Διακοπές!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μπαμπά τι είναι το Πολυτεχνείο; 2


Χθες το βράδυ η κόρη μου βλέποντας τις φωτιές γύρω από το Πολυτεχνείο ρώτησε "Μαμά τι ψήνουν;" (!!!) Μετά πήρε ένα σημαιάκι που έχει φτιάξει για την 28η Οκτωβρίου και άρχισε να τρέχει γύρω- γύρω στο σπίτι φωνάζοντας (με τον ακόμη πιο μικρό πίσω της):
"Ψωμί- Παιδεία -Ελευθερία"...
Θα ήθελα σήμερα να δω το θέμα με κάποια τέτοια σκοπιά, αλλά δυστυχώς κυβέρνηση και δικαιοσύνη ανέλαβαν να μας θυμίσουν τι είναι για την κάθε εξουσία το Πολυτεχνείο.
Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Καταστολής και Ξυλοδαρμών, εξαπέλυσε τους αστυνομικούς στην Αθήνα, όπου χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα επεισόδια προχώρησαν σε εκατοντάδες προσαγωγές... Η κρατική τηλεόραση με την υπεύθυνη Προπαγάνδας Κυβερνητικού Έργου (πριν της ΝΔ τώρα του ΠΑΣΟΚ) κυρία Χούκλη, έπαθε ξαφνική τύφλωση και δεν είδε καμία προσαγωγή...


Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη διάλεξε ακριβώς αυτή τη μέρα για να ασκήσει δίωξη στις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου (!!!)
Το έγκλημα τους είναι ότι έχουν επιτρέψει τη λειτουργία του Indymedia. Ποιό είναι το πρόβλημα της εξουσία με το συγκεκριμένο πόρταλ; Το γεγονός ότι "περνάνε" ειδήσεις που θα προτιμούσαν να τις πνίξουν όπως έκαναν την παλιά καλή εποχή. Να φιμώσουν ότι δεν είναι λατρευτικό για τις παντοειδείς εξουσίες. Οι προφάσεις που χρησιμοποιούν είναι γελοίες για όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από πολλές πηγές ώστε να σχηματίζουν τη δική τους άποψη...

Προσέξτε πως παρουσιάζει (υποτίθεται "αντικειμενικά") την είδηση το "Βήμα"
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων κκ. Ι. Πολύζου και Γερ. Σπαθή για τη λειτουργία της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας Ιndymedia, η οποία «φιλοξενείται» από τον κεντρικό διακομιστή (server) του Ιδρύματος. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων συντονίζονται για να αντιδράσουν καθώς το θέμα των καταλήψεων σχολών από εξωπανεπιστημιακά άτομα αποτελεί «πληγή» για πολλά Ιδρύματα, τα οποία αναζητούν την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να ζητήσουν τη βοήθεια των αρχών χωρίς να παραβιάσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι διαχειριστές του Ιndymedia «φιλοξενούνται» επί σειρά ετών στο Ιδρυμα, οπότε και οι πρυτανικές του αρχές άφησαν χθες ερωτήματα για τη στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει ο εισαγγελέας στο θέμα. Ωστόσο το στοιχείο που φαίνεται ότι εκτιμήθηκε στην άσκηση της δίωξης είναι ότι τους τελευταίους μήνες σε αυτή την ιστοσελίδα «ανεβαίνουν» οι προκηρύξεις της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παρ΄ όλα αυτά, η Πρυτανεία του Ιδρύματος θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης ακριβώς αυτού του ιδανικού, και εναντίον μιας Πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια περιουσία» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. Στην ομιλία του χθες πριν από την έναρξη της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για «επιβολή λογοκρισίας».
«Η δημοκρατία οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ιδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους τον λόγο, τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ν. Μαρκάτος..."
(από το Βήμα)
Υπενθυμίζω ότι το ΛάΟΣ, αλλά και διάφορες φασιστικές ομάδες πιέζουν εδώ και καιρό για το κλείσιμο του συγκεκριμένου portal. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιά ήταν η εμπλοκή διαφόρων δικαστικών λειτουργών και μελών των συγκεκριμένων ομάδων και κομμάτων στο Πολυτεχνείο...
Μετά από όλα αυτά τι να πω στην κόρη μου;

Η ποίηση είναι για μια ακόμη φορά η λύση:

Μανόλης Αναγνωστάκης, Στο παιδί μου...

Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

Μα στο παιδί δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
Ονόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.

Από τη συλλογή Ο στόχος (1970)

Δεν υπάρχουν σχόλια: