Διακοπές!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ο καταστροφέας της Γκιώνας, πρόεδρος στο ΙΟΒΕ!


Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος... Το είδα λίγο καθυστερημένα...
Πέρα από την S & B, έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι ο Έλληνας αυτός μεγιστάνας είναι πρόεδρος στη Μοτοδυναμική που εκτός από τις άλλες της δραστηριότητες ανέλαβε πρόσφατα και την εκπροσώπηση της Porsche στην Ελλάδα... Είναι μέλος του ΔΣ της φαρμακοβομηχανίας Lavipharm, ενώ μετέχει και στο ΔΣ της Lamda Development.

Για την τελευταία διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας:
"...H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε οικιστικές αναπτύξεις και αναπτύξεις γραφείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στις αναπτύξεις της LAMDA Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 147.000 τ.μ., οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, συγκροτήματα γραφείων και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.
Η εταιρεία είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς και ελληνικές εταιρείες..."

Μετά από όλα αυτά είναι να απορεί κανείς με το μέγεθος της απληστίας, που οδηγεί στην καταστροφική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και κρατάει τη Φωκίδα στην υπανάπτυξη...




Ένα βιογραφικό :

Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Montanuniversitaet Leοben στην Αυστρία και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne στην Αγγλία. Έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD στο Fontainebleau της Γαλλίας. Πρόεδρος του Ομίλου S&B Βιομηχανικά Α.Ε. Πρόεδρος της Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. Mέλος του Δ.Σ. της Lavipharm Α.Ε. και της Lamda Development A.E.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της BusinessEurope (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. Τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009).

ΥΓ Αξίζει να δούμε τι είδους μελέτες θα ετοιμάζει τώρα το ΙΟΒΕ...

2 σχόλια:

antigold είπε...

Νομίζω ότι στα "κατορθώματα" της οικογένειας πρέπει να προσθέσετε κι αυτά:

http://delphikomellon.blogspot.com/2010/10/3.html

Δεν είναι και λίγο ότι ο πρώτος μεγάλος βαρώνος ναρκωτικών του κόσμου ήταν Έλληνας... o παππούς του Οδυσσέα!

kostasst είπε...

Νομίζω πρέπει να γυριστεί ταινία η "Κυριακοπουλιάδα"....