Διακοπές!

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Η Κούπα του Πτολεμαίου στο Χαλάνδρι
Την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου "Η κούπα του Πτολεμαίου- Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη" (εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο) στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά  (Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς, Τ 210 680 0644)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
Νίκος Οικονομίδης, ζωγράφος
Εύη Πίνη, αρχαιολόγος -συγγραφέας 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αργυρώ Μουντάκη, συγγραφέας -εκπαιδευτικός
- Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Σοφιάννα Θεοφάνους

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη: Μια παλιά κούπα, ένας αρχαίος ναός, ένα χαμένο νόμισμα, μια παράξενη βίλα, ένας άνθρωπος από το παρελθόν και μια παρέα παιδιών σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, δράση και ανατροπές 
Η Αντιγόνη και ο μεγαλύτερος αδερφός της ο Δημήτρης παραθερίζουν για πρώτη φορά με την οικογένειά τους στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα γνωρίσουν μια μεγάλη παρέα παιδιών και θα γίνουν αναπόσπαστα μέλη της.  
Ξεχωριστό ρόλο θα παίξει ο παππούς Λευτέρης που αγαπά τα παιδιά, την Ιστορία και τις ιστορίες. Ο ίδιος έζησε τις δύσκολες εποχές της χώρας, αγωνίστηκε, εξορίστηκε, αναγκάστηκε να ζήσει μακριά από την οικογένειά του. 
Η παρέα των παιδιών θα μάθει την ιστορία σαν παραμύθι, αλλά θα γνωρίσει και την πραγματικότητα από πρώτο χέρι, όταν θα ανακαλύψει ότι μια συμμορία αρχαιοκαπήλων ετοιμάζεται να λεηλατήσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής. Στο επίκεντρο της ιστορίας και των αναζητήσεων θα βρεθεί η περίφημη η «Κούπα του Πτολεμαίου», ενώ οι ρίζες της υπόθεσης φθάνουν στην Γερμανική Κατοχή αλλά και ακόμη πιο πίσω στην Ελληνιστική εποχή. 
Δεν λείπουν ωστόσο και οι συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέρφια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στη σύγχρονη Ελλάδα και φυσικά οι πρώτοι έρωτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: