Διακοπές!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η κυβέρνηση "Jack Daniel's" και οι νέοι γραμματείς με τα "πράσινα" προσόντα: Σε 100 μέρες θα διοριστούν και οι Φαρισαίοι!

" Ώδινεν όρος και έτεκε μυν "
Η φράση προέρχεται από αρχαία ελληνική παροιμία: ώδινεν όρος, Ζευς δ' εφοβείτο, το όρος έτεκε μυν, δηλ. έπιασαν οι πόνοι του τοκετού το βουνό κι ο Δίας φοβόταν, αυτό όμως γέννησε τελικά ποντικό... Αναφορά στην παροιμία κάνει ο Πλούταρχος και ο Οράτιος («parturiunt montes, nascetur ridiculus mus», δηλ. κοιλοπονούν τα όρη, αλλά θα γεννηθεί γελοίος ποντικός). Λέγεται όταν το (ασήμαντο ή μηδαμινό) αποτέλεσμα δε δικαιώνει τις (υπερβολικές) προσδοκίες.

Εδώ θα μπορούσε να τελειώνει το σχόλιο μας για τον ορισμό νέων Γενικών Γραμματέων... Καλά αυτούς έψαχναν επί 100 μέρες; Γι' αυτό έμεναν αδρανείς κρίσιμες υπηρεσίες; Διαβάστε και θαυμάστε ποιούς έβαλαν μετά από τόση έρευνα και...διαβούλευση:

1.Βλάχο Γιώργο, στη θέση Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Ο κ. Βλάχος, ενεργό μέλος του ΠαΣοΚ έχει διατελέσει και στο παρελθόν και πάντα επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ σύμβουλος σε Οργανισμούς του Δημοσίου.
2. Μπάκα Ευθύμιο στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης. Ο κ. Μπάκας είναι μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και ασκεί καθήκοντα επιμορφωτή στελεχών και συντονιστή ομάδας.
3.Κοντογιάννη Μιχάλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Παιδείας είναι μέλος του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και των ομάδων εργασίας του.
4.Δρέττα Αθηνά, στη θέση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κα Δρέττα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ.
5.Κατριβάνο Γεώργιο, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας. Ο κ. Κατριβάνος είναι ενεργό μέλος του ΠαΣοΚ και εκλεγείς νομαρχιακός σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς με τον συνδυασμό του κόμματος του.
6.Δημόπουλο Αντώνη, στη θέση της Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Δημόπουλος είναι ενεργό μέλος του ΠαΣοΚ και έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος στο ΙΚΑ και στο Υπουργείο Υγείας επί παλαιοτέρων κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ. Μεταξύ άλλων ο κ. Δημόπουλος υπήρξε πρόεδρος της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό στην Υγεία» και είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου (από το 2008).

Ειδικά στην περίπτωση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που υποτίθεται ότι θα ενισχυθεί, αναλαμβάνει άνθρωπος χωρίς διδακτορικό και με βασική εμπειρία στη Διά Βίου Μάθηση την επιμόρφωση στελεχών του... ΠΑΣΟΚ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το Γ.Γ. της Δια βίου Μάθησης μου έκανε αλγηνή εντύπωση. Αυτοί λοιπόν είναι οι αρεστοί; Αφού βάλανε τους αρεστούς άριστους πανεπιστημιακούς που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι καμία σχέση δεν έχουν με τη δημόσια διοίκηση, τώρα βουτάνε στη δεξαμενή του βαθέως ΠΑΣΟΚ

kostasst είπε...

Τι να πει κανείς;