Διακοπές!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Always Look on the Bright Side of Life


Μέσα στη Ματοκρατούμενη Αθήνα του Χρυσοχοΐδη, λίγο πριν αρχίσει η παρουσίαση του βιβλίου μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Καλπούζος για να μου ευχηθεί καλή επιτυχία. Το ίδιο μεσημέρι, το δικό του "παιδί", το καταπληκτικό Ιμαρέτ, πήρε το Βραβείο Αναγνωστών! Να ομολογήσω ότι ένιωσα διπλή χαρά: Πρώτα απ' όλα γιατί οι αναγνώστε ψήφισαν ένα σημαντικό βιβλίο και δεύτερον διότι... δικαιώθηκα: Είχα γράψει με αφορμή τα βραβεία του "Διαβάζω" ότι ήταν απαράδεκτο να είναι "εκτός λίστας το εκπληκτικό "Ιμαρέτ" του Γιάννη Καλπούζου". Να λοιπόν που κάπου οι Έλληνες ψήφισαν σωστά. Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα, έχουν προφανώς καλύτερα κριτήρια επιλογής...
Αυτό το βραβείο μου έδωσε την ιδέα να γράψω για τα όμορφα που γίνονται γύρω μας. Ελπίζω να με αφήσει λίγες μέρες ο Χρυσοχοΐδης να ...αγιάσω!

Την επόμενη μέρα με περίμεναν κι άλλες ευτυχείς συγκυρίες: Είχα δουλειές στην εφορία. Αντιπαθώ που αντιπαθώ τις συναλλαγές με Δημόσιες Υπηρεσίες και όπως καταλαβαίνετε οι επισκέψεις στην Εφορία δεν είναι το φόρτε μου. Την τελευταία φορά που είχα πάει κόντευαν πολίτες και υπάλληλοι να μαλλιοτραβηχτούν!
Και να τώρα, που πηγαίνοντας στη ΔΟΥ Χαλανδρίου για να θεωρήσω το μπλοκ με τις Αποδείξεις παροχής Υπηρεσιών (άλλη πονεμένη ιστορία -δεν θα τη θίξω τώρα) έπεσα σε μια χαμογελαστή, ευγενική και υπομονετική υπάλληλο. Με βοήθησε να συμπληρώσω την αίτηση χωρίς να βαριαναστενάζει, έκανε υπομονή με τα όσα έκανα τελευταία στιγμή και στο τέλος μου τρύπησε η ίδια το μπλοκ. Χαιρετηθήκαμε με χαμόγελα. Δυστυχώς δεν σημείωσα κάπου το όνομα της.
Και ενώ σκεφτόμουν ότι είχα πέσει στην εξαίρεση της εξαίρεσης, στην επόμενη δουλειά που είχα στο Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, πάλι βρέθηκα μπροστά σε μια ευγενέστατη και εξυπηρετική υπάλληλο, η οποία μάλιστα με δική της πρωτοβουλία διόρθωσε κι ένα παλιό λάθος που υπήρχε στα χαρτιά μου!
Μήπως έπρεπε να έχω πάρει λαχείο;

Το κλου βεβαίως της ημέρας ήρθε το βράδυ, με τη θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού και τη νίκη επί της Άρσεναλ. Πήραμε το εισιτήρι για τα νοκ-άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμένουμε την κλήρωση της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου, για να μάθουμε τον αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της, εκτός της Αρσεναλ, με την οποία βρίσκονταν στο ίδιο γκρουπ. Το πρώτο ματς των πρωταθλητών Ελλάδας στους «16» θα γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς ΛιγκΑ' ΓΚΡΟΥΠ (Πρώτες ομίλων)
Μπορντό (Γαλλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)
Αρσεναλ (Αγγλία)

Β' ΓΚΡΟΥΠ (Δεύτερες ομίλων)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μίλαν (Ιταλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Λιόν (Γαλλία)
Ιντερ (Ιταλία)
Στουτγάρδη (Γερμανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: