Διακοπές!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Το Ημερολόγιο 2 ...best seller!

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Διαβάζω» Δεκέμβριος 2008), το βιβλίο της σειράς «Δίπλα στο Παιδί», με τον τίτλο «Το Ημερολόγιο ενός πατέρα (2) –Όποιος αγαπάει(εκ)παιδεύει/ Από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο», βρέθηκε στην 6η θέση των ευπώλητων, στην κατηγορία δοκίμιο.

Ο γενικός πίνακας, έχει ως εξής:

1. Ίρβιν Γιάλομ, Στον κήπο του Επίκουρου, Άγρα
2. Μπερν Ρόντα,Το μυστικό,Λιβάνης
3. Ερνστ Γκόμπριχ,Μικρή ιστορία του κόσμου,Πατάκης
4. Διονύσης Χαριτόπουλος, Εγχειρίδιο βλακείας,Τόπος
5. Σταύρος Λυγερός, Εν ονόματι της Μακεδονίας,Λιβάνης
6. Κώστας Στοφόρος,Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει, Κριτική
7. Γιάννης Βούλγαρης, Η Ελλάδα από τη μεταπολίτευση στην παγκοσμιοποίηση,Πόλις
8. Ζαν Κουρνύ, Γιατί οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες,Πατάκης
9. Πωλ Κρούγκμαν,Η συνείδηση ενός προοδευτικού,Πόλις
10.Νορμπέρτο Μπόμπιο, Εγκώμιο της πραότητας, Πατάκης

Τώρα θα μου πείτε τι γράφω μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση... Απλώς θέλησα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας.
Σήμερα το πρωί, ξεφύλλιζα τυχαία το "Διαβάζω" καθώς είχε αφιέρωμα στα Ημερολόγια συγγραφέων και απογοητεύτηκα που δεν βρήκα ούτε μια αναφορά στο "Ημερολόγιο ενός πατέρα"... Μετά από περιέργεια έριξα μια ματιά στα ευπώλητα να δω τι διαβάζεται αυτές τις μέρες... Και τότε η ματιά μου έπεσε στη θέση "6" των δοκιμίων. Το ξανακοίταξα μήπως δεν είδα καλά: Το "Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει" ήταν εκεί!
Όπως και να το κάνουμε μια τέτοια επιβράβευση της δουλειάς χρόνων ήταν για μένα σημαντική. Ειδικά με την άχαρη δουλειά που κάνουμε (μιλώ για τη δημοσιογραφία) όπου σπανίως νιώθεις να εκτιμούν αυτό που κάνεις.
Ελπίζω όσοι έφτασαν στα ράφια των βιβλιοπωλείων και πήραν το βιβλίο μου, να μην απογοητεύτηκαν -ελπίζω να αγαπήσουν και τη συνέχεια.

ΥΓ Να εξομολογηθώ πως για συναισθηματικούς λόγους θα προτιμούσα σε αυτή τη θέση να έβλεπα το "Γονείς για πρώτη φορά"! Μήπως είμαι αχάριστος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: