Διακοπές!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η 48ωρη απεργία και τα Μέσα Μεταφοράς



28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο

Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο


Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011


ΥΓ. Απολύτως απαράδεκτη η απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για απεργίες που θα δυσκολέψουν αφάνταστα τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Μοιάζει ως ο απόλυτος παραλογισμός. Ας ελπίσουμε να ανακληθεί...

Σχετική έκκληση από τη Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος:

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας στα ΔΣ των σωματείων των Μέσων
Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα τα ΔΣ των Σωματείων Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ για την απόφασή τους, που έρχεται σε αντίθεση με αυτή των υπόλοιπων σωματείων στα ΜΜΜ και της πλειοψηφίας των συναδέλφων τους, να μην απεργήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου.

Όντως, έχετε χρέος να εκφράσετε την αντίθεση σας στο Μνημόνιο των τοκογλύφων δανειστών, Τρόικας και Κυβέρνησης. Σας υπενθυμίζουμε όμως, ότι στο Δελτίο Τύπου, που εκδώσατε στις 14 Ιουνίου 2011 οι ίδιοι αναφέρατε: “Επειδή, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, υπάρχουν δεδομένα τα οποία θέτουν άλλες προτεραιότητες, υποδεικνύοντας έτσι διάφορες μορφές δράσης.
Επειδή έχει μεγάλη σημασία η επιτυχία του συλλαλητηρίου της Τετάρτης η οποία οφείλεται στη μαζικότητα, δηλαδή εν πολλοίς στη συμβολή των Μέσων, με το να εξυπηρετήσουμε τους Απεργούς - διαδηλωτές.
Επειδή στηρίζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, κάθε είδους ειρηνική διαμαρτυρία”.

Σας καλούμε και πάλι να πράξετε αναλόγως. Και ο καλύτερος τρόπος είναι δίνοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να προσέλθουν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας την Βουλή. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αυτές τις μέρες γράφουμε ιστορία. Γίνετε μέρος της.

26/06/2011
Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: