Διακοπές!

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Το πάρτι -με τα λεφτά των άλλων- συνεχίζεταιΌταν βλέπω συναδέλφους -όπως η Βασιλική Σιούτη- να τα βάζουν με τους πραγματικά ισχυρούς και να δουλεύουν δημοσιογραφικά μη λογαριάζοντας το κόστος και τις επιπτώσεις, χαίρομαι διπλά...
Ο Γιάννης Στουρνάρας βαρύνεται με σειρά ...άστοχων (;) χειρισμών που οδήγησαν  τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Αναφέρω τρία παραδείγματα:
-Συνέβαλε στο μαγείρεμα των στοιχείων για την είσοδο στην Ευρωζώνη και στη φούσκα του Χρηματιστηρίου
-Κατάφερε να απαξιώσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο την κερδοφόρα Εμπορική τράπεζα και να την πουλήσει "κοψοχρονιά" 
-Απαξίωσε (και με δηλώσεις του πέρσι το καλοκαίρι) την μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου που κι αυτό βγαίνει στο σφυρί
Κατόπιν όλων αυτών έχει εφαρμόσει την πιο αποτυχημένη και ανάλγητη οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε αδιέξοδο...
Ο Κύριος Στουρνάρας όμως έχει ακόμη πολλούς λόγους να γελάει
Ο πρώτος είναι ότι η δικαιοσύνη δεν έχει τολμήσει να τον αγγίξει και αν ερευνήσει τις δραστηριότητές του.
Ο δεύτερος είναι αυτός που περιγράφεται στο ρεπορτάζ και παρουσιάζεται σήμερα στο Press Project
Όπως θα δείτε η πρόκληση έχει ξεπεράσει κάθε όριο: Την ώρα που οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα απαραίτητα φάρμακα, που χιλιάδες απολύονται και η υγεία καταρρέει δίνονται 500 χιλιάδες ευρώ (!!!) για εκστρατεία κατά της πολυφαρμακίας (κάτι που κάποτε θα είχε νόημα αλλά σήμερα θυμίζει μαύρο χιούμορ)
Τα λεφτά, μέσα από τις γνωστές διαφανείς διαδικασίες από τις οποίες χαρακτηρίζεται η Ελληνική Πολιτεία, πηγαίνουν στους πιο άξιους και ικανούς, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι η ..σύζυγος Στουρνάρα και ο υιός Βαρβιτσιώτης!
Κοίτα να δεις κάτι πράγμτα που συμβαίνουν στη ζωή -εντελώς τυχαία...

Να και το ρεπορτάζ:

Η σύζυγος Στουρνάρα έχει τον τρόπο της (UPD)

Η σύζυγος Στουρνάρα έχει τον τρόπο της 
Είναι γυναίκα υπουργού αλλά προφανώς είναι και πολύ καλή στη δουλειά της γιατί ο σύζυγος που έχει βαλθεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της σωτηρίας της χώρας είναι μεγάλος υπέρμαχος της διαφάνειας και άρα τα έργα με τον ΕΟΦ, και το Υπουργείο Παιδείας είναι αξιοκρατικά ανατεθειμένα.
Της Βασιλικής Σιούτη
Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχαμε τον πρωθυπουργικό αδερφό Αντρίκο, να κάνει τα αμφιλεγόμενης χρησιμότητας «πράσινα» συνέδρια και να χρηματοδοτείται από ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς με πλήρη αδιαφάνεια. Στην κυβέρνηση Καραμανλή είχαμε (μεταξύ άλλων) τη σύζυγο Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, που έκανε χρυσές δουλειές. Και στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» έχουμε τη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Σουρνάρα, κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου της MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS να διεκδικεί και να παίρνει δουλειές από το δημόσιο.
Όπως αυτή για την «εκστρατεία ενημέρωσης» του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) τμηματικής αξίας 76.011,66 ευρώ (συνολικό έργο αξίας 435.666 ευρώ - βλέπε το UPDATE παρακάτω) που ανατέθηκε σε δύο εταιρείες : στη δική της και στη V+O (του υιού Βαρβιτσιώτη που είναι συνέταιρος με πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης). Για την κάθε μία εγκρίθηκε τον Μάιο το ποσό των 38.005,83 €.
Δεν εξετάζουμε το θέμα της νομιμότητας, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι οι αναθέσεις είναι νόμιμες. Απλά θα αναρωτηθούμε -αφελώς- για άλλη μια φορά, κατά πόσο είναι και ηθικό: Την ώρα που ο Γ. Στουρνάρας μειώνει τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί να δυσκολεύονται να επιβιώσουν, η σύζυγός του να εξασφαλίζει το «παντεσπάνι» τους μέσω του δημοσίου.
Δεν δε θα κρίνουμε ούτε το έργο, για το οποίο η σύζυγος Στουρνάρα πήρε τη δουλειά. Αν ήταν δηλαδή απαραίτητο ή απλώς ο ΕΟΦ πέταξε τα λεφτά του. Δε μπορούμε να μην παρατηρήσουμε όμως, ότι από τις δεκάδες εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά, επιλέχτηκαν δύο συγκεκριμένες : της συζύγου του υπουργού Οικονομικών και του αδελφού του υπουργού Ναυτιλίας (και υιού βαρόνου της Ν.Δ βεβαίως).
Το μόνο που εντυπωσιάζει είναι ότι σε μια τόσο σκληρή περίοδο, τουλάχιστον για τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας, δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Τα ίδια και τα ίδια ξανά κι ας μας έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

UPDATE - Είναι πολλά τα λεφτά

Η δημοσίευση του ρεπορτάζ για τις σχέσεις της συζύγου του υπουργού οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε αίσθηση και μεγάλο ενδιαφέρον από καλούς συναδέλφους που επίσης εξετάζουν το ζήτημα και από άλλες σκοπιές. Παλαιότερα είχαν δημοσιευτεί κάποιες υποθέσεις της κυρίας Νικολοπούλου σχετικά με ένα έργο του Υπουργείου Παιδείας που της ανατέθηκε αρχικά πριν εμφανιστεί κώλυμα εξαιτίας κάποιας καταδίκης.

Σήμερα δημοσιεύσαμε την απόφασης πληρωμής τμήματος του συμβουλευτικού έργου του ΕΟΦ αξίας περίπου € 76.000 και στόχος μας ήταν η συνέχιση του ρεπορτάζ για το ίδιο το έργο και τις εφαρμογές τους. Ωστόσο αφού το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο δημοσιεύουμε ακόμα και την απόφαση έγκρισης του έργου από το οποίο αποκαλύπτεται το πλήρες μέγεθος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφτηκε στις 13/09/2012 και δημοσιεύτηκε 4 ημέρες αργότερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το έργο «Εκστρατεία ενημέρωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» κοστίζει € 435.666 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο έγγραφο που δημοσιεύεται παρακάτω αναφέρεται ότι αυτή η κατατεθημένη προσφορά ήταν η συμφερότερη. Και σίγουρα θα ήταν.
- See more at: http://www.thepressproject.gr/article/45015/I-suzugos-Stournara-exei-ton-tropo-tis#sthash.v239gSCc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: