Διακοπές!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Νέος ραδιοφωνικός σταθμός από το (ανά)"Θέμα" και εφημερίδα από Μάκη & Λάλα: Έλεος!


Οι δυο (πρώην) συνεταίροι σε νέες περιπέτειες: Σύντομα θα δούμε Μάκη και Λάλα σε μπανιέρα;

Πριν σας παρουσιάσω ένα χορταστικό αφιέρωμα στην πόλη της Χίου, δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω τον καινούργιο ραδιοφωνικό σταθμό που ξεκινά σήμερα.
Δυστυχώς ξεφύλλιζα το "Θέμα" χθες και με έπιασε αληθινή αναγούλα... Λιβανωτοί για τη νέα κυβέρνηση, κουτσομπολιά κάθε είδους, δημοσιογραφία της συμφοράς. Σημειώνω, λοιπόν:
Η "Αυριανή" της νέας εποχής, η πιο άθλια φυλλάδα που κυκλοφορεί, το "Πρώτο Θέμα" ετοιμάζεται να γεμίσει με ...ποιότητα και το ραδιόφωνό μας. Με συνεργασίες όπως αυτή της παρουσιάστριας μιας από τις πιο άθλιες εκπομπές της τηλεόρασης Ευγενίας Μανωλίδου και της ντοπαρισμένης μας πρωταθλήτριας με το DNA των Αρχαίων Ελλήνων Φανής Χαλκιά, είναι σίγουρο ότι θα κοσμήσει και τα ραδιόφωνά μας.
Και ενώ υποτίθεται ότι ζούμε σε μαγάλη κρίση, ετοιμάζονται και άλλα μπουμπούκια της δημοσιογραφίας να εξαθλιώσουν το τοπίο. Διαβάζω σχετικά:

(από το http://media-industry.blogspot.com/ - 17/10/2009)

Ένα ενδιαφέρον τοπίο. Τη Δευτέρα 19/10/09 ξεκινάει ο ραδιοσταθμός "Θέμα 989", ως προϊόν της συνεργασίας των επιχειρηματιών Δημήτρη Κοντομηνά και Γιώργου Μπόμπολα με την εισφορά σε πρόσωπα και την ανάληψη του management από την εφημερίδα «Θέμα», αναβαθμίζοντας τον ανταγωνισμό στο χώρο όπου κινούνται: ο "Σκάι 100,3" (Γ. Αλαφούζος- Β. Μαρινάκης), ο "Real FM" (Ν. Χατζηνικολάου, Α. Γ. Κουρής), ο "ΑΝΤ1 Radio" (οικογένεια Κυριακού), ο "City" (ιδιοκτησίας Ρέστη με management από ΔΟΛ, ο "Flash" (Λαυρεντιάδης) και η ΝΕΤ (κράτος) .

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται η έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας «veto» από τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο , Θανάση Λάλα και άλλους, και στις 9 Νοεμβρίου η νέα απόπειρα του «Ελεύθερου Τύπου» με μισθούς συλλογικών συμβάσεων, και 7 μέρες εκδόσεων, από τους Αλέξη Σκαναβή (πρώην εντεταλμένο του Πήγασου) Δημήτρη Μπενέκου (πρώην διευθυντή του «Έθνος» ) με διευθυντή τον Γιάννη Μιχελάκη (πρώην διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1). Ακόμη στο τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση του «Capital» ως σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα από το Θεοχάρη
Φιλιππόπουλο και την ομάδα του www.capital.gr , ενώ επίσης και ο Αιμίλιος Λιάτσος (STAR και Παρασκευή + 13) σχεδιάζει άλλο ένα εβδομαδιαίου φύλλο.

Το προφανές ερώτημα είναι αν χωράνε όλα αυτά τα νέα ΜΜΕ σε μια εποχή κρίσης.

H απάντηση ...θα φανεί από όσους επιβιώσουν, διότι ως φαίνεται χρήματα για τις εκδόσεις των εφημερίδων υπάρχουν, όμως η τηλεοπτική τους διαφήμιση κοστίζει, όπως και οι προσφορές τους, και η διαφημιστική αγορά τουλάχιστον για τον Τύπο παραμένει καθηλωμένη. Οι νέες κινήσεις συμπίπτουν με την πολιτική αλλαγή της ανόδου στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου συνεπώς ορισμένοι ίσως σπεύδουν να καταλάβουν θέσεις στο νέο σκηνικό.

Το ερώτημα είναι αν διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

2 σχόλια:

Andriou είπε...

Μα δεν καταλαβαίνεις Κώστα. Είδαν φως (ΠΑΣΟΚ) τα παιδιά και μπήκαν!!!
Χαιρετισμούς απ' τη Χίο
Παντελής.

kostasst είπε...

Να χάσουν το (νέο) πάρτι;