Διακοπές!

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

...Στα βήματα του Κοτζαμάνη!

Έλεγα να μη γράψω σήμερα για τη Γκιώνα. Υπάρχουν τόσα και τόσα θέματα στην επικαιρότητα... Όμως να που δεν με αφήνουν να αγιάσω! Αιτία οι φίλοι από το Iteanet και οι εξαιρετικές αναρτήσεις τους που δίνουν αποστομωτική απάντηση στα έωλα επιχειρήματα της S & B.
Να λοιπόν που μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρέθηκα στο http://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=43.msg567#new, όπου είδα τα ντοκουμέντα της ντροπής.
Θαυμάστε στις φωτογραφίες τους ανθρώπους που οργάνωσαν την Αντισυγκέντρωση στην Αποστολιά.
Προσέξτε ότι πήγαν σε συγκέντρωση που είχε οργανώσει η ομάδα των κατοίκων που μετονομάστηκε σε "Επιτροπή Σωτηρίας της Γκιώνας" με τη "στολή" της εταιρείας (δείτε πόσοι είναι με τη μπλε- κόκκινη φόρμα σε μέρα που δεν ήταν εργάσιμη)



Διαβάζω στο δελτίο τύπου:
"...Οι εργαζόμενοι/εργολάβοι της S&B πράγματι κατέφτασαν μαζικά στην συγκέντρωση ΜΑΣ και εμείς αποφασίσαμε να καλέσουμε τους εκπροσώπους τους σε μια δημοκρατική διαδικασία που έτσι κι αλλιώς είχαμε στο μυαλό μας.
Με το πέρασμα της ώρας άρχισαν κάποιοι απ’ αυτούς να προκαλούν και να παρακάμπτουν τη διαδικασία διαλόγου παρακινώντας και τους υπόλοιπους, θαρρεί κανείς με σκοπό να τινάξουν τη συγκέντρωση στον αέρα και να μας εκφοβίσουν με την παρουσία τους.
Ωστόσο δεν τα κατάφεραν αφενός μεν γιατί εμείς με τη στάση μας τους καταστήσαμε σαφές ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να χαλάσει τη συγκέντρωση ΜΑΣ αφετέρου δε γιατί η πλειοψηφία των συναδέλφων τους δεν τους ακολούθησε σε αυτό το κατρακύλισμα/ παρωδία συνδικαλιστικής δράσης..."
Λίγες μέρες αργότερα έγινε η πρώτη προσπάθεια εμπρησμού του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια...
Εσάς όλα αυτά τι σας θυμίζουν; Εμένα για παρακράτος μου κάνουν. Όσοι δεν έχετε δει το "Ζ" του Γαβρά πηγαίνετε στους κινηματογράφους... Θα θυμηθείτε ότι από μια τέτοια αντισυγκέντρωση ξεκίνησε και η δολοφονία του Λαμπράκη...
Μήπως κάποιοι επιστρέφουν σε παλιές μεθόδους; Έχουν μάλιστα και αναπάντεχους συμμάχους: Το ΚΚΕ μέσω συνδικαλιστών του πρωτοστάτησε στην Αντισυγκέντρωση. Για τον εμπρησμό δε, απ' όσο ξέρω δεν έβγαλε ούτε μια τυπική ανακοίνωση. Μήπως συμβαίνει κάτι που θα έπρεπε αν μάθουμε;
Η S&B καταδικάζει τη συμμετοχή εργαζομένων που φορούσαν ρούχα της εταιρείας της σε αντισυγκέντρωση;

Την ίδια στιγμή που καταστρέφεται η Γκιώνα και η ΕΛΜΙΝ προσπαθεί να πατήσει την Οίτη, οι ψαράδες του Μαλλιακού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται καθημερινά. Αν σε αυτά προσθέσουμε το τι συμβαίνει στον Ασωπό και στον Κορινθιακό, καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει ακνένα περιθώριο για αδράνεια.
Η απουσία πολιτικής βούλησης και ελέγχου επί δεκαετίες, από όλες τις κυβερνήσεις οδηγεί τον τόπο στην περιβαλλοντική καταστροφή που θα έχει ως συνέπεια και την οικονομική καταστροφή. Ήδη οι ψαράδες το ζουν στο πετσί τους. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

Από την επίκαιρη -όσο ποτέ- εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: