Διακοπές!

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Η "Κούπα" ...Σβουρίζει στη Νίκαια (παρέα με την Αργυρώ Μουντάκη)Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα η "Κούπα" αποχαιρετά τις παρουσιάσεις της χρονιάς σε έναν  πολύ αγαπημένο χώρο, τη «Σβούρα» (Π. Τσαλδάρη 123 & Καισαρείας, Νίκαια).
Η χαρά μου είναι ακόμη πιο μεγάλη γιατί το βιβλίο θα παρυσιάσει μια ξεχωριστή συγγραφέας και φίλη, η Αργυρώ Μουντάκη.

Θα έχουμε και πολλές μουσικές εκπλήξεις, βασισμένες στα τραγούδια του βιβλίου.
Από τη Μπαλλάντα του Αντρίκου μέχρι το Fly Me to the Moon
 

Μια παλιά κούπα, ένας αρχαίος ναός, ένα χαμένο νόμισμα, μια παράξενη βίλα, ένας άνθρωπος από το παρελθόν και μια παρέα παιδιών, σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, δράση και ανατροπές.
Η Αντιγόνη και ο μεγαλύτερος αδερφός της ο Δημήτρης παραθερίζουν για πρώτη φορά με την οικογένειά τους στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα γνωρίσουν μια μεγάλη παρέα παιδιών και θα περάσουν μαζί ένα καλοκαίρι που θα τους μείνει αξέχαστο Θα ζήσουν όμορφες και δύσκολες στιγμές, θα παίξουν, θα συγκρουστούν, θα μαλώσουν, θα βιώσουν τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, θα μοιραστούν εμπειρίες και ανακαλύψεις, θα μάθουν την ιστορία σαν παραμύθι, από έναν καταπληκτικό παππού, τον Λευτέρη, αλλά θα γνωρίσουν και την πραγματικότητα από πρώτο χέρι, όταν θα ανακαλύψουν ότι μια συμμορία αρχαιοκαπήλων ετοιμάζεται να λεηλατήσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής. Στο επίκεντρο της ιστορίας και των αναζητήσεων θα βρεθεί η περίφημη η «Κούπα του Πτολεμαίου», ενώ οι ρίζες της υπόθεσης φθάνουν στην Γερμανική Κατοχή αλλά και ακόμη πιο πίσω στην Ελληνιστική εποχή.
«Η κούπα του Πτολεμαίου» είναι ένα βιβλίο για την περιφρούρηση της μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα βιβλίο για την δυναμική ενέργεια του χθες που κινεί και τροφοδοτεί τα όνειρα των παιδιών για το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: