Διακοπές!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σημαντικές δράσεις των Συλλόγων Γονέων στο Χαλάνδρι


Από τους πλέον δραστήριους γονείς φαίνεται πως είναι οι Χαλανδραίοι! Θα αρχίσω από τα καλά νεά. Για σήμερα, λοιπόν οι γονείς μας έχουν ετοιμάσει μαζί με τα παιδιά μια καταπληκτική γιορτή στη Ρεματιά... Διαβάζω:

Το Δελτίο Τύπου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου

"Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στις 14 Ιουνίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στο θέατρο Ρεματιάς όπου θα πραγματοποιηθεί το "ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2010»
Μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, θα παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους το αποτέλεσμα της δουλειάς τους όλης της σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Θα απολαύσουμε πρωτότυπες αλλά και διαδραστικές παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες των σχολείων, χορωδία, μουσική, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών και μια ταινία μικρού μήκους που το σενάριο, την σκηνοθεσία και τα γυρίσματα έκαναν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.
Σας περιμένουμε λοιπόν, όλοι μαζί να περάσουμε μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά, μαζί με τα παιδιά μας και να αποχαιρετήσουμε τη φετινή σχολική χρονιά με μια μεγάλη μαθητική γιορτή, που θα ενώσει όλα τα σχολεία του Δήμου μας και που πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους."


Αυτά είναι τα ευχάριστα... Υπάρχουν όμως και τα δυσάρεστα: Στο Χαλάνδρι ετοιμάζεται... σφαγή των νηπίων. Ευτυχώς οι γονείς οργανώνονται για να δώσουν τη δική τους απάντηση.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι αρκετά διαφορετικός από τους προηγούμενους. Νωρίτερα ίσως από ότι περιμέναμε και σφοδρότερα από όσο φανταζόμασταν η επιλογή μετατροπής των παιδικών σταθμών της πόλης σε ένα prive club για λίγους όπου καμία νέα εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή, όπου δύο σταθμοί πιθανόν θα κλείσουν και τμήματα θα συμπτυχθούν είναι αυτή την στιγμή που μιλάμε η πιθανότερη εικόνα για την νέα χρονιά.
Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή βαρύνουν εξίσου και την διοίκηση των παιδικών σταθμών της πόλης όσο και την κεντρική διοίκηση.
Η πρώτη περιφρόνησε για χρόνια τον κανονισμό λειτουργίας τόσο στις εγγραφές όσο και στην αναλογία παιδιών διδασκόντων και με τις επιλογές της ευτέλισε εργασιακά και επαγγελματικά την έννοια του δασκάλου και του εργαζόμενου σε αυτό. Η δεύτερη έρχεται να ισοπεδώσει τις δομές προσχολικής αγωγής απολύοντας 35.000 συμβασιούχους από τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα και απαγορεύοντας για φέτος τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αυτές.
Η μισή αλήθεια είναι όντως αυτό που λέει η διοίκηση ότι η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής. Η άλλη μισή είναι ότι δεν είναι και τόσο προφανής όσο θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Πολύ περισσότερο βέβαια δεν είναι αποδεκτή.
Ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός εκατοντάδων οικογενειών και η πιθανότητα λειτουργίας των σταθμών με πολύ χειρότερους όρους και για τα παιδιά μας και για το προσωπικό για την νέα χρόνια δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Οι γονείς πρέπει να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν ανοιχτούς σταθμούς με το προσωπικό σε ποιότητα και ποσότητα όπως ορίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στο προσωπικό που για χρόνια βρισκόταν δίπλα στα παιδιά του και που σε συνθήκες άγριας κρίσης πετιέται οριστικά εκτός εργασίας.
Θεωρούμε ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε υπάρχει η ανάγκη τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς από κοινού να συνδιαμορφώσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα σταθερότητας που θα έρχεται να διαχειριστεί την δική μας αστάθεια.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & ΔΑΝΑΪΔΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: