Διακοπές!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ιστορικά ντοκιμαντέρ από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών


 Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), παρουσιάζει :
  • Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τα ιστορικά ντοκιμαντέρ «Ίμβρος - Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).
  •  Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 σε συνεργασία με το Εσπερινό Λύκειο Παλλήνης (16ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη), το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη».
  • Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Αγίας Παρασκευής 81, Χαλάνδρι), το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή - Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».
  •  Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:30 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Νικομάχου 18), το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη».
  •  Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:30 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» και με το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου), το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην Εξορία - Ερζουρούμ Άσκαλε 1943».
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.
  • Στα ντοκιμαντέρ «Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης» καταγράφονται και παρουσιάζονται η ιστορία και ο πολιτισμός των δυο νησιών, μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων τους.
              Σκηνοθεσία : Ειρήνη Σαρίογλου – Πάνος Αγγελόπουλος
              Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
              Ποίηση: Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου
              Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας – Züflü Livaneli
              Πρόκριση στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου 7-18.10.2013
  • Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη» βασίζεται στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη και αναφέρεται στη προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει από τα τάγματα εργασίας του 1922 τον αδερφό της συγγραφέως, λογοτέχνη, Ηλία Βενέζη.
              Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
              Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
              Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου
              A' Βραβείο Μουσικής στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου - Οκτώβριος               2012, Λονδίνο
  • Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή - Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» αναφέρεται στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την αποφοίτηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Α' από την εν λόγω Σχολή.
             Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σαρίογλου - Μαρίνα Λεοντάρη
             Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
             Α΄ Βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του                  Λονδίνου - Οκτώβριος 2012, Λονδίνο &
             Πρόκριση στο 1ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου – Οκτώβριος                2011, Σικάγο
  • Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην Εξορία (Ερζουρούμ – Άσκαλε)» αναφέρεται στο χειρόγραφο ημερολόγιο, του Ρωμιού Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου και περιγράφει με άμεσο και λιτό τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης στα εργατικά τάγματα των υπόχρεων του φόρου περιουσίας (1942) στην Τουρκία.
             Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη
             Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
             Α' Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του                              Λονδίνου – Οκτώβριος 2012, Λονδίνο
             Α' βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας –                              Σεπτέμβριος 2010, Δράμα
             Εύφημος Μνεία από τον "ΑΓΩΝ" στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του                Μεσογειακού Χώρου – Μάιος 2010, Αθήνα
Βασιλική Χριστοδούλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.
vasiliki.christodoulou@idisme.gr
www.idisme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: