Διακοπές!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο: Στο στόχαστρο της Εφορίας οι Σύλλογοι Γονέων!

 
 
 
Από φίλο που δραστηριοπιείται χρόνια στο Σύλλογο Γονέων της περιοχής του, έλαβα σήμερα το ακόλουθο μειλ. Τα όσα γράφει τα επιβεβαιώνω κι εγώ από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και σε Συλλόγους Γονέων της δικής μου γειτονιάς. Απολαύστε:
 
"...Είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να σκεφτεί το διεστραμμένο μυαλό των κρατούντων όταν σχεδιάζουν "νέα προϊόντα" και υπηρεσίες. Όταν δρουν σαν όργανα του κράτους έτοιμα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ενάντια τόσο στη κοινωνία όσο και στην κοινή λογική.

Ξεκίνησαν οι ΔΟΥ ένα σαφάρι ενάντια στους συλλόγους γονέών των σχολείων με θέμα την ανυπαρξία ΑΦΜ στους περισσότερους από αυτούς με βάση διάταξη νόμου που ήταν για χρόνια ανενεργός

Με δεδομένο λοιπόν ότι ανακαλύπτουν πχ ένα έγγραφο δαπάνης στο σύλλογο γονέων 5 χρόνια πριν ξεκινάνε διώξεις στον ταμία και στον υπάρχοντα πρόεδρο του συλλόγου που φτάνει μέχρι και την καταβολή προστίμων για πράγματα που δεν έχουν ιδέα.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων - αν όχι όλοι - δεν έχουν ΑΦΜ και στηρίζονται στην εθελοντική δράση λίγων γονέων που σε κάθε σχολείο αποτελούν και την ψυχή της λειτουργίας του μαζί με τους εκπαιδευτικούς του . Η υπάρχουσα όμως κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς σε παραιτήσεις πρακτική που από τις ίδιες τις ΔΟΥ και τους ελεγκτές της προτείνεται ως λύση στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων  που ελέγχονται.

Για άλλη μία φορά λοιπόν εξοβελίζεται η κοινή λογική από τον παραλογισμό των κρατούντων πέριξ της δημόσια παιδείας. Το κέντρο ελέγχου του δημόσιου σχολείου δεν είναι πλέον το υπουργείο παιδείας και οι δήμοι  αλλά το οικείο αστυνομικό τμήμα όπου  ο διευθυντής του σχολείου καλείται για φιλική συζήτηση και η ΔΟΥ όπου τα ΔΣ των συλλόγων γονέων καλούνται για φιλικό πρόστιμο...."

Νομίζω πως δεν χρειάζονται σχόλια....

Δεν υπάρχουν σχόλια: