Διακοπές!

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γίνε κι εσύ Γενικός Γραμματέας: Μπορείς!

Από σήμερα και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου η Ελλάδα παίζει ένα νέο παιχνίδι. Τον "Γενικό Γραμματέα". Είναι κάτι σαν τον "Εκατομμυριούχο" χωρίς τις κάμερες και το Σπύρο Παπαδόπουλο.
Στο γραφείο ήδη μοιράζουμε μεταξύ μας γραμματείες και συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας: Ο Γιώργος πάει για πολιτισμού, η Ελένη για Παιδείας κλπ.

Μπαίνετε στη σελίδα: http://apps.opengov.gr/
Και εκείβρίσκετε την αίτηση για να υποβάλλετε μέχρι πέντε (5) υποψηφιότητες για θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων. Θα σας ζητηθούν μεταξύ άλλων οι σπουδές σας, η κοινωνική και πολιτική σας δραστηριότητα (κάτι σαν αυτο-φακέλωμα) και συστάσεις...
Τα στοιχεία είναι εμπιστευτικά και δεν θα δημοσιοποιηθούν.
Η ιδέα ακούγεται ενδιαφέρουσα, όμως τίποτε δεν διασφαλίζει τη διαφάνεια και τίποτε δεν αποδεικνύει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.
Το ποιοί θα αναλάβουν είναι κατά πάσα πιθανότητα προ-αποφασισμένο. Τα υπόλοιπα είναι "στάχτη στα μάτια"...
Πάντως το σκέφτομαι σοβαρά να υποβάλω αίτηση! έτσι για να δω τι θα γίνει...
Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών.
O Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού. Η δέσμευση αυτή υλοποιείται ήδη από σήμερα.
Το πρώτο βήμα αφορά στην αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.
Θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης.
Διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής.
Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: