Διακοπές!

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Διαμαρτυρία τριτέκνων στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48 ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr
http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com
Έδεσσα 20-8-08

Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζουν να εμπαίζουν απροκάλυπτα τους γονείς με τρία τέκνα. Παρά την ειλικρινή και εποικοδομητική μας στάση με σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τόσο προς τον κ. Πρωθυπουργό, 7 επιστολές έως τώρα άνευ έστω και μιας απαντήσεως, τον Υπουργό Υγείας Αβραμόπουλο (3 επιστολών), Παιδείας Στυλιανίδη(3 επιστολών), Ανάπτυξης Φώλια(2 επιστολών), ΥΠΕΣΔΔ Παυλόπουλο(4 επιστολών),Οικονομίας Αλογοσκούφη(3 επιστολές),Απασχόλησης Πετραλιά, Δικαιοσύνης Χατζηγάκη και άλλους φορείς, δεν εισακουσθήκαμε πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οι όποιες παροχές έχουν δοθεί αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Ενώ ελπίζαμε ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη θετική στον αγώνα μας αντιθέτως άρχισε η Κυβέρνηση να αποδομεί τις όποιες ‘’παροχές’’ έχει θεσπίσει, όπως μείωση του ποσοστού εισαγωγής σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εμπορικού Ναυτικού, μείωση του χορηγούμενου ποσού από τον ΟΕΚ, αρνητικές γνωματεύσεις του ΝΣΚ, Απαξίωση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών κ.ά).
Εκφράζουμε την έκπληξη αλλά και αγανάκτησή μας με την χθεσινή (19-8-08) δήλωση του Υπουργού Υγείας Αβραμόπουλου ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό πως έχει υλοποιηθεί η υπόσχεσή του προς τους γονείς με τρία τέκνα.
Μήπως είμασθε σε άλλη χώρα και δεν το γνωρίζουμε; Σε ποιά υπόσχεση αναφέρεται; Του 2003,2004 ή 2007;
Πρόσφατα δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον ΟΓΑ με την μη χορήγηση του ‘’πολυτεκνικού’’ επιδόματος σε 10.000 οικογένειες τριτέκνων(τους χορηγήθηκε σχεδόν το μισό επίδομα από το προβλεπόμενο); Επίσης που είναι οι υπόλοιπες περίπου 20.000 οικογένειες (έως τις 160.000 κατά τον ΟΓΑ, εμείς θεωρούμε ότι είναι περισσότερες) που δεν έχουν λάβει το επίδομα;

Η υπομονή και ανοχή των γονέων με τρία παιδιά έφτασε ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Πλέον άλλη επιλογή για τις 250.000 οικογένειες με τρία παιδιά, δεν έχει μείνει από την αγωνιστική διαμαρτυρία.

Καλούμε όλους τους Γονείς με Τρία Παιδιά σε αγωνιστική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη,στις 6 Σεπ. 2008,ημέρα Σάββατο και ώρα 18:15, έμπροσθεν του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου, Εγνατίας και Αριστοτέλους και στην συνέχεια Πορεία Διαμαρτυρίας έως την ΧΑΝΘ.

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Πουρτουλίδης Σταύρος

2 σχόλια:

barel είπε...

Δυνατά και αγωνιστικά αλλά προπάντων να οργανωθήτε την ώρα της κάλπης. Εκεί όπου οι τρίτεκνοι θα πάρετε την εκδίκησή σας απο όσους σας διαχειρίστηκαν σα κουκιά και όχι σαν τους στηλοβάτες του έθνους.

kostasst είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω...