Διακοπές!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σχεδόν ...μαγικά!

Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν παράξενα πράγματα, σχεδόν μαγικά!
Λες και το πνεύμα του Άντερσεν έχει απλώσει πάνω μας ένα παραμυθένιο σύννεφο. Από τη στιγμή που το "Σπαρματσέτο" το χαμένο του παραμύθι βγήκε στον ουρανό του διαδικτύου χάρη στο Γιάννη Φαρσάρη και το Openbook του, άρχισαν να γίνονται διάφορα.
Βάλτε τώρα ότι για να γίνει αυτό συνεργαστήκαμε άνθρωποι από τρεις πόλεις: Θεσσαλονίκη (Στεφανία Βελδεμίρη με τις υπέροχες ζωγραφιές της), Ηράκλειο (Χριστίνα Μαρκουλάκη μεταφράζοντας με αστείρευτο κέφι και Γιάννης Φαρσάρης) και Αθήνα (ο υπογράφων)

Μετά ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου που μένει στη Καβάλα (4η πόλη) είδε το απραμύθι, έφτασε στα Χρωματιστά Παραμύθια που έχουμε φτιάξει με τη Στεφανία και ζήτησε να τα ανεβάσει ελεύθερα στη Σαΐτα του. Έκανε μια ακταπληκτική επιμέλεια και αυτό το Σαββατοκύριακο απελευθερώνεται και το Λευκό μας Παραμύθι (πορηγήθηκαν το Κόκκινο, το Πορτοκαλί και το Κίτρινο)
Ταξιδεύοντας πάνω στη Σαΐτα είδαμε πως έχουμε πολλούς και ενδιαφέροντες συνεπιβάτες. Μια από τις συνταξιδιώτισσες μας τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον. Ήταν η Cristina Chiappinelli  από τη Σιένα (5η πόλη) που με το όμορφο βιβλιαράκι της "Το παράξενο ταξίδι του Μεσιέ Βερν" μας έδωσε έμνευση για την πρώτη (για το καλοκαίρι του 2013) βραδιά παραμυθιού στο Πόρτο Ράφτη.
Από εκεί γνώρισα -μέσω διαδιτύου- και τον Γιώργο Παππά που μαζί με την Κυριακή Γρίβα μετέφρασαν το βιβλίο και είπαμε να κάνουμε κάτι και στα Γιάννινα (6η πόλη)

Τώρα θέλαμε και μια αφίσα για τη βραδιά. Ο Ηρακλής μου πρότεινε να απευθυνθώ στην Ειρήνη Σαριδάκη. Της έστειλα ένα μειλ και σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να γνωριζόμαστε καν μου έστειλε δυο όμορφες αφίσες που μπορούν να τις χρωματίσουν και τα παιδιά. Αγού έγιναν όλα αυτά, ανακάλυψα ότι μένει στη Ρώμη (7η πόλη) Ακόμη μεγλαύτερη έκπληξη:

Η Ρώμη είναι η πόλη που γεννήθηκα!

Να και μια από τις δυο αφίσες:




ΥΓ Προτείνω σε όλη την παρέα των 7 πόλεων να βρεθούμε για μια βραδιά παραμυθιού στις όχθες του Τίβερη, στη Ρώμη!


1 σχόλιο:

Graphic designer είπε...

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη... τελικά!!!