Διακοπές!

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" για τις εξετάσεις





Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,

η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ' Λυκείου, αλλά από φέτος και οι εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για τους μαθητές της Α' Λυκείου έφτασε. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος εξετάσεων για το Λύκειο, η παράταξή μας είχε εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις της για:
- την μετατροπή του λυκείου σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, το οποίο στερεί από τους μαθητές τη γενική μόρφωση
- τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στους διορισμούς των καθηγητών, που παρεμπόδισε στα περισσότερα σχολεία να διδαχθεί όλη η ύλη
- τον όγκο της εξεταστέας ύλης και την τράπεζα θεμάτων (ή τράπεζα θυμάτων κοινωνικού αποκλεισμού) που είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η ύλη σε πολλά σχολεία
- την εικόνα των απεγνωσμένων γονιών, που ενώ βιώνουν συνθήκες οικονομικής ανέχειας, προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στέλνοντας τα στα φροντιστήρια
Αυτά είναι ορισμένα μόνο στοιχεία, που αποδεικνύουν τη θέληση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει όλο και περισσότερους φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και της μεσαίας τάξης.
Το σχέδιο για τον αποκλεισμό όλο και περισσότερων μαθητών από την ευκαιρία για ανώτατες ή ανώτερες σπουδές βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή.
Όλα αυτά, συνδέοντάς τα με την κατάργηση των δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις εκατοντάδων καθηγητών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.
Η παράταξή μας στάθηκε πάντα συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Από εδώ και στο εξής από τη θέση στη διοίκηση του Δήμου αισθανόμαστε τις νέες αυξημένες ευθύνες. Χωρίς καμία διάθεση εκπτώσεων από τις διακηρύξεις μας και κατανοώντας τις δυσκολίες, που απορρέουν μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του θεσμού του Καλλικράτη δηλώνουμε ότι:
Δεν θα κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες Γνωρίζουμε ότι μόνο με την ενημέρωση και τη συμμετοχή των πολιτών θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, που στερούν τη μόρφωση από τα παιδιά μας. Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια
Υποσχόμαστε ότι μεταξύ των συμφερόντων των πολιτών και των συμφερόντων των σχολαρχών και των πολιτικών που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση έχουμε από καιρό διαλέξει μετερίζι.
Είμαστε με τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση
Είμαστε με τους πολίτες.
Γιατί ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: