Διακοπές!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το Υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη αναλαμβάνει και την ...Παιδεία!!



Μετά την επίθεση στους Συλλόγους Γονέων με την ενεργοποίηση νόμου που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όσους εξ αυτώ δεν διαθέτουν ΑΦΜ, ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση η Αστυνομία ώστε η Παιδέια μας να μεπι στη νέα -Μεσαιωνική_ εποχή.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Περικλής" τα λέει όλα: 

Μία νέα εποχή…

Μία νέα εποχή ξεκινά. Η εποχή της ανάπτυξης. Ανάπτυξη της αστυνομοκρατίας, του εκφοβισμού και  :
  • "Της πλήρους καταγραφής των σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας αστυνομικών τμημάτων.
  • Των μεθοδευμένων προσωπικών επαφών και συναντήσεων των αστυνομικών οργάνων και των Διοικητών των αστυνομικών τμημάτων με τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.
  • Της καταγραφής προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα.
  • Των εμπεριστατωμένων αναφορών για τα ανωτέρω υποβάλλοντας οι Διοικητές των τμημάτων τις απόψεις τους προς τις οικείς Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας"… 


Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν δημιούργημα ενός ευφάνταστου συγγραφέα αστυνομικών διηγημάτων σχετικά με πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να λάβει η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Με βάση αυτό το έγγραφο κλιμάκια του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής «επισκέφτηκαν» Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας και συνέλεξαν στοιχεία.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι υποχρεούνται οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων.

Αναρωτιόμαστε εύλογα:
Είναι πλέον αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για να επιλαμβάνεται των προβλημάτων και των αναγκών που σχετίζονται με το σχολείο και όχι το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες του;
Και μάλιστα  να συντάσσουν εμπεριστατωμένες αναφορές για τα προβλήματα των σχολείων;

Μήπως πλέον για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την κατάργηση των προνοιακών υποδομών στην εκπαίδευση, πρέπει να απευθυνόμαστε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος;

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω διατυπώνονται ως ρητορικά ερωτήματα.

Είναι επίσης εμφανές ότι με τις ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.

Είναι επίσης δυστυχώς εμφανές, ότι με βάση και την ιστορική εμπειρία, η εποχή που η αστυνομία και η ασφάλεια επεδίωκε επαφές, δημιουργούσε το λεγόμενο «σπουδαστικό της ασφαλείας» και εισχωρούσε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αντιστοιχούσε σε περίοδο πολιτικής εκτροπής.

Μας δημιουργεί επίσης εντύπωση ότι η Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν άγνοια.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει θέση.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και  να ανακαλέσει άμεσα την σχετική εντολή.

Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: