Διακοπές!

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τι θα γίνει με τη βίλλα Ιόλα;




Έχω γράψει συχνά για τη Βίλλα Ιόλα...
Λεηλατημένη από «αγνώστους», με τον κήπο –έργο του Πικιώνη- κλειδωμένο για τους κατοίκους της περιοχής, με ψεύτικες υποσχέσεις του τότε υπουργού Πολιτισμού (!) Ευάγγελου Βενιζέλου που είχε υποσχεθεί απαλλοτριώσεις, με υποκρισία και παροιμιώδη ανικανότητα από όσους διοίκησαν την Αγία Παρασκευή την τελευταία 15ετία, η βίλλα Ιόλα εξακολουθεί να παραμένει όρθια παρ’ όλα αυτά. Στην πραγματικότητα –πέρα από τους αγώνες των κατοίκων- την έσωσε η κρίση! 
Ουδείς μπορεί σήμερα να επενδύσει το τεράστιο ποσό που θα χρειαζόταν για να … «αξιοποιήσει» το χώρο. Έτσι μόνη πιθανότητα έμεινε η απαλλοτρίωση και η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με πρόσφατη δικαστική απόφαση που αφήνει χαραμάδα στην ελπίδα, καθώς ο χώρος εξακολουθεί να προστατεύεται –έστω και κατόπιν εορτής…
Το ζήτημα είναι πως οι κάτοικοι θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους: Πως θα καταφέρουν να δράσει μια δημοτική αρχή που δεν έχει φυτέψει ούτε μισό δέντρο στην περιοχή (Παράδεισος Αγίας Παρασκευής), που αφήνει τα σχολεία σε άθλια κατάσταση με υποσχέσεις περί επισκευών που δεν υλοποιούνται ποτέ και δεν την απασχολεί καν η δημιουργία πολιτιστικού χώρου.
…Θα το δούμε…

Έγραφα αυτές τις γραμμές όταν με χαρά έμαθα πως την Κυριακή 21 Απριλιου, στις 11 το πρωί θα γίνει συζήτηση για το θέμα στην Αγία Παρασκευή με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου- Παραδείσου- Πευκακίων (7ο Δημοτικό σχολείο, Θρασυβούλου & Αρτεμόνος)
Στο κάλεσμα σημειώνεται: 

Ο Ιόλας καταστρέφεται!!! Τι κάνουμε;;;

Ο Σύλλογός μας διαιστώνει την προοδευτική καταστροφή και κατάρρευση της Βίλλας Ιόλα. Προσκαλούμε σε Συνάντηση Εργασίας την Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους, τις Συλλογικότητες και όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας.

Ο Ιόλας αποτελεί περιουσία της πόλης μας. Θα αποτρέψουμε την καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: