Διακοπές!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το ...Πνεύμα των Χριστουγέννων: Στη φυλακή άνεργη μητέρα δυο παιδιών για χρέη στον ΟΑΕΕ


Απίστευτο... Την ώρα που οι μίζες πάνε κι έρχονται, η δικαιοσύνη (;) εξάντλησε την αυστηρότητά της σε άνεργη μητέρα στέλνοντας την να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή για ένα μικρό χρέος στον ΟΑΕΕ: Την ίδια στιγμή που μεγαλοεκδότες με χρέη εκατομμυρίων συνεχίζουν το πάρτι και μέσα από τα ιδιωτικά κανάλια, χωρίς να τους αγγίζει κανείς. Η καταγγελία της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου έχει πολλά να αμς πει για το πως αντιλαμβάνεται η Πολιτεία το Πνεύμα των Χριστουγέννων:


Τα φετινά Χριστούγεννα  δεν βρήκαν στο σπίτι της την συνάδελφό μας Σ.Α., πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, μητέρα δύο παιδιών σε μονογονεϊκή  οικογένεια και μέλος της ΕΣΠΗΤ, αλλά στα κρατητήρια, καθώς στις 24/12 συνελήφθη για ένα μικρό χρέος προς το ασφαλιστικό της ταμείο, τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), για το οποίο και είχε καταδικαστεί ερήμην και εν αγνοία της σε φυλάκιση.
Σημειώνουμε ότι η  οικονομική  κατάσταση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως και των υπολοίπων ανέργων, οι οποίοι με προσωπικό κόστος και χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων, εξακολουθούν απλήρωτοι να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, αλλά και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κάθετο τρόπο την πιο πάνω απαράδεκτη σύλληψη της συναδέλφου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εξόφθαλμη, επιλεκτική, μεταχείριση των «μεγαλόσχημων» πολιτικών εκπροσώπων της κυρίαρχης πολιτικής της τρόικας και των μνημονίων, απέναντι στη δικαιοσύνη όσον αφορά σε οικονομικές εκκρεμότητες και χρέη.
Όσο θα συνεχίζεται αυτή η αντεργατική πολιτική προς όφελος των δανειστών, των τραπεζιτών και της εργοδοσίας, τόσο θα οδηγούνται άνεργοι, απλήρωτοι και φτωχοί στα κοινωνικά Τάρταρα, ενώ οι κάθε λογής ταγοί του κυρίαρχου συστήματος θα αποθρασύνονται και θα προκαλούν το λαό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ στέκεται αλληλέγγυο στη συνάδελφο, η οποία μαζί με όλους τους συναδέλφους, ανέργους, σε επίσχεση, υπο-αμειβόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους, μάχονται καθημερινά για την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων τους, για το αξίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή.

Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ


 Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                                Θανάσης Αλατάς
 Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: