Διακοπές!

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Εξετάσεις: Το πείραμα εναντίον των παιδιών και της Παιδείας ξεκινά
Αυτές τις μέρες ο μεγάλος μου γιος, συμμετέχει παρά τη θέληση του σε ένα πείραμα που μόνο ένας αντιπαιδαγωγικός εγκέφαλος θα μπορούσε να συλλάβει: Το νέο σύστημα εξετάσεων που ξεκινά από την Α Λυκείου με στόχο να "πετάξει" όσο μπορεί περισσότερα παιδιά εκτός σχολείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση -που αποδοκίμασε και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του- συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με πρώτους -πρώτους τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Αρβανιτόπουλςο και Γεωργιάδης για τον ιστορικό του μέλλοντος συνδέουν το όνομα τους με την πιο οπισθοδρομική και μαύρη σελίδα σε σχοελία και νοσοκομεία...
Πολλοί γονείς κοιμούνται ακόμη τον ύπνο του δικαίου...
Ευτυχώς όχι όλοι.
Η Ένωση των Γονέων της Αγίας Παρασκευής λέει τα πράγματα με το όνομα τους:

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου που δίνουν αυτές τις μέρες την προσωπική τους μάχη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και καλή δύναμη στους μαθητές της Α΄τάξης Λυκείου που δοκιμάζονται φέτος για πρώτη φορά στην νέου τύπου διαδικασία εξετάσεων.
Τα παιδιά που το Υπουργείο Παιδείας «δοκιμάζει», μη λαμβάνοντας ουδόλως υπόψη του τις ελλείψεις καθηγητών που καθόρισαν και την κάλυψη της εξεταστέας ύλης.
Το άνοιγμα της λεγόμενης «Τράπεζας Θεμάτων» με τα ιδιαίτερης δυσκολίας θέματα αποδεικνύει έμπρακτα πόσο δίκιο είχαν τόσο η ΑΣΓΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ που διεκδικούσαν από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το όλο σύστημα, να λάβει υπόψη του τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις των Συλλογικών Οργάνων τόσο των Γονέων όσο και των Εκπαιδευτικών.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν υποχώρησε επειδή θέλει να επιβάλει το σύστημα που προκρίνει ως απαραίτητο με στόχο να στείλει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά είτε στα φροντιστήρια από την Γ΄τάξη του Γυμνασίου είτε εκτός Λυκειακής Εκπαίδευσης, ως «αμισθί εργαζόμενους» στο όνομα της «μαθητείας». Το σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το «πρώτα ο μαθητής». Και αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στους γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε αυτές τις μάχες ευχόμαστε δύναμη, γαλήνη ώστε να στηρίξουν τα παιδιά τους αλλά και διαύγεια πνεύματος ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος της αδικίας που υπόκεινται τα παιδιά τους και ότι πρέπει να αντιδράσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το άδικο για τα παιδιά σύστημα.
Παιδιά μας, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να θυμάστε ότι
ο αγώνας της ζωής δεν σταματά ποτέ και δεν καθορίζεται από μία μάχη μόνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αγία Παρασκευή 27/05/2014                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: