Διακοπές!

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Το γραμματόσημο της Στεφανίας και η Ελληνική Μυθολογία

Οι μέρες σβήνουν τη διάθεση να γράψω και να μοιραστώ κάτι... Άλλα με απασχολούν. Και ξαφνικά, ανοίγοντας το πρωί άκεφα τον υπολογιστή πέφτω πάνω σε ένα γραμματόσημο. Δεν θυμήθηκα τον μικρό φιλοτελιστή που ήμουνα κάποτε, ούτε αναζήτησα τα άλμπουμ που αναπαύονται στο πατρικό μου σπίτι αναζητώντας κάποιον να ενδιαφερθεί και να ταξιδέψει σε αυτό τον μικρόκοσμο....

Το γραμματόσημο αυτό απεικονίζει μια τοιχογραφία που αποκάλυψαν οι ανασκαφές που γίνονται στην Πύλο.


Στην πραγματικότητα είναι η απεικόνιση που έγινε από τη Στεφανία Βελδεμίρη. Φίλη, νονά (του μικρού μου γιου) και συνοδοιπόρο στον κόσμο των Παραμυθιών και της Παραμυθοκουζίνας. Κόκκινο, Κίτρινο, Πορτοκαλί, Λευκό και εσχάτως Πράσινο Παραμύθι. Όλα με δικές της ζωγραφιές.
Εικονογράφος της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών. Του Ημερολόγιου για να θυμάσαι ή να ξεχνάς...
Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, να δω αυτή τη ζωγραφιά που μας είχε δείξει ένα περασμένο καλοκαίρι και είχαμε αμγευτεί μεγάλοι και μικροί.
Μια ζωγραφιά που μας έδωσε την ιδέα να φτιάξουμε μια καινούργια Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών, εμπενυσμένη από τους Ελληνικούς Μύθους. Πιστεύω πως σε λίγο καιρό -ίσως πολύ σύντομα- θα μπορούμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Είναι μια εκπληκτική δουλειά!
Τα παιδιά όχι μόνο θα μπορούν να φτιάχνουν τους δικούς τους μύθους, αλλά θα έχουν την ευκαρία να μάθουν παίζοντας την Ελληνική Μυθολογία.
Από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλές ζωγραφιές της Στεφανίας στην έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Ρω στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο θα παρουσιάσουμε και το Πράσινο Παραμύθι...
Μέχρο τότε, μοιράζομαι μαζί σας αυτά που έγραψε η Στεφανία για το γραμματόσημο:


"Αυτό είναι ένα γραμματόσημμο που βρίσκεται πια στο ιστορικό αρχείο των ΕΛΤΑ και έχει πάνω μια ζωγραφιά μου! Πρόκειται στα αλήθεια για μια ακριβή σχεδιαστική αποτύπωση των ιχνών της τοιχογραφίας καθώς και κατά το μέγιστο δυνατό, της χρωματικής αποτύπωσης του ευρήματος. Σαν το κοιτάζω θυμάμαι όλες τις υπέροχες στιγμές που ένιωσα από την πρώτη μέρα που έπιασα το κομμάτι της τοιχογραφίας στα χέρια μου και τα ρίγη συγκίνησης σε κάθε αποκάλυψη και της παραμικρής λεπτομέρειας κατα την διάρκεια των εργασιών συντήρησης. Όλη η ομάδα στο Iklaina Archaeologigal Project σε άψογη συνεργασία και το κυριότερο πάντα με χαμόγελα είναι υπεύθυνη για τέτοια μικρά θαύματα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: