Διακοπές!

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Η δίκη της ντροπής!

Ντροπή για όσους κινούν τέτοια θέμα, ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη, ντροπή...
Μόνο τιμή θα έπρεπε για τέτοιους δασκάλους σαν τη Στέλλα Πρωτονοτάριου... Το λίγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να της συμπαρασταθούμε!


Κάλεσμα δασκάλων από το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ενώ η αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο παιδιών Ελλήνων και μεταναστών αποτελεί ισχυρό ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας και πρόσταγμα της ελληνικής πολιτείας, στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται στις 22 Ιανουαρίου 2010 η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με την κατηγορία ότι παραχώρησε τους χώρους του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών. Μαζί της δικάζεται και η δασκάλα η οποία δίδαξε τη μητρική γλώσσα στους μαθητές του σχολείου. Μάρτυρας κατηγορίας ο νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιουτλάκης.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι συναποφασίσαμε με την πρώην διευθύντρια τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόστηκαν στο 132ο Δημοτικό Σχολείο, καλούμε όλους και όλες εσάς που αγωνιζόσαστε καθημερινά για μια καλύτερη εκπαίδευση, να παρευρεθείτε την ημέρα της δίκης στο δικαστήριο για να βεβαιώσουμε με την παρουσία μας όχι μόνο την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Στέλλα Πρωτονοταρίου αλλά και την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε για έναν δικαιότερο κόσμο και ένα σχολείο που θα περιλαμβάνει ισότιμα όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεύτερη αναφορά του ίδιου προσώπου έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία σε βάρος της Στέλλας Πρωτονοταρίου για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί μας εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς.

Δάσκαλοι που εργάστηκαν και εργάζονται στο 132ο Δημοτικό Σχολείο

Κορρέ Χρυσή
Μακρυγιάννης Γεώργιος
Μάστορα Πολυξένη
Παπαδοπούλου Ευρώπη
Βασιλάκου Παρασκευή
Παυλοπούλου Ολυμπία
Βουλαλάς Κλεάνθης
Τσιροπούλου Μαρία
Σκαρτσίλας Σωτήρης
Ευθυμίου Τερέζα
Σταυροπούλου Ηλιάνα
Γεμιδοπούλου Αικατερίνη
Χαραβιτσίδης Πέτρος
Ταζοπούλου Στεργιανή


Δείτε κι εδώ

1 σχόλιο:

Λάμπρος Κερεντζής είπε...

Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!και πάλι Ντροπή. Δεν μπορώ τίποτα άλλο να πω.