Διακοπές!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Καταστρέφουν τη Γκιώνα, κερδίζουν εκατομμύρια!


Στη φωτογραφία βλέπετε ένα δείγμα "σεβασμού" του περιβάλλοντος της Γκιώνας...

Με επιστολή που έστειλε στην Αυγή η μεταλλευτική εταιρεία "S&B", μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η εταιρεία "δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης"...

Το θράσος με λίγα λόγια έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δείτε ένα δείγμα των "αρχών βιώσιμης ανάπτυξης" στο ρεπορτάζ του Σκάι (που αναρτήθηκε και στο kastellia.gr) http://www.skai.gr/master_avod.php?id=116611&lsc=1

Η ορθή ανακοίνωση θα έπρεπε να είναι: Η εταιρία εδώ και 75 χρόνια καταστρέφει συστηματικά το περιβάλλον στη Φωκίδα. Τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει από τη ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Γκιώνας, πηγαίνουν στις τσέπες των ιδιοκτητών της εταιρίας:
"Για το έτος 2008, ο Όμιλος εταιριών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ανακοίνωσε συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Διακοπτόμενων Δραστηριοτήτων, €468,4 εκατ. και καθαρά κέρδη μετόχων €15,4 εκατ., σημειώνοντας μείωση 13% και 41%, αντίστοιχα..."
"...Το 2007, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και τα καθαρά κέρδη του (μετά από φόρους) έφτασαν τα ευρώ 535,4 εκατ., και τα ευρώ 26,7 εκατ., παρουσιάζοντας αυξήσεις, σε σύγκριση με την χρήση του 2006, κατά 17,5% και 13,3% αντίστοιχα. Μετά την αφαίρεση και των δικαιωμάτων μειοψηφίας τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε ευρώ 25,7 εκατ., αυξημένα κατά 16,2%
Όπως μάλιστα αναφέρεται στην έκθεση προς τους μετόχους τα κέρδη αυτά προέρχονται από τα ορυκτά.
Ο κος Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου S&B, δήλωσε:
«Κατά τη διάρκεια του 2008, μετασχηματίσαμε τον όμιλο S&B σε μια αμιγή επιχείρηση Βιομηχανικών Ορυκτών επικεντρωμένη αποκλειστικά, στην παροχή καινοτόμων βιομηχανικών λύσεων, αναπτύσσοντας φυσικούς πόρους και δημιουργώντας προϊόντα προστιθέμενης αξίας.
Οι εξειδικευμένες εφαρμογές που παρέχουμε και η ιδιοκτησία σημαντικών αποθεμάτων εξαιρετικής ποιότητας ορυκτών πρώτων υλών, αποτελούν ένα ισχυρό υπόβαθρο για μελλοντική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη..."
Το προσέξατε αυτό το "ιδιοκτησία σημαντικών αποθεμάτων εξαιρετικής ποιότητας ορυκτών πρώτων υλών";
Προφανώς θεωρούν τη Γκιώνα και τους άλλους τόπους όπου δραστηριοποιούνται, ιδιοκτησία τους, φέουδο τους!
Θα έλεγα λοιπόν να καλέσουμε τον φεουδάρχη Οδυσσέα Κυριακόπουλο να τον πάρουμε από το χεράκι και παρουσία κάμερας να τον ξεναγήσουμε στο ωραίο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει...


Η λεζάντα θα μπορούσε να είναι: Δεν έβγαλα αρκετά ακόμη. Όταν τελειώσω με τη Γκιώνα, θα σας δώσω κατιτίς. Τώρα φεύγω... (από παλιές διαπραγματεύσεις ΣΕΒ- ΓΣΕΕ)

2 σχόλια:

anna είπε...

Χαίρομαι που επί τόσες μέρες ασχολείστε με το θέμα!!!Όμως αγαπητέ μου πόσοι ενδιαφέρονται???Πόσοι από το κρατικό μηχανισμό έκαναν μία,μόνο μία κίνηση???Φωνάζετε ωρύεστε και???Δεν βγάζουν μίζες από εσάς!!!Καλημέρα και καλό κουράγιο στη προσπάθεια σας!!!

kostasst είπε...

Καλημέρα. Μιλάμε γιατί επιτέλους έσπασε το φράγμα της σιωπής...