο απλός κόσμος. Όπως οι κάτοικοι του Χαλανδρίου:

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Καλούμε το λαό της πόλης μας να συναντηθούμε τη Κυριακή 5/6/2011 και ώρα 18.00 στους σταθμούς του μετρό για να κατέβουμε μαζικά στο Σύνταγμα.
Αγανακτισμένοι πολίτες Χαλανδρίου
___________________________________________________

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος 27-5-2011
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Όσο για τους διανοούμενους μας, ας σκεφτούν: "Μερικές φορές καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς" ...

...και να τους υπενθυμίσω μια από τις αθάνατες ρήσεις του μεγάλου τους Ηγέτη:


Προφητικό αν σκεφτείτε τι γίνεται όπου εμφανίζονται οι λαοπρόβλητοι κυβερνητικοί μας...

2 σχόλια:

Τόλης είπε...

Υπάρχει και άλλη παρέμβαση ανάλογων καλλιτεχνών και διανοούμενων


http://mpatziotis.glowindia.com/

Speriamo2 είπε...

Χεστηκε η διανοηση.....